logoImpact EST nr. 860 - 03.03.2021

Cu ce ne hrănim copiii? Cu crenvurști, polonezi, parizer, hot dog? Să vedem ce conțin!

1. Carne. Sunt preparate din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan (pielițe). Pasta din șorici e la modă!  Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi. Majoritatea conţin foarte puţină carne (5-10%). În schimb, conţin până la 64% carne recuperată mecanic (pastă care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). “Carnea” rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.

2. Apă. Apa este adăugată pentru a câștiga la greutate…

3.  Amidon… amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum . De asemenea, el  leagă compoziţia şi face ca aceasta să arate “a carne” şi să fie mai gustoasă.

4. Sare. …aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria alimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă.

5. Proteină din lapte. Unii producători folosesc proteină din soia, care poate, de asemenea, să confere volum produsului.

6. E250 – nitrit de sodiu. Nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii

7.  E451 – trifosfaţi de potasiu şi sodiu. Dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi, pentru dedurizarea apei.

8. E452 – polifosfaţi. Sunt emulsificatori şi stabilizatori, care îmbunătăţesc textura hot dog-ului şi împiedică râncezirea.

9.    E301 – ascorbat de sodiu.Este o formă de vitamina C  care împiedică pierderea culorii.

10. E120 – carmin. Este un colorant care se găseşte în rujuri, glazură şi poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.

11. E160c – extract de ardei iute. Este un colorant natural produs din ardei iuţi indieni.

12. Arome. … arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.

29 - noiembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...