logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

Candidaţii vin, câinii se reproduc, ecarisajul ne latră. Continuăm să lătrăm-doar suntem câinle turbat de muşcat din ticăloşii democraţiei participative (ei, aş!)-la pustia campaniei electorale, şi aducem la tribună soluţiile pe care candidaţii de Primar se fac că că le caută, dar neam să le găsească. Se doreşte aplicarea soluţiei finale, definitive în chestiunea câinilor. Cum spuneam, soluţiile definitive nu sunt decât paliative, surogate, improvizaţii, speculaţii şi aberaţii (ce de rime!). Toată adunătura de candidaţi se preface ipocrit sau se iluzionează că nenorocirea cu câinii e o chestie rezolvabilă pe bază de padocuri mari, multe şi late. Şi că toţi câinii vor fi băgaţi la închisoarea padoc, unde vor fi hrăniţi , vor fi adoptaţi, vor îmbătrâni fericiţi şi vor muri împăcaţi că oamenii nu-i au pe conştiinţă. Evident, este soluţia comodă, elegantă, simplistă, dubioasă, scumpă, extenuantă, şi la rigoare, imbecilă. Adică, taxezi, dublu taxezi, investeşti, extinzi, consumi tot mai mult, dar producţia de câini continua fără număr, pentru că nu s-a eliminat cauza, adică reproducerea fără şir, fără număr şi fără control a caninelor. Candidaţii se ascund după deget sau cireş, pentru că nici unul nu riscă să se depuncteze, acceptând valul de imbecilism popular, conform căruia nu se face să omorâm câinii la un moment dat, că sunt fiinţe, că au fost lăsaţi de Dzeu, etc, metecând liniştiţi din fleica de vită sau de porc, care nu sunt evident fiinţe lăsate de Dumnezeu…Ham, ham sau hau, hauuuuu!? Deