logoImpact EST nr. 712 - 21.01.2018

Guvernul a decis că începând cu anul 2018, cei ce deţin maşini mai vechi de 12 ani trebuie să facă inspecţia tehnică periodică anual. Tot aceeaşi lege, 260/2017, prevede că pentru maşinile noi, inspecţia tehnică periodică se va efectua la 3 ani.
Totodată, reglementările prevăd ca autoturismele vor putea trece ITP-ul cu defecţiuni minore, dacă acestea nu afectează semnificativ siguranţa circulaţiei rutiere sau nu au vreun impact asupra mediului. În cazul în care se constată defecte mai grave, legea prevede remedierea acestora în maximum 30 de zile. În mod obligatoriu se va trece în certificatul de inspecţie tehnică date referitoare la numărul de kilometri înregistraţi la ceasul de kilometraj, iar certificatul respectiv va trebui prezentat la vânzarea autoturismului.
Toate aceste reglementări privind inspectia tehnică periodică respectă o directivă europeană şi se consideră ca vor da posibilitatea unei mai bune monitorizări a parcului auto naţional. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial în 19 decembrie 2017 şi se va aplica începând cu 18 mai 2018. Cum-necum, vom scoate mai mulţi bani pentru maşină anual. Unde-i lege, nu-i tocmeală!

(A.I.) 12 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


Z E U S
Sau Comi

Am reluat doar două scurte articole apărute în Impact-est din ...

Panaramă şi foamet

Ce plăţi online, ce informatizare la noi în Republicuţa Galaţi ...

Ivan, exponentul SIS

Ne-a scăpat un amănunt important anul trecut: unul groaznic, fiindcă ...