logoImpact EST nr. 886 - 19.09.2021

Nu puţini au fost acei care crezând că după ce au votat, la alegerile trecute, PSD-ul, din punctul de vedere al agriculturii va curge pe toate uliţele numai motorină neaccizată şi apă pentru irigaţii moacă, iar câinii nu vor avea permise de circulaţie decât numai cu covrigi în coadă, uitând instantaneu şi iremediabil de acea specie ciudată botezată „porc de câine”, pesede, a cărui marcă distinctivă şi unică este indiferenţa, chiar dacă ei se jură că nu au inimă de câine. Porcul de câine, după tratatele de specialitate, este extrem de periculos, el nefiind totalmente câine, nici absolut porc, ci amândouă în acelaşi timp, adică guiţă când latră şi are neobrăzare de javră. Tot zoologii susţin că strămoşii acestei specii au fost nişte hiene, care s-au încrucişat cu nişte hamsteri degeneraţi. Orice asemănare cu realitatea, s-ar părea că nu este întâmplătoare.

Nu vrem fapte şi minuni, ci vrem doar promisiuni!

Şi-acum să trecem la promisiunile P.S.D-iste pentru agricultori, în timpul campaniei electorale. Dar, după cum toată lumea ştie, limba n-are oase.
Greşeli de exprimare, la greu.
Din vreo 20 de promisiuni, care de care mai gargarizate şi ţipate din rărunchi de gaşca de propaganda a partidului, extrem de puţine au simţit oarece mici procente de realizare, concret:
– „PLATA la timp a subvenţiilor”. Din câte am înţeles, surprinzător sau nu, aici lucrurile s-ar părea că au îmbrăcat straie de normalitate. Deci se poate, doar atunci când banii vin de la Tanti Europa.
– „UNITĂŢI de procesare legume-fructe.
Investiţii – 100 milioane de euroi, 10 unităţi de procesare, plus depozite frigorifice, cu posibilitatea de a procesa peste 500.000 tone legume-fructe”.
Termen de realizare, la anul şi la mulţi ani, rămânând să-l trâmbiţeze ca slogan electoral şi la scrutinul următor.
– „CADASTRU gratuit”. Adică să se facă cadastrarea (scuzaţi cacofonia) terenurilor agricole pe cheltuiala statului. Fugi, bre!
– „REFACEREA şi extinderea sistemului de irigaţii, pe etape” etc etc
Dar, după cum s-a observat din intervenţia pe sticlă a doamnei prim-ministresă, care a precizat cu guriţa domniei – sale că apa va ajunge gratuit, doar până la staţia de pompare!!!
De acolo, pe bază de buzunar, fraţilor. Păi, ce-aţi crezut.

Lâna ne-o aduce oaia, şi nu nea Petrică Daea!

„Unităţi de procesare lână şi piei de ovine şi caprine, 36.000 tone lână şi 8 milioane piei procesate”. Piei, Satană! Nea ministru al agriculturii, Petrică Daea, a promis (şi când promite dom ministru…) că la prima şedinţă de guvern din Parlamentul European, va număra toate acestea cu mânuţa dumisale, alături de stolurile de cormorani. Piscinele vor fi gratuite!
– „CREDITE de dezvoltare pentru agricultură”.
Şi au zis ei (şi n-au fost departe de adevăr) că prostul chiar crede, următoarele: 80% garanţie de stat din valoarea creditului de producţie, 2% dobânda peste sistemul ROBOR, 3 milioane de euro plafon maxim.
Păi să nu-i tot votezi. Apoi îi botezi!
– „DEZVOLTAREA sistemului anti-grindină şi de creştere a precipitaţiilor. Finanţarea cu 45 mil. euro de la buget”, se înţelege. „Termen de realizare 2017 – 2018. Beneficiari 9,3 milioane hectare, ce vor fi protejate”.
Dar pentru că România este ţara hârtiilor nerezolvate, mai toţi fermierii renunţă la această protecţie benevol. Păi vedeţi, banii sunt…
– „SPRIJIN pentru cultivarea tomatelor. Perioada fiind de 8 ani cu un ajutor de 3000 de euro pe an pentru fiecare fermier cu peste 1000 mp solarii”. Aici statul a făcut ce-a promis. Fermierii nu. Prietenii ştiu de ce.

Cu remorca şi tractorul, iar aţi trombonit poporul!

