logoImpact EST nr. 889 - 18.10.2021

Am tot amânat de mai bine de un an tratarea acestui subiect care îl are ca protagonist pe meseriaşul în imobiliare, deputatul pesede Marius – Mitică Mărgărit, cel care îşi falimentează firmele pe bandă rulantă.
Aşa cum e şi cazul ultimei, VINGAFAN SRL cu falimentul cerut de către DGFP Constamţa, firma fiind la categoria „Contribuabili ¬Mari”. Aici e şi un dosar penal la afacerea lui Mitică, dar avocata–lichidator Daniela Bontea se tot laudă de vreo nouă luni că-l va scoate curat din penal pe Mitică de Parlament. Dar, să revin la subiect. Cică administratorul Comrimet SA Galaţi, Sorin Panaite, este contabil de meserie. Din această cauză are şi o firmă pe strada Movilei şi ţine şi contabilitatea firmelor lui Mitică Mărgărit.
Acum ceva timp acesta i-a vândut deputatului acţiunile pe care le deţinea la Prodprest SA, fost IJPIPS, cu sediul în zonă centrală, pe strada Mihail Kogălniceanu nr.16. Firma nu este interesantă decât din punct de vedere imobiliar, căci la ce zestre are se pot frige câteva blocuri de să se scufunde Galaţiul. Sau nu, dacă le face tot în asociere cu Ideal Windows al lui Ionuţ – Silviu Bahnaru…
Căci din datele de la ORC, rezultă că Prodprest SA Galaţi a avut în 2018 o cifră de afaceri de 42.670 de lei şi un profit net de 33.890 (deh, închiriere spaţii), cu zero salariaţi. Datoriile sunt cifrate la 179.659 de lei, iar capitalul social este de 691.160 lei.
Deci este clar de ce i-au plăcut lui Mărgărit acţiunile contabilului firmelor sale, Sorin Panaite. Mai ales că au costat mai nimic.
Vom reveni.

Gelu CIORICI 24 - ianuarie - 2020

2 Responses so far.

  1. Fanica spune:

    Am fost angajată şi acţionară la IJIPS. Numai şmecherii s-au făcut după 1989, iar apariţia lui Chelu în societate a însemnat sfîrşitul. Iniţial FPS a vîndut 75% din acţiuni către un cetăţean mai în vîrstă, unul Iscu Ion. Din cîte ştiu acesta avea obligaţii să facă ceva investiţii dar acesta a făcut o majorare de capital în 2004 cu nişte gunoaie, am înţeles, containere, o masină ambalat şi o linie de panificaţie, toate au fost evaluate la sume uriaşe care ne-a terminat pe noi cei cu cuponul. După vreun an sau doi iar vine cu o prăpădită de casă, fost cîrciumă de pe Vulturului şi gata cu noi, a făcut ăsta cu gunoaie 90% din acţiuni. Unde sînt toate astea nu se ştie, da şi-a făcut treaba. Din cîte stiu Iscu i-a vîndut lui Chelu ce cumpărase cu bani acestuia şi gata, el a vîndut din nou am auzit că la o firma de a lui. Am auzit că anul trecut a cumpărat o tipă din Galaţi acşiunile şi cam asta este. Acum am auzit că vinde pe rupte tot ce poate.

  2. Crăciun spune:

    La ora actuală pachetul majoritar de acţiuni a fost vîndut de către Comrimet către Atomei Gabriela din Galaţi. Aceasta a avut firmă cu Mărgărit, TERRAMAR AMBIENT SRL Galaţi în care ea avea 10% şi Mărgărit 90%, aveau firma pe Romînă 133.
    Tipa asta este băgată în faţă ca multe alte persoane ca şi Mărgarit asta din cîte se vorbea erau băgaţi în faţă de Chebac.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg