http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

A.S.F-ul, sau mai pe înţelesul tuturor, Autoritatea de Supraveghere Financiară, este o instituţie înfiinţată în anul 2013 ca autoritate administrativă autonomă, de specialitate, cu personalitate juridică, independentă, autofinanţată şi care îşi exercită atribuţiile prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.). Una din atribuţii este aceea de a veghea la respectarea unor reglementări în ce priveşte piaţa de capital.
Urmărind activitatea acestei instituţii în ce priveşte piaţa de capital, am constatat că mulţi gălăţeni au fost sancţionaţi cu amenzi în ultimii ani, şi asta pentru abuzuri în piaţa de capital. Din păcate A.N.A.F-ul, din informaţiile pe care le deţinem, nu prea s-a învrednicit în a încasa aceste amenzi de la persoanele fizice sancţionate de A.S.F. Iată o înşiruire de persoane sancţionate de A.S.F. pentru abuzuri săvârşite pe piaţa de capital şi valoarea amenzilor: Ala Procopenco – 917.000 lei, Constantinescu George – 409.000 lei, Simion Cati Constanda – 351.000 lei, Grigoraş Cosmin – 101.001 lei, Stan Maricel-Ionel – 503.000 lei, Andronache Gelu – 101.000 lei, Postelnicu Teofil – 201.000 lei, Lungu Florin Daniel – 150.000 lei, Branea Viorel – 51.000 lei, Brînză Mihai – 20.000 lei, Lupu Lina Florentina – 7.000 lei, Ţîru Luminiţa – 61.000 lei, Mitu Ionel – 11.500 lei, Chirilă Gheorghe – 26.000 lei, şi lista poate continua. Mirarea pare a fi mare, la prima vedere, ţinând cont de furia cu care ne-a bombardat prin octombrie 2018 A.N.A.F. căsuţele poştale cu plicuri, de crezusem că sunt felicitări de Crăciun venite în avans. Nu au fost felicitări, ci somaţii de plată pentru diverse sume. Din ce s-a vorbit prin târg, mulţi au primit asfel de plicuri pentru sume derizorii datorate şi au cam fost executaţi rapid, cu mult sânge rece. Din cele auzite, multe, foarte multe persoane ce datorau sume mari şi foarte mari (de unele am mai scris, sumele aveau multe zerouri), nu prea au fost deranjate. Totuşi, sunt şi banii noştri domnilor de la A.N.A.F. Din ei se fac multe: spitale, grădiniţe, şosele (mai puţine în ultima perioadă), etc.
Aşa că… vom reveni şi vă ţinem la curent.

Leo IANCULESCU 31 - mai - 2019

2 Responses so far.

  1. Silvia spune:

    Cine sunt aceste persoane ce datorează amenzi de asemenea sume? Sunt cumva persoane suspuse, de când au aceste amenzi de plătit? Finanţiştii gălăţeni fac ei favoritisme faţă de marii datornici sau este o regulă la nivel naţional? Aş vrea să ştiu un lucru: cine verifică această instituţie? Puteţi să-mi rspundeţi? V-aş ruga foarte mult să-mi daţi curs aceste doleanţe. Eu vă mulţumesc anticipat!

  2. Nelu spune:

    Indivizii ăştia amendaţi sînt toţi din gasca de mafioţi a lui Chelu Catalin. Atunci vă daţi seama că nu se înghesuie finanţele se le încaseze banii. Da, tipul ala Constantinescu Gabriel, de care scrieţi că era bogatanul de casă a lui Chelu si avea de plată vreo 40 milioanei lei asta a plătit de nu mai figurează în listă? Tot în articolul ala aţi scris de încă vreo cîteva zeci de galaţeni de sume uriaşe, le-au plătit? Finanţele astea fac ce vor ei, ea banii doar de la amărîţi şi de la barosani îi spăguiesc şi pa?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...