– „Scutire de impozit pentru utilajele agricole”.
Promisiunile au fost împrăştiate cu lopata din remorcă, fără permisiunea celui mai important membru al partidului, preotul-paroh din sat.
Şi, astfel, zis-au domniile lor, că doar nu-i durea gura: 0% impozit pentru tractoare şi utilaje agricole. Păcătoşii.
– „ABSORBŢIA fondurilor europene”. Cât cuprinde. Rezolvarea este simplă: Prin refacere ghiduri, simplificare procedură, asigurare co-finanţare, asigurare garantare, cu un scoar imbatabil, a la Barcelona, de 9,7 miliarde euro. Mama mia! Să deveţi salarii şi pensii. Căcălău.

Să vedeţi că şi-anul ăsta, o să stăm bine cu pesta!

– „SPRIJIN pentru crescătorii de porci” (alo, Parlamentul, se aude?)
Şi zis-a tătucul roşu: opt ani ajutor de 10.000 euro pe an pentru fiecare fermă cu peste 200 capete. S-a mişcat ceva doar pentru rasa Bazna. Pentru rasa predominantă la noi, pesta porcină africană, nu s-a prins nimic în buget. Cine-i de vină că nu au învăţat să guiţe şi într-o limbă străină?!
– „SCUTIRE de impozit pentru terenul agricol”, scor 0% pentru terenurile agricole lucrate. Păi, iepurii şi fazanii, unde se mai ascund domnilor-tovarăşi?
Observaţie. Nici impozitul nu a fost de 0%, dar nici terenurile muncite în totalitate. De vină sunt multinaţionalele, care au deja suprafeţe de la 10 rânduri de păpuşoi şi până la 10 ari de grâu. Mama lor de chiaburi!

Foaie verde bălărie, hai la praşă măi bădie!

– „FĂRĂ TVA la materiile prime”
0% TVA pentru materiile prime şi serviciile din agricultură (seminţe, îngrăşăminte, pesticide, arat, semănat, recoltat etc. Vrăjeală!
Fermierii se descurcă care cum pot!
Ba ajutându-se între ei, ba… de unde se mai poate, de la stat nema speranţă.
– „PROTEJAREA produselor româneşti”
14 produse protejate la nivel european până în anul de graţie 2020. În prezent beneficiază de această protecţie doar trei produse.
Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibăneşti şi magiunul de prune de Topoloveni.
Cum naiba să protejăm încă 11 produse româneşti, când noi importăm într-o veselie?
– „0% taxe/salarii pe o perioadă de 5 ani, pentru angajarea a minimum 3 tineri cu vârsta mai mică de 35 ani, angajaţi cel puţin 1 an”.
Se mai face acolo o precizare, cu o cruce în faţă, apoi estimează ei 8000 de angajaţi. Chiar dacă aceşti trei tineri angajaţi vor efectua cu succes numai munci necalificate? Servitul cafelei la prima oră pentru şeful, se pune? Câţi trebuie să aibă 90-60-90?!
– „CURSURI de scurtă durată, în şcolile liceale pentru fermierii agricoli. Agenţii economici selectează cursanţii şi le asigură locuri de muncă după absolvire”.
Aici nu s-a precizat un lucru. Şi anume, dacă beneficiază şi cei care culeg căpşuni în Spania, sau portocale în Grecia şi Italia. Iar aceşti agenţi economici (generic intitulaţi) la modul concret, cine sunt ei? Italieni, nemţi, franţuji, care şi-au însuşit (ştiu ei cum) imense suprafeţe agricole.
Şi pe care şeful PSD şi al Camerei Deputaţilor, în disperare de cauză, îi acuză de multe ilegalităţi (deh, companii multinaţionale) care, fie vorba între noi, când a venit vorba de şpaga de partid, s-au făcut că plouă.
– UN LUCRU nu am văzut specificat în toată gargara asta electorală. Pentru marea masă care compune votanţii PSD, adică ţăranii cu suprafeţe de teren agricol cât o batistă, dar care reprezintă pentru sărăcia lor singurul mijloc de subzistenţă, nu s-a amintit nimic.
Şi când te gândeşti că Lăpuşneanu a rostit, prin Delavrancea, fără să stea pe gânduri, „Proşti, da mulţi”!

DIP - DIP 8 - februarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...