logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. Acesta a încheiat trei acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA, şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare; în plus, interzicerea unor drepturi.
Judecătorii de la Tribunalul Dolj au contopit pedepsele primite de un funcţionar din cadrul Primăriei Valea Stanciului, lucru pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

Funcţionarul a ajutat două persoane să obţină subvenţii în cuantum de 300.000 lei

Potrivit publicaţiei Gazeta de Sud, dosarul funcţionarului din cadrul primăriei a fost deschis în iulie 2019 când, două persoane au fost acuzate că au păgubit APIA cu aproape 300.000 de lei. Anchetatorii au susţinut că, în perioada 23 mai 2008 – 15 mai 2014, cei doi inculpaţi , au depus cu rea-credinţă la APIA mai multe documente cu un conţinut nereal, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate. Prejudiciul total este de 281.767 de lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în cauză. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 12 mai.

Funcţionarul şi-a recunoscut fapta

Procurorii anticorupţie au precizat că cei doi inculpaţi nu puteau frauda APIA fără ajutorul unui funcţionar din cadrul Primăriei Valea Stanciului. Acesta a solicitat şi obţinut încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei. „În prezenţa avocaţilor, inculpatul S.N. la data faptei funcţionar în cadrul Primăriei Valea Stanciului, a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia”.

Dosar de abuz în serviciu

În iulie 2020, judecătoria Segarcea a admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de acelaşi funcţionar cu procurorii din Segarcea. În acelaşi dosar, un acord de recunoaştere a încheiat şi fostul edil din Valea Stanciului. Acesta din urmă a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Funcţionarul a primit aceeaşi pedeapsă pentru complicitate la abuz în serviciu . După contopirea cu pedeapsa primită în septembrie 2019, inculpatul a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare.

Al treilea acord încheiat cu procurorii DNA

În noiembrie 2020, procurorii DNA au anunţat că au depus sesizarea instanţei de judecată cu un acord de recunoaştere încheiat cu acelaşi funcţionar. De data aceasta a fost acuzat de complicitate la folosirea de documente false pentru obţinerea de fonduri europene. Procurorii au reţinut că inculpatul a eliberat mai multe adeverinţe false unor persoane.
„În perioada 2011-2012, inculpatul S.N. ar fi eliberat unor persoane mai multe adeverinţe false care ulterior ar fi fost depuse cu rea-credinţă la APIA, în scopul de a obţine în mod injust, sume de bani în cadrul schemelor de sprijin, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate, au precizat anchetatorii. Pe 16 aprilie, Tribunalul Dolj a contopit ultimele două pedepse primite de inculpat.
Astfel, după contopirea pedepselor de doi ani opt luni şi doi ani de închisoare cu suspendare, inculpatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

DIP-DIP; Preluat după Agrointeligenţa 14 - mai - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...