logoImpact EST nr. 747 - 21.10.2018

Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi anunţă că, începând cu data de 1 aprilie, traseele de tramvai 1 (Comat – ArcelorMittal), 3 (Micro 19 – ArcelorMittal), 5 (Micro 19 – Bazinul Nou) şi 42 (Comat – Bazinul Nou) se desfiinţează. „Pentru a asigura transportul călătorilor pe relaţia Piaţa Energiei – ArcelorMittal, se înfiinţează traseul de tramvai 41 (Micro 40 – ArcelorMittal), cu zece curse pe zi, doar în zilele lucrătoare, cu o frecvenţă de o oră. Prima plecare va fi de la staţia Liceul Nr. 3 la ora 7,00, iar ultima plecare va fi de la ArcelorMittal la ora 16,30”, precizează Primăria.
Totodată, anunţă municipalitatea, de la 1 aprilie se modifică programul de transport pentru traseul 13 (Piaţa Centrală – IAS Bădălan) prin suplimentarea numărului de curse de la nouă la 26, atât în zilele lucrătoare cât şi în cele nelucrătoare: „În intervalul 6,00 – 16,00, traseul va fi asigurat cu două autobuze, cu o frecvenţă de 30 de minute, iar în intervalul 16,00 – 21,30 va circula un autobuz, cu frecvenţa de o oră. Prima plecare va fi de la Piaţa Centrală la ora 6,00, iar ultima plecare va fi de la IAS Bădălan la 21,30”, comunică Primăria.
Şi aceasta este numai prima fază a reformei cu desfiinţare de transport electric, susţinut intens în mandatul trecut de sinistrul manager public şi viceprimar pesedist Florin Popa. Acum, strategia nimicului electric continuă, sub pretextul că e risipă de mijloace de transport, că pe aceleaşi trasee circulă şi tramvaie şi autobuze. Partizanul fervent al acestei idei de năuceală urbană este Noul Mare Primar de Mic Urban, Ionuţ Pucheanu. Cum s-ar spune, se desfiinţează tocmai linia de forţă a transportului urban, linia de legătură dintre municipiu cu Combinatul, Şantierul Naval şi Portul.
Argumente pentru strategia desfiinţatului de linii de tramvai? Numai în anii de sinistră amintire Moş Nicolae Dumitru-Florin Popa-Marius Stan au căzut liniile către Gară, jumătate din liniile de pe Coşbuc, linia Coşbuc –Traian-Basarabiei, linia Palatul Navigaţiei-Gară, linia Stadionul Oţelul-Piaţa IC Frimu, Bariera Traian-Micro 40. Linii nou înfiinţate? Nici una.

RDH 9 - aprilie - 2017

Lasa un raspuns


Guiţând sfâşieto

Gata, s-a aşezat praful pe înfrângerea tuturor, putem să mai ...

C.A.R. Pensionari, r

Poliţia locală a venit, a constatat lucrările fără autorizaţie legală ...

Colectăm minciuni e

Periodic şi fantomatic, apar în presă anunţuri despre colectarea aparaturii ...

Iată firmele care

Ca să-şi încaseze salariile tot mai grase, politicienii, băgătorii de ...