logoImpact EST nr. 840 - 25.09.2020
http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner-1200x165.gif

Blocul „Cristal” din strada Al. I. Cuza nr. 47 este plin de câteva instituţii, ceva ONG-uri şi redacţia a trei-patru publicaţii. Dar la mezanin funcţionează Oficiul de Cadastru şi o altă instituţie a CJG care CJG, chipurile, ar fi vrut să ia, conform unei declaraţii a Prefectului Panaitescu, întreaga clădire în exploatare.
Dar, prin Hotărârea 390 din 10.08.2017, primarul Ionuţ Pucheanu a solicitat Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi să-i transmită acest imobil în domeniul public al municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local, după care urmează să fie făcută şi intabularea. Clădirea are o suprafaţă desfăşurată utilă de 4.060 mp, înşirată pe patru scări separate.
Odată cu edificarea noului sediu al PRIMĂRIEI STAN (!), actualului primar i-a încolţit ideea să lipească Blocul „Cristal”, care arată ca un rahat, de mărgăritarul care este noua primărie. Prin ce metode tehnice, nu mai contează. Cert este doar faptul că chiriaşii de aici vor fi uşuiţi, chit că potenţialul financiar al tuturor tinde spre mai nimic, activitatea acestora fiind una socială şi de utilitate publică, mai degrabă, decât una aducătoare de profit, măcar cât noul salariu pe o lună al unui şef de birou din noua primărie.
Oricum, pentru acest transfer de proprietate este nevoie de o hotărâre de guvern, care sigur nu va mai întârzia, dacă tot întârzie de prin 1992 încoace. Adică de vreo 25 de ani!

Grigore CORBU 8 - septembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fruntaşi în între

Dragi colegi, am vrut să dăm un semnal tuturor oamenilor ...

Buruiană Dorin se v

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu ...

Familia liberală Ci

Audiată ca martor de DNA, Ciocan Elena se vrea primar, ...