logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Până la urmă, cred că la Transurb e nevoie de o mână forte, de un personaj puternic, de fier, aşa că soluţia nu poate fi decât… Genica Totolici! Căci toţi masculii politici care s-au tot coit pe aici, fie ca directori interimari, fie ca jmekeri în AGA şi CA, au sfârşit prin a vorbi piţigăiat şi atât! Sigur, această castană fierbinte este acum în sânul ALDE, dar incandescenţa nu e dată de vreun management ca-n codru, ci şi de faptul că Primăria nu-şi plăteşte obligaţiile financiare, de aproape 10 milioane de lei, rezultaţi din subvenţii şi gratuităţi.
În sfârşit, coliva de pe bomboană a venit, conform lui Gigel Caliga, unul dintre ex-directorii interimari ai Transurb, când după data de 15 mai s-a expirat contractul cu ArcelorMittal, care a fost încheiat pe trei ani de zile. Acesta a spus că acum Transurb este la zid, adică nevoit să accepte o prelungire pentru doar două luni, în aceleaşi condiţii din vechiul contract. Sigur, compania de transport public de călători nu stă în acest contract, care înseamnă doar 8% din încasările Transurb, dar pentru noi era vital ca încasări cash, a punctat Caliga.
La această oră nu sunt bani nici pentru igienizări, cifra de afaceri lunară a Transurb fiind de 5 milioane de lei.
Totul trebuie regândit economic aici, respectând astfel de rigori, şi nu unele populiste.
Nu poţi fi performant când ai staţii din poartă în poartă, din bloc în bloc. Păi media în Uniunea Euromeană este de 500 de metri distanţă între staţii.
Dar, care va fi viitorul oraşului şi al celor 830 de salariaţi ai Transurb, care muncesc pentru asigurarea transportului public de persoane în municipiu, nimenu nu poate şti, mai ales că actualul contract de delegare a directorilor de aici NU ARE PREVEDERI DE ECHILIBRU FINANCIAR, a conchis Gigel Caliga într-o conferinţă de presă prezidată de liderul ALDE, Cristian Dima.

(GECO) 1 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...