logoImpact EST nr. 889 - 18.10.2021

De mult timp, Galacta SA nu mai dă nici lapte, nici caşcaval şi nu mai face nicio brânză, în general. Asta la scurt timp după ce a fost anexată politic de „inginerul” Petrică Herăscu şi după ce terenurile ei cele mai bănoase (din Galaţi, de pe strada Ştiinţei), din Tecuci şi Tg. Bujor au fost eliberate de clădiri şi utilaje şi vândute cu mare succes imobiliar. Acum, recent, Lichidator CITR Bucureşti a făcut public anunţul de vânzare prin licitaţie a Fabricii de Lapte Galacta, aparţinând Galmopan Industrie SA. Terenul este în suprafaţă de 30.883 mp, iar construcţiile în suprafaţă de 9.900 mp. Iată şi o scurtă descriere a imobilului, făcută de către cei de la CITR, cităm aproximativ: „Construcţiile sunt într-o stare avansată de degradare. Unele clădiri au fost demolate, iar altele se află la stadiu de structură, fiind lipsite de uşi şi ferestre, În clădirea principală se află câteva echipamente şi două instalaţii frigorifice”. Ca după nucleară, nu-i aşa?! Încât PH poate raporta cu mândrie ne-patriotică de patron fabricâcat, ca un fruntaş în întrecerea capitalistă pe ramura „praf şi pulbere”, că a făcut şi din fabrica de Lactate „Galacta” SA Galaţi un căcat pe care nici câinii nu-l mănâncă. În sfârşit, lichidatorul cere pe cele trei hectare de teren, bine poziţionat pentru de-alde retaileri ori producători de utilaje pentru tuns ouă şi împachetat fum, 960.000 de euro, fără TVA.
Şi cică un angrosist de materiale de construcţii de pe Coşbuc, activând într-un spaţiu închiriat de la un alt fruntaş în întrecerea capitalistă, ar fi dat, totuşi, un milion de euro pe afacere…
A, să nu uităm, acelaşi lichidator mai scoate la vânzare un teren de 6.731 mp, situat în strada Oltului nr. 3, cu preţul de 485.000 de euro fără TVA, aparţinând tot Galmopan Industrie SA.

(GECO) 16 - februarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg