logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Problema recuperării prejudiciilor din diverse dosare ale DNA-ului, şi nu numai, este de real interes şi ne interesează şi afectează deopotrivă pe toţi. Geaba sunt cercetaţi ani în şir diverşi indivizi pentru prejudicii uriaşe, dacă constatăm că uneori ajung la puşcărie, stau vreo doi-trei ani şi sunt din nou liberi, dar cu banii bine mersi rămaşi prin conturi secrete, pe la nevestele de care au divorţat la urgenţă, pe la mătuşi etc.

Atacată în ultima vreme din toate părţile, chemată la CSM şi la ministrul justiţiei, doamna Kovesi s-a dezlănţuit în discursul de marţi, 6 martie 2018.

Aceasta se arată vădit nemulţumită de faptul că cine trebuie să se ocupe de recuperarea prejudiciilor constatate şi confiscările dispuse în dosarele DNA din ultimii ani, mai exact încă din 2013, nu şi-ar fi făcut treaba. Conform spuselor şefei DNA, statul are de recuperat peste un miliard de euro în urma deciziilor definitive din dosarele instrumentate de DNA.

Pe bună dreptate se întreabă ce se întâmplă cu sentinţele definitive date de instanţe, de ce nu se execută în foarte multe situaţii, arătând că executarea acestora este în sarcina organelor financiare. Ce mai ne spune dna Kovesi este şi faptul că se constată că mulţi inculpaţii preferă să stea în puşcărie o perioadă de timp, dar să rămână cu banii. Soluţia pe care o propune şi susţine este aceea a confiscării speciale. Corect, stimată doamnă!

Şi noi am arătat şi vom mai arăta că instituţiile financiare în multe situaţii nu îşi fac treaba.

Răspunderea salariaţilor din aceste instituţii trebuie să fie bine precizată! Şi sancţionaţi! Material şi penal, după situaţie.

(Ionuţ Dolărescu) 9 - martie - 2018

5 Responses so far.

 1. Anton spune:

  Că avem DNA la Bucureşti vedem seară de seară la televizor. Treaba este că corupţii sunt aleşi pe sprinceană şi fac parte c-am din anumite partide. Oare de ce? Apropo, la Galaţi există DNA?

 2. nelu spune:

  După toate dezvăluirile din cadrul DNA-ului Kovesi trebuia să-şi dea demisia. Obligatoriu!

 3. Savin spune:

  De ce atâta mediere pentru dosarele politicienilor? Prea mult tam-tam la televizor, cătuşe cu parlamentari, unii condamnaţi, dar în mare parte doar circ cît cuprinde.

 4. Veronica spune:

  Ce s-a intamplat la DNA Prahova este revoltator. Cum este posibil sa se intample asa ceva? Nu cred, nu vreau sa cred ca astfel de situatii se intampla si in alte judete pe la DNA.

 5. Iovu spune:

  DNA-ul Galaţi nu este departe de Bucureşti, nu la km ci la mod de tratare a unor dosare. Poate să spună şefa DNA Galaţi de ce stau dosarele Herăştilor de ani şi ani şi nu se întâmplă nimic. Au jefuit Galaţiul, au rămas cu averi uriaşe şi stau bine mersi. Maşinaţiile sunt prea mari şi la Galaţi.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...