logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

În partea superioară a statuiei cu soldatul din apropierea Staţiei CFR Galaţi s-a dezvoltat foarte bine anul acesta o buruiană de toată frumuseţea, acolo unde ar fi trebuit repus de multă vreme un vultur sau alt simbol al aurei eroice, responsabilii politici, administrativi, culturali-istorici ai Galaţiului au cultivat buruiana indiferenţei criminale faţă de tot ce evocă unul din cele mai importante momente ale istoriei noastre.
De câţiva ani tot semnalez responsabililor oraşului unele nereguli şi neglijenţe ce persistă la monumentele Galaţiului.
Fără nici un rezultat! Anul acesta, anul Centenarului Marii Uniri, am desfăşurat o corespondenţă cu Primăria, Direcţia Judeţeană pentru Cutură Galaţi şi Cultul Eroilor.
Corespondenţa pe care am depus-o la redacţie denotă o fugă de răspundere totală, o pasare comică a responsabilităţii de la una la alta şi, în final, o tăcere totală la revenirile petiţionare. Indiferenţa responsabililor gălăţeni este intenţionată: lipsa banilor nu este o scuză din moment ce Primăria a cheltuit o sumă importantă pentru Monumentul Apărătorilor Galaţiului din zona Stirex. Monument important pentru istoria locală, dar şi aici este un aspect original: monumentul este neînţeles pentru 99,99% din cei care-l privesc. Nu ştiu cu cine s-au luptat apărătorii Galaţiului!
Evocând eforturile eroice făcute pentru înfăptuirea Marii Uniri, regele Ferdinand Întregitorul speră că: „Binecuvântarea generaţiilor viitoare va fi răsplata noastră nepieritoare”. Halal „Binecuvântare”!!!
Bietul rege se răsuceşte în mormânt!
Morişcă se face bietul de el când vede din lumea lui epigonii bolşevici, criminalii de astăzi care-şi desăvârşesc de zor deviza: ÎNGROPĂM TRECUTUL, DISTRUGEM PREZENTUL! Teribil viitor iese din treaba asta!

Şi acum, iată în ce hal se face pasarea motanului!

Iată, în citat integral halul de răspuns al Primăriei Galaţi, care-l trimite pe petentul Ghiţă Lungu la naiba, pardon, la DJCG!
„Către Lungu Ghiţă str. Lăcătuşilor nr. 11, bl. I3, ap. 12 Galaţi.
Referitor: Adresa dvs. înregistrată la Registratura Generală a Consiliului Local cu nr. 75203/01.11.2017. Vă recomandăm respectuos să vă adresaţi Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi cu privire la Mausoleului din Cimitirul Eternitatea, înscrisurile de pe unele plăci comemorative şi monumentul de la Gară.
Cu respect,
Primar, Ionuţ Florin PUCHEANU,
Director General DGSCUP, Laurenţiu JALBĂ”.

Zbang şi Negoiţă & Mitrof!

Cei doi care conduc Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi îl trimit pe petent la naiba, da-n trei direcţii, care sunt nişte biete asociaţii, oengheuri şi nu instituţii finanţate din bani publici cum este DJCG. Iată:
„Către Domnul Ghiţă Lungu Galaţi, str. Lăcătuşilor, nr. 11, bl. I3, ap. 12
Referitor la petiţia dumneavoastră, îregistrată la instituţia noastră nr. 87 din 18.01.2018, prin care ne aduceţi la cunoştinţă unele aspecte privind câteva monumente din municipiul Galaţi, vă mulţumim şi apreciem grija dumnmeavoastră faţă de lucrările înaintaşilor noştri care ne-au rămas ca moştenire, spre aducere aminte.
Într-adevăr cele semnalate de dumneavoastră au fost constatate şi de către instituţia noastră, numai că, în temeiul actelor normative, sarcina remedierii unora dintre aspectele menţionate revine instituţiilor care au atribuţii în acest sens. Astfel, avem rugămintea să vă îndreptaţi către: 1. Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Galaţi pentru punctele 1 şi 3 din petiţia dumneavoastră.
2. Primăria Municipiului Galaţi, pentru punctul 2 din petiţia dumneavoastră.
3. Fundaţiei Culturale Nicolae Mantu pentru punctul 4.
La rândul nostru, vom aduce la cunoştinţa instituţiilor şi asociaţiilor de mai sus, cele prezentate de dumneavoastră.
Vă aşteptăm, în continuare cu informaţii pertinente şi la obiect, despre monumentele din Galaţi, asigurându-vă de tot sprijinul instituţiei noastre, în limitele competenţelor stabilite de lege.
Cu stimă, Director Executiv, Cătălin NEGOIŢĂ
Consilier, Marius MITROF.”

Ghiţă Lungu 23 - noiembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...