logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Prin târg, prin Republicuţa noastră, circulă aşa zvonuri, bârfe şi ecouri, o serie de lucruri care pur şi simplu te lasă perplex. Miliţienii noştri pensionari şi buni de muncă au pus stăpânire pe tot ce mişcă la nivelul majorităţii firmelor, având chiar drepturi în a hotărî cine cu cine face afaceri, cine are dreptul să o facă, în ce condiţii, ei aflându-se la butoane şi devenind „sfătuitorii” managerilor sau ai celor din bordul managerial. Astfel, miliţienii s-au întins ca o pecingine, ca un cancer, punând stăpânire pe relaţiile comerciale, pe furnizori, pe clienţi, toţi neputând a exista fără o recomandare de „bună purtare” sau nu, primită din partea lor. Efectele şi conotaţiile economice, în esenţa lor, sunt catastrofale, influenţând piaţa care ar trebui să fie liberă, precum şi o concurenţă devenită total neloială.
Iată, noi exemplificăm cea mai mare unitate economică din Republicuţă, cu acţionari străini de marcă, ce este „beneficiara” unui sistem propriu de securitate şi a unui sistem de pază privat. Oamenii aceştia care ocupă scaunele de conducere, luând, de fapt, din trecutul lor toate metehnele, neprofesionalismul, aroganţa, corupţia, ca tare transpuse în mediul privat pe care îl „protejează”. Prin colţuri, prin parcuri, prin birouri, prin cafenele, aşa, ca o adiere, se tot spune că foştii miliţieni fac legea în cine intră şi cine nu în SIDEX, cine învârte şi ce anume pe Platformă, cine este protejat şi cine nu (favorizat), cine fură, cât, de unde şi când, cine cotizează şi cât, şi tot aşa. Şi uite aşa se spune că, de fapt, este o iluzie că nu se mai fură de la COMBINAT, că nu este devalizat în continuare, chiar dacă nu la aceleaşi cote ca înainte. Că de fapt tentaculele caracatiţei, ai interlopilor şi mafiei protejate sunt aceleaşi, numai că sunt mai bine absconse, mai camuflate („Jeana nu e moartă/ Jeana se transformă”) Sâc!
Acum noi nu avem logistica necesară să investigăm, să vedem „ce şi cum”, punând în pagină doar cele culese din folclorul urban al Republicuţiei. Cerem şi lăsăm în grija celor abilitaţi de lege dar şi, în cazul de faţă, conducerii ARCELORMITTAL să se implice şi să le dea un şut în cur, după… dacă este cazul!

Ochiul şi Timpanul 13 - aprilie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...