logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

Acum noi nu o să vorbim în articolul de faţă despre rolul masoneriei româneşti sau internaţionale, despre originile acesteia sau caracterul ocult sau nu, extrem de discutabil de-a lungul istoriei. Cert este că masoneria românească a început să se afirme cam de prin anii 1840-1850, jucând un rol important mai apoi, cam în mai toate evenimentele majore care au marcat istoria ţării!
Mari personalităţi politice, culturale, ştiinţifice şi chiar religioase au făcut parte din aceasta, punându-şi amprenta individuală a personalităţii în scopul realizării unor idealuri ce au ţinut întotdeauna de fiinţa neamului, de independenţă şi suveranitate, de progres şi dezvoltare.
Toate acestea, bineînţeles, au fost stopate sau trecute în „ilegalitate” pe vremea de tristă amintire, începând cu anul 1948 şi până la evenimentele din decembrie 1989.
Din păcate, după reintrarea României în rândul ţărilor libere, masoneria reactivată şi implantată în peisajul social, economic şi politic, a suferit mutaţii de-a dreptul groteşti, de neimaginat în perioada interbelică, intrând pe mâna unor indivizi în general de mai mare râsul şi având drept scop doar realizarea interesului personal folosind organizaţiile ca atare. Ramurile, rămurelele, „crăcile”, cuiburile de tot felul au apărut precum ciupercile după ploaie, afiliindu-se de aiurea pe structură piramidală la alte făcături, una mai a drakului decât alta.
În prezent asistăm la un întreg păienjeniş structural la nivel de ţară, la o încrengătură sufocantă, împănată cu fel de fel de indivizi de cea mai joasă speţă ce l-ar face pe marele Kogălniceanu să-şi facă cruce, să-şi scuipe în sân şi să spună „piei, Satană!”
La noi, în Republicuţa Galaţi, mai mult decât oriunde, alde „neica nimeni” au înfiinţat, s-au infiltrat, şi, au pus mâna pe mai multe locaţii masonice.
De idealurile masoneriei, cele adevărate transmise din generaţii în generaţii, s-a ales praful şi pulberea, organizaţiile transformându-se în locuri în care se discută şi se stabilesc strategiile prin care „fraţii” trebuie să pună mâna pe puterea politică, economică şi culturală cu orice preţ. Se poate afirma cu certitudine că aproape nu există structură de stat, publică, în Republicuţa, în care posturile de conducere să nu fie ocupate de ei. În prezent se regăsesc în administraţie, în politic, în cultură, în învăţământ, în mass-media şi cam oriunde se poate conduce un segment sau domeniu de activitate.
Noi, care chiar îi cunoaştem cam pe toţi masonii aceştia de „doi lei”, ce îşi dau importanţă, ce se cred buricul pământului, ce cred ei că stăpânesc şi „fac şi desfac totul” în urbea noastră, le spunem că sunt jalnici.
Păi, înainte, mai ales în perioada interbelică, din masonerie făceau parte o mână de personalităţi marcante, mari politicieni, avocaţi, doctori, preoţi, industriaşi, nu ca în prezent, când nişte parveniţi, semidocţi, fără bibliotecă la mansardă, fără personalitate, fără pedigri, nişte învârtiţi ai vremurilor mimează un trecut glorios îmbrăcaţi în treninguri şi nu în fracuri.
Auziţi, oameni buni, cică mai recent, pentru că nu-l mai băga nimeni în seamă, şi era scos de pe scena vieţii publice, Mircea Cristea s-a dat de ceasul morţii ca să se mai înfiinţeze o structură masonică la care să acceadă ca MARE MAESTRU, asta pentru că oricum în celelalte nu avea loc de alţi „maeştri”, „iluminati”, care nu-l primeau nici măcar la „cină”.
Hai, mă, că sunteţi de tot rahatul, cu alde Dobrea, „Mariano”, Rector, „Mopsul” subprefecturii şi tot neamul vostru de adunătură masonică, ce v-aţi întins ca o pecingine şi vreţi să controlaţi Republicuţa. Mai nou, am aflat că aţi făcut aşa un fel de structură paralelă şi pentru ceea ce se numeşte Primăria Galaţi.
Alo! alde Serviciu Român de Informaţii, alo!, alde instituţii cu rol în a veghea respectarea legilor, a funcţionării democratice a Unităţilor Teritorial Administrative, îi mai lăsaţi mult pe indivizii ăştia să-şi pună amprenta periculoasă pe fiinţarea noastră ca societate?!? Sau poate sunt infiltraţi şi la voi! Mai ştii?!?

Ochiul şi Timpanul 25 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...