logoImpact EST nr. 850 - 29.11.2020
logo

logo

O să facem o scurtă radiografie a şedinţei de plen a Consiliului Local Municipal Galaţi, şedinţă care a avut loc pe 27 aprilie 2017.
Am remarcat din start luxul cu care a fost amenajată sala de consiliu, care aparţine CJG. De la intrare ochii ţi se opresc într-o garderobă amenajată cu stil, dar goală…ochi! În schimb, jachetele şi pardesiele doamnelor consilier atârnau pe fotoliile de la masa de şedinţă, alterând sobrietatea ambientală. După cum am scris, şedinţa a debutat cu depunerea jurământului de către Radu Cosca, camerele foto şi video fiind atrase de solemnitatea evenimentului, dar şi de felul în care Cosca a înţeles să-l respecte, venind îmbrăcat cu un bun gust desăvârşit.
De asemenea, am consemnat separat şi atitudinile de opozant calificat ale dr. Gh. Bugeag.
Cele circa 35 de proiecte de hotărâre care l-au avut ca iniţiator pe viceprimarul Sorin Enache, au trecut uşor prin votul coaliţiei pesede-alde-unepere, doar două voci dând o pată de … albastru, peste atâta roşu.

Humelnicia Sa!

Citymanagerul Marius Humelnicu a făcut o figură aparte în absenţa primarului Ionuţ Pucheanu. Se agita ba ca un sifon, ba ca un extinctor decărcat, număra voturi, scruta vultureşte sala de plen, îşi etala ceasul scump, se încrunta la monitorul laptopului şi la consilieri şi părea că tocmai a fost scos din Uzina de Laminate Plate (ULP) din Sidex, aşa îi erau faţa şi capul… ca de scoică!
L-am tot observat, l-am şi fotografiat, am şi schimbat o vorbă cu el, dar tot nu a ieşit din afişajul grav şi solemn în gesturi, în felul în care îşi lua notiţe, cu buzele strânse şi subţiri încât păreau că sunt două fire de aţă de papiotă! Şi după ce am observat că în ecranul laptopului priveşte la fel de încruntat, de îndârjit, am ajuns la părerea că Humelnicia Sa nu e chiar aşa, ci un Marius Humelnicu de-a binelea! Adică are o uşoară miopie, de un minus 1,75, cam cât am şi eu la lentile.

Din pet, ca şoferii!

Revenim la şedinţă care a continuat, după jumământul lui R. Cosca, cu retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind majorarea tarifelor practicate de către Serviciul Public ECOSAL, pentru o mai bună fundamentare a majorării acestora. În schimb, majorarea tarifelor la apă şi canalizare a Operatorului Regional de Apă-Canal a fost aprobată.
Şi, apropo de apă, am remarcat că în totală disonanţă cu luxul sălii, consilierii îşi beau porţia de apă direct cu pet-ul, ca şoferii de TIR!
Un punct din ordinea de zi care se anunţa a produce furtună în plenul CLM a trecut după câteva comentarii ale unei consiliere a unepere. Ajutorul de minimis a fost acordat pe o perioadă de doi ani firmei NAVROM Centru de Afaceri SRL, care are în administrare clădirea Parcului de Soft în care activează firme din domeniul tehnologiei informaţiei şi cărora li se percep chirii modice. Conform codului fiscal, scutirea de impozit pe clădire şi pe teren, pe o perioadă de doi ani, este una legală, aşa că a fost aprobată, peneliştii fiind cei care s-au abţinut, „pentru” votând 16 consilieri.
Am remarcat generozitatea legislativului de a aloca 885.000 de euro pentru proiectarea şi executarea lucrării de la Faleza Dunării, a veşnicei şi costisitoarei surpări. De data asta, proiectantul şi executantul garantează că strada nu se va mai surpa timp de cinci ani, de aia ne-a costat atâta de mult. Iar în timpul acesta, consilierul pesede, Hristache Bogată, se juca cu comenzile fotoliului şi se relaxa privind fundalul monitorului de la laptop, căci el nu avea chef să ruleze proiectele de hotărâre pe care le vota!

Top eleganţă
Am fost încântat să observ eleganţa ţinutelor unor consilieri şi participanţi, printre care şi pe cea a lui Marius Humelnicu.
Dar cu adevărat de TOP  mi s-au părut ţinutele lui Radu Cosca, locul unu în top masculin, şi a lui Gh. Bugeag, care şi-a asortat eleganţa şi sobrietatea ţinutei cu cea a discursului critic justificat şi argumentat.
La doamne, pe locul unu am să o situez pe consiliera Nicoleta Badiu, iar pe locul doi pe consiliera Marcela-Daniela Costea. Pe podium poate fi aşezată şi consiliera Silviana Ciupercă.
Promit să fac o astfel de cronică altfel, ori de câte ori îmi va permite timpul să particip la şedinţele de plen ale CLM Galaţi.

A consemnat Gelu CIORICI 5 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...