logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Cum-necum, iată că legea 85/2006 privind procedura insolvenţei a devenit pentru unii o cale de a obţine profit! Cum aşa? Simplu! Eşti falimentar, dar ieşi în profit? Iată că se poate. Există un articol în respectiva lege, un articol de belea, articolul 131. Iată ce spune acest articol: „În orice stadiu al procedurii prevăzute de prezenta lege, dacă se constată că nu există bunuri în averea debitorului ori că acestea sunt insuficiente pentru a acoperi cheltuielile administrative şi nici un creditor nu se oferă să avanseze sumele corespunzătoare, judecătorul-sindic va putea da o sentinţă de închidere a procedurii, prin care se dispune şi radierea debitorului din registrul în care este înmatriculat”.
Tot răsfoind portalul instanţelor de judecată pe la tribunalele din ţară, se poate vedea un număr mare, chiar foarte mare de dosare ce fac obiectul legii 85/2006 privind insolvenţa.
Ce se remarcă la un număr mare din acestea? Din prima se dispune închiderea dosarului făcând trimitere la articolul 131 din legea menţionată. Un alt aspect demn de reţinut este faptul că creditori apar în majoritatea cazului instituţii ale statului cum ar fi: AJFP-uri, primării etc. Cum este posibil să nu plăteşti datoriile către stat şi statul să rămână cu buzele umflate? Iată că se poate! Pentru „unii”. Ce fac aceşti „unii”? Păi din start să reţineţi că aceşti „unii” nu sunt oricine. Sunt cu relaţii şi dispuşi la atenţii, pe ici, pe colo. Şi sunt informaţi şi bine consiliaţi. Când constată aceştia că ar datora cam multe parale la stat, încep discret să înstrăineze activele societăţii. Vine vremea să dea socoteală şi iată că sunt daţi în judecată şi băgaţi în procedură de faliment. Mai nou, se cer singuri. Nu la oliţă, ci în insolvenţă-faliment. În multe situaţia treaba se rezolvă rapid. Impricinatul se dovedeşte a nu mai avea aproape nimic în patrimoniu şi ca atare treaba este simplă. Se dispune închiderea procedurii. Tot legea mai spune că dacă se constată că s-ar fi săvârşit unele fapte frauduloase de administratorii societăţii aceştia pot fi cercetaţi. Aşa o fi, dar mai rar şi doar pentru unii. Ceva trebuie făcut de urgenţă de legiuitor. Vom reveni cu date concrete despre aceşti „unii”.

(Gigi Filament) 6 - aprilie - 2018

One Response so far.

  1. Suceanu I. spune:

    Nimic nu este întâmplător cu legile date de guvernanţi. De această situaţie se ştie de ani buni şi nu s-a luat nici o măsură. Cear fi să putem şi noi ăştia persoane fizice să ne cerem în faliment, asta după ce prăduim casa şi maşina dacă le avem. Chiar ar rîmîne statul cu buzele umflate? Nu cred. Amărîţii sunt executaţi rapid. Dacă eşti cu un SRL-eu şi eşti deştept, nu plăteşti ani la rînd, faci datorii la greu şi pa..faliment.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...