logoImpact EST nr. 827 - 13.07.2020

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene s-a publicat astăzi 16 octombrie 2019, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate pentru produsul „Telemea de Sibiu”.
Caracteristici: brânză semi-tare, din lapte crud, proaspăt muls, nepasteurizat, coagulare enzimatică cu cheag. Durata de maturare este de 21 de zile. Asigurarea calităţii produsului este dată de gustul intens şi plăcut al laptelui, discret acrişor, sărat numai cât trebuie, care lasă o senzaţie onctuoasă.
Asociaţia producătorilor de „Telemea de Sibiu” este compusă din 10 persoane juridice, situate în arealul Sibiului.
Reamintim că România deţine şapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bîrsei, Scrumbie de Dunăre afumată, Cârnaţi de Pleşcoi şi Telemea de Ibăneşti, Telemea de Sibiu. Noi dorim „La mai multe”, că avem de unde. Numai să avem cu cine.

Ioan Dan PINTILIE 13 - decembrie - 2019

Lasa un raspuns


De ce vor rămâne r

Statul român s-a decis să fie un anti-Robin Hood, adică ...

Ambiţii estivale

Politehnica Iaşi şi, mai ales, Dinamo Bucureşti, nu mai vor ...

Să-i cunoaştem pe

Păi, să lăsăm lehamitea deoparte şi să cunoaştem...o parte dintre ...