logoImpact EST nr. 860 - 09.03.2021

Un japonez , om de afaceri , presedintele sucursalei unei societăţi nipone în România, a fost muşcat de un câine vagabond, noaptea, când se-ntorcea de la birou. Era în spatele unui bloc, chiar in faţa Guvernului României . Un locatar din imobil a declarat ca l-a văzut căzut, dar, fiind noapte, a crezut că e beat. Muscătura , atingându-i artera de la picior, a produs o hemoragie puternică.Dimineaţa a fost găsit mort. Japonezul.

În urma seismului din 11 martie 2011 si a tsunami-ului care a urmat , în Japonia au pierit zeci de mii de oameni . Pagubele sunt de neimaginat. Au fost şterse , de valul uriaş , asezări întregi . In România s-a organizat un teledon , pentru strângerea de fonduri , pentru sinistraţii japonezi . S-au strâns in jur de ….20.000 de euro. La nici zece zile de la catastrofă , ambasadorul Japoniei a dăruit, din partea ţării sale, un pian. Este vorba de un instrument de mare valoare , estimat la câteva zeci de mii de euro , iar beneficiarul este Filarmonica din Sibiu ,care performa la ….un pian dezacordat. Ambasadorul a declarat că, chiar în condiţiile triste prin care trece ţara sa, Guvernul de la Tokio făcuse promisiunea acestei donaţii, cu o săptămâna înaintea cutremurului.

În perioada imediat următoare tragicului eveniment din Japonia , datorită problemelor de aprovizionare şi transport , cetaţenii japonezi care cumpară alimente, nu pleacă decât cu un singur produs, să ajungă la toţi .

La Slatina , la inaugurarea unui hypermarket , cetatenii români au stat la o coadă de câtiva zeci de metri . Coada s-a format cu o zi inainte. Fiind preţuri promoţionale, la sectorul de tigăi de teflon, mai mulţi bătrâni au fost striviţi în îmbulzeală. Doi dintre ei se află la spital, cu traumatisme.

În Japonia , tot după tsunami , într-un hypermarket , s-a întrerupt curentul electric . Fiind întuneric , toţi cumpărătorii au lasat jos tot ce vroiau să cumpere şi au parasit magazinul, în linişte . Nu a dispărut nimic.

Într-un magazin din Suedia , hotii romani au furat un televizor , cu diagonala de 108 cm. Între fuste .

În România , la Mamaia , au fost aduşi si plantati palmieri . Investitia s-a ridicat la nivelul sutelor de mii de euro . Până toamna , toţi s-au uscat ! Şi in Bucuresti , la Universitate, punctul zero al orasului, au fost plantaţi palmieri. Aici nu s-au uscat, ca nu au mai apucat; au fost furaţi ! Toţi ! Şi tot pe litoralul românesc, la Eforie Sud , acum câteva ierni, au fost defrişate două alei de arbori , care duceau spre faleză. Erau plantaţi pe vremea cand staţiunea se numea Carmen Silva( a fost înainte să se numească Vasile Roaită ). S-au pus pe foc !

Populatia Japoniei era duminică , la ora 16 ,00 de 123 921 418 locuitori , răspandiţi prin toate insulele arhipelagului. In 2012 , populaţia României nu se ştie cât este. Se estimeaza ca ar fi intre 18 si 22 de milioane, functie de cine numără . P.S. Câinele care l-a muşcat pe japonez a fost prins şi s-a hotărât euthanasierea lui. A fost salvat , la intervenţia unor organizaţii umanitare . Azi se află in Germania, fiind adoptat de o familie. Dar cu restul ….?

9 - noiembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Modificări de trase

Pentru a veni în sprijinul călătorilor şi dată fiind avansarea ...

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...