logoImpact EST nr. 880 - 29.07.2021

Jocurile care se fac la vârful conducerii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi (DGRFP), direcţie întinsă pe judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, adică din munţi în munţi şi din Dunăre-n Dunăre, apoi din mare-n deltă şi de la capăt, par de neînţeles, rocadele Ciorici-Pripoaie devenind de acum uşor plictisitoare, dar bulversante pentru taberele din finanţele celor şase judeţe.
Ok, lui Eugen Ciorici, tizul meu de nume, i s-a făcut dor de acasă, aşa că a preferat să se refugieze în muncii Vrancea, ca la odihnă şi tratament până la finele anului 2017. Se pare că i s-ar fi propus un post similar într-o altă regională a ANAF, dar el a preferat retrogradarea în funcţie.
Sursele noastre ne-au relatat că Eugen Ciorici nu este agreat la şefia DGFP Vrancea, Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea şi al judeţenei pesede, dar şi cu mare influenţă la vârful partidului lor, fiind dispus să facă sacrificii politice pentru a-l vedea zburat pe Ciorici din fruntea ANAF Vrancea.
Sigur că nici nea Ciorici nu e singur pe lume, mai ales că a fost coleg de facultate cu senatorul ALDE, Varujan Vosganian, un rafinat şi valoros scriitor, dar fără noroc în politică!
Detaşarea la Vrancea s-a petrecut pe 30 octombrie, zi în care Eugen Ciorici a avut timp să semneze şi documente ca director general al DGRFP Galaţi. Noi am prins două astfel de documente: unul cu referire la examenul de promovare în grad (treaptă de salarizare) pentru personalul contractual din DGRFP Galaţi şi un altul de organizare examen promovare în clasa de salarizare.

Eugen Ciorici a fugit de frig?

O explicaţie ar fi că E. Ciorici s-a refugiat în munţi din cauză că în sediul DGRFP este un frig tăios, amestecat cu vânt de munţii Măcinului şi curent de Dunăre, centrală clădiroiului fiind pusă pe butuci din lipsă de fochist! Pe fondul asta de subfinanţare a cheltuielilor de funcţionare, când paza este asigurată prin rotaţie de către funcţionarii instituţiei, parcă pare normal să-ţi iei câmpii, ca să nu te dea femeia de serviciu afară!
Dar nea Ciorici este învăţat cu duca, cu statutul de refugiat. În 17 octombrie 2016, în plin scandal cu AFACEREA MURFATLAR (căutaţi în arhiva electronică a Impact-est), el a fost detaşat de la Galaţi la şefia DGRFP Iaşi, unde a stat până pe 30 mai, când s-a cerut insistent înapoi la Galaţi, pare-se tot legat de aceeaşi „afacere Murfatlar”. Între timp a avut şi un nefericit şi nedorit accident auto, într-o comună din Iaşi. Locţiitorul său, numit cu delegaţie, Silviu Pripoaie, i-a lăsat fotoliul liber şi a revenit în funcţia de director executiv al inspecţiei fiscale.
Acum, tânărul Pripoie este iar Eugen Ciorici, dar cu delegaţie, până la finele anului 29017!. Şi are treabă mare de făcut de unul singur, căci fostul l-a lăsat fără nici un adjunct, el urmând să gestioneze frigul, fochistul, paza sediului, femeile de serviciu, lipsa detergentului şi rezolvarea încălzirii măcar în sediul DGFP de pe Brăilei, chestiune gătată, cică, acum, de ultimă oră.
Să vedem cum se încordează muşchii preşedintelui CJ şi ai prefectului de Vrancea!

Gelu CIORICI 10 - noiembrie - 2017

One Response so far.

  1. Oprea V spune:

    Mai bine se refugia în munţi înainte de a se pripăşi pe la Galaţi. N-a făcut nimic la Galaţi, doar a ţinut scaunul cald.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...

Valea Mărului, în

În ziua de duminică, 18 iulie 2021, oficialităţile din localitatea ...

FCSB în cădere acc

Fără Steaua, FCSB a devenit de pluton! De la echipa ...

De la Cîţu, citire

Preţul bunurilor de larg consum, ale serviciilor, alimentelor, combustibililor, au ...