logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Asociaţia Forţa Fermierilor continuă demersurile pentru ca fermierii români să aibă acces liber şi direct la dezbaterile în care se decid schemele de finanţare din fonduri europene şi naţionale pentru următorii ani, în cadrul perioadei de tranziţie şi a noii Politici Agricole Comune. Conform unui document transmis marţi, 26 ianuarie, şi către Agrointeligenţa AGROINTEL.RO, Asociaţia Forţa Fermierilor a solicitat europarlamentarului Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, o întâlnire în care acesta să le prezinte fermierilor români cele mai noi informaţii legate de reforma PAC. Totodată, organizaţia îi solicită europarlamentarului român să organizeze o dezbatere cu întreg mediul asociativ al crescătorilor de animale despre viitorul zootehniei în România. Vă redăm integral adresa trimisă:
„Stimate Domnule Europarlamentar Daniel Buda,
Urmare a solicitărilor venite din partea membrilor noştri, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a participa la o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Forţa Fermierilor pentru a ne pune la curent cu ultimele evoluţii legate de negocierile şi deciziile PAC 2021-2027. De asemenea, vă solicităm sprijinul în organizarea unei dezbateri cu întreg mediul asociativ al crescătorilor de animale despre viitorul zootehniei în România şi despre evaluarea activităţii ANZ.
Asociaţia Forţa Fermierilor vă stă la dispoziţie pentru orice altă consultare consideraţi necesară, şi vă asigură tot sprijinul şi respectul membrilor noştri, în speranţa unui răspuns pozitiv pentru fermierii din România.”

Adrian Oros: agricultura ecologică va beneficia de 550 de milioane de euro prin PNS

Fonduri asigurate fermierilor români printr-o alocare importantă! Sumele pe care România le va primi prin noua Politică Agricolă Comună, pentru eco-scheme, vor fi direcţionate, într-un procent considerabil, către agricultura ecologică. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că fermierii care fac agricultură bio vor beneficia de un sprijin total de 550 de milioane de euro în perioada 2021-2027, prin Planul Naţional Strategic.
„Vom avea unde să investim sumele destinate acestor eco-scheme şi vom finanţa consistent pe cei care se îndreaptă către această agricultură ecologică. Ca să vă dau câteva date, doar 2,43% din suprafaţa terenurilor care se lucrează în România, se lucrează în acest mod, agricultură ecologică, media europeană fiind 7%, 33% din suprafaţă se referă la cereale şi 24% la păşuni.
Şi aici avem o slabă procesare, producem materie primă, iar produsele procesate sunt importate. Pentru această agricultură ecologică, în viitorul Program Naţional Strategic am dedicat 550 de milioane de euro. Dorim ca suprafaţa cultivată în sistem ecologic să ajungă în această perioadă la 15-20%. Cu siguranţă că produsele ecologice vor fi mai scumpe, dar ele vor fi şi sunt mult mai sănătoase. Producţiile mici pe care le obţin fermierii care fac această agricultură ecologică trebuie compensată, iar calitatea acestor produse răsplătită”, a declarat ministrul Agriculturii Adrian Oros despre situaţia actuală a agriculturii bio din România.

Ioan Dan PINTILIE 12 - februarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...