logoImpact EST nr. 893 - 04.12.2021

Nu vom mai începe în a repeta despre importanţa Podului de peste Dunăre de la Brăila-Galaţi, de când se vorbeşte despre acest lucru, despre cine l-a folosit ani la rând ca promisiune electorală şi tot aşa.
NU! Noi o să scriem despre ce a spus la TV Digi 24 Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ştire într-adevăr de Breaking News, o adevărată BOMBĂ, ce a trecut în mod voit ca „gâsca prin apă” în media gălăţeană. Ziare locale sau „ştiri” pe net, ce au trimis în derizoriu BOMBA de PRESĂ, care ar fi trebuit să arunce în aer scena politică gălăţeană, să năucească şi apoi să trezească onor OPINIA PUBLICĂ de tot rahatul a Galaţiului. De fapt, ce pretenţii să avem noi de la nişte „găozari” şcoliţi de alde Lazarovici şi Negoiţă, profesori cu acte în regulă, cu patalama, pentru o aşa profesie de importanţă ca a noastră. Acum, dacă te uiţi în jur, nu mai vezi o gazetă adevărată, nu vezi decât reproducerea sau foto-copierea unor ştiri şi atât, practic o gazetă de perete de pe vremea tovarăşului. Unde e reportajul profesional? Unde este investigaţia? Unde este comentariul? Unde este interviul? (rara avis) – şi tot aşa.
Unde e OPOZIŢIA, comentariile ucigătoare cu impact politic deosebit? Dar să ne întoarcem la oile noastre, la ştirea adevărată de BOMBĂ, care ar fi trebuit să ţină primele pagini. Teodorovici a spus că PODUL e în grafic şi că se face, lucrul acesta fiind cunoscut de toată lumea în prezent; mai mult, cei care se ocupă de proiectare au declarat că vor termina mai repede, iar constructorii au spus că sunt pregătiţi să demareze lucrările. De altfel, a nu se mai face PODUL ar fi o demenţă, pentru că în conformitate cu contractele, neexecutarea ar însemna bani mulţi şi grei, foarte mulţi, nici nu vă imaginaţi, pentru cel ce NU FACE, ca penalitate. Şi încă o dată reamintim că totul excede voinţa politică şi politicienii vremelnici, raţiunea construirii podului fiind mult mai profundă şi STRATEGICĂ.
Ce a spus în continuare Teodorovici? Multe lucruri direct sau „clar” subînţelese, cum că podul trebuia şi se putea construi cu mulţi ani înainte, că a existat o opoziţie permanentă şi clară a baronilor locali, brăileni şi gălăţeni, pe interese economice şi financiare. Dar a mai spus ceva Teodorovici de am rămas mască, de parcă nu era de-ajuns că asistăm la un fapt unic în istorie, când un pe-se-dist de frunte dă cu barosul în capul unor pe-se-dişti, capi ai pe-se-de-ului local atât gălăţean cât şi brăilean. A spus că şi de la Bruxelles s-a întâmpinat oarece opoziţie, că cineva de acolo (a dat de înţeles) a făcut lobby. Păi ce gălăţean de frunte avem noi la Bruxelles, mare şef de partid şi deputat perpetuu în Parlamentul României şi acum europarlamentar? Păi noi nu cunoaştem decât pe unul, Dan NICA.
Măi, OPOZIŢIE, ce comentarii şi ce vâlvă trebuiau făcute, asta ştire ce trebuia „mâncată” şi adusă în atenţia populimii cititoare, de către toţi confraţii din media. Dar nu cumva să deranjaţi voi găozarii gălăţeni, voi Opoziţie, dormiţi în continuare, luaţi-vă tainul, cu mâna întinsă ca la uşa bisericii, în blestemul copiilor şi nepoţilor ce va să vină.
Băi, nesimţiţilor! PODUL este VITAL, e NECESAR ca aerul, pentru recunoaşterea acestor ţinuturi, pustiite de incompetenţă şi prostie, de corupţie şi mafioţi.

Observator 21 - septembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF