logoImpact EST nr. 866 - 15.04.2021

Justiţia gălăţeană iese din nou la rampă în răfuiala cu Presa pe care o sancţionează pecuniar fix în dreptul ei fundamental: acela de a solicita-obţine şi a răspândi informaţii. Un complet de un judecător al Tribunalului Galaţi confirmat în tot prin „menţinerea celorlalte dispoziţii ale sentinţei recurate” de un complet de trei judecători ai Curţii de Apel Galaţi, îl obligă pe gazetarul Silviu Vasilache să plătească cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat al uneia dintre cele trei case de avocatură angajate de către Instituţia Primarului Galaţi!
Deci, cine are tupeul profesional să ceară informaţii instituţiilor în temeiul Legii 544/2001, privind accesul la informaţiile de interes public, îi sunt scoşi incisivii cu batista pătată a justiţiei din Republicuţa Galaţi.

Pentru un pârlit de dosar, Primăria plăteşte onorariu de 5377,14 lei!

Civismul gazetarului este unul mai acut în această societate gălăţeană care încă bâjbâie în drumul ei spre normalitate. Este şi cazul colegului Silviu Vasilache, devenit astăzi el însuşi subiect de presă, ca un MARE CORUPT dovedit de SISTEMUL căruia a încercat să-i spună un „NU” apelând la instanţa de judecată.
În data de 10.10.2012, el solicită Consiliului Local Galaţi-Compartimentului pentru informaţii publice ale primăriei Galaţi, că-i comunice următoarele informaţii de interes public:
1. Cine este proprietarul imobilului din str. Dogăriei nr. 70 şi cine este proprietarul imobilului din str. Farului nr. 1 şi să se precizeze de la ce adrese (contract de închiriere) au fost evacuaţi următorii chiriaşi ai Primăriei: Silică Aurora, Silică Dinu, Marcu Salomeea Paulina şi Falcă Ioana.
2. Ce persoane din aparatul Primăriei au dispus să se refacă documentaţia pentru trecerea unei suprafeţe de teren de 13 mp de sub regimul de concesiune, în domeniul public, teren situat în str. Traian nr. 318A, solicitat spre cumpărare de către Petrică Alexa, care sunt motivele juridice, cine a trimis documentaţia la Prefectură.
3. Care este starea juridică actuală a terenurilor din jurul Hotelului Faleza revendicate de familiile Timofte, Jora şi Niculescu.
4. De ce a fost montat un container de material reciclabil pe spaţiul verde/parcul/banca de la intersecţia str. Brăilei-Columb (fost Stirex) şi pe baza cărui protocol (proiect, chirii etc.)
Gazetarul a considerat că Primăria a refuzat să furnizeze răspunsuri complete, aşa că în acelaşi an reclamă în Contencios administrativ şi fiscal Instituţia Primarului Galaţi. De aici începe o întreagă tevatură şi aventură în câmpul tactic administrativo-judiciar din care jurnalistul iese şifonat şi cu incisivii scoşi, încât să se înveţe minte ca altă dată să mai strige adevăruri în gura mare, pentru a atrage atenţia publicului adormit din Republicuţa Galaţi.
Pe cuprinsul a patru pagini, Completul de un judecător al instanţei Tribunalului Galaţi analizează aspectele şi constată că jurnalistului-reclamant i s-a răspuns punctual la fiecare dintre solicitările adresate Primăriei, aşa că decide, după un an, să-i respingă cererea şi ca să-l înveţe minte să se mai pună cu SISTEMUL, îl obligă şi la plata cheltuielilor de judecată.
Factura tăiată de casa de avocatură, neîncasată însă la data pronunţării, era de 5377,14 lei (TVA dă cu zecimale!)

Dă, bă, şi tu 1000 de lei, adică netul tău din minim!

Ca să arate clemenţă pecuniar cu gazetarul, încât acesta să uite că această atitudine ar fi trebuit manifestată în fondul cauzei şi nu în consecinţa ei, instanţa de recurs din trei judecători a Curţii de Apel Galaţi apreciază că onorariul Casei de Avocatură „S.C.A Oancea, Damian şi Asociaţii”, plătit din bani publici de Primăria care are un numeros Serviciu Juridic propriu, este unul DISPROPORŢIONAT în raport cu complexitatea redusă a cauzei, aşa că acordă Primăriei doar suma de 1000 de lei din cei 5377,14 plătite şi solicitate ca cheltuieli de judecată.
Decizia Curţii de Apel Galaţi este irevocabilă la data de 12.11.2014 (după doi ani de procese ale nimicului!) şi executorie prin executor judecătoresc, acesta o somaţie cu executare la data de 14.11.2017.
Pe lângă una mie de lei noi, cu care se va „îndestula” Primăria, a mai pus şi executorul judecătoresc un onorariu de executare în sumă de 264,89 lei, încât Silviu Vasilache, ajuns la performanţa salariului minim pe economie al cărui net este (era până în ianuarie 2018) mai mic decât 1264,89 de lei, după vreo 25 de ani de gazetărie şi alţi vreo 15 ani de inginerie şi cercetare navlă la ICEPRONAV, colegul nostru fiind nevoit, aşadar, să aducă bani de la un alt loc de muncă, pentru a onora masa justiţiei gălăţene. Îi sugerez să îi obţină de pe centură, fi-r-ar al naibii de corupt dovedit de justiţie! De pe CENTURA DEMOCRAŢIEI made în Republicuţa Galaţi, mobilată cu instituţii şi oameni aidoma ei.

Gelu CIORICI 26 - ianuarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Pelicanii de la AJVP

Un grup de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi ...

SIDEX-Liberty Galaţ

Din nou presa internaţională alocă prima pagină combinatului Liberty Galaţi. ...

Terenul ELNAV nu put

Aflăm că terenul de circa 11,4 hectare (nu nouă hectare) ...