logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

O primă soluţie, banii de la preşedintele Iohannis

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a găsit o soluţie pentru creşterea încasărilor ANAF: preşedintele Iohannis. Liderul PSD a ieşit în public săptămâna trecută, respectiv joi, 5 iulie 2018, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, şi a venit cu o declaraţie oarecum surprinzătoare, de fapt mai degrabă o întrebare adresată unor persoane cu funcţii importante în stat – şeful ANAF, Ionuţ Mişa, şi Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe. Iată întrebarea: „Îi întreb pe Ionuț Mișa și «onor ministerul de Finanțe condus de dl Teodorovici» dacă au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la dl Iohannis”, pentru casa din centrul Sibiului pe care a pierdut-o definitiv în instanță în urmă cu doi ani.

A doua soluţie: amnistie fiscală!

Continuănd în acelaşi ton, Dragnea a continuat discursul sarcastic la adresa şefilor de la Fisc şi Finanţe: „Îi intreb acum public, dacă au de gând, dacă au atât de mulți bani la buget și nu au nevoie de ei, poate dăm drumul la o amnistie fiscală, dacă sunt prea mulți bani și nu mai au loc în cuferele de la Trezorerie, de la dl. Mavrodin. Îi întreb și eu, nu vreau să-i întreb la telefon, îi întreb public, pentru că este o întrebare pusă de multe ori în studiourile de televiziune, o întrebare legitimă, la care văd că nu răspunde nimeni”.
Deci, într-un moment de revelaţie, domnul Dragnea a dat două soluţii salvatoare ce vor conduce la creşterea substanţială a încasărilor de către ANAF.
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a reacţionat rapid la întrebarea şefului Camerei Deputaţilor şi a sărit şi el la gâtul cuiva, puţin mai mic ca funcţie, mai exact Ionuţ Mişa, şeful ANAF. Acesta iese pe un post de televiziune şi ne spune că i-a cerut lui Ionuț Mișa o situație cu acțiunile intreprinse pentru a lua banii de la toți datornicii, „inclusiv de la domnul Iohannis”. E de bine că oameni cu funcţii importante în stat sunt preocupaţi de încasările ANAF-ului, dar până acum unde aţi fost, domnilor? Răfuiala politică dintre diverşi lideri importanţi din statul Român se pare că se răsfrânge şi asupra ANAF.
Nu sună bine când instituţii ale statului sunt implicate în răfuieli politice. Nu alta, dar acum vreo 3 zile, o persoană cu funcţie importantă, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost „decapitată” tot ca urmare a implicării politicului în această instituţie şi… viceversa. Cine mai urmează?

Leo IANCULESCU 13 - iulie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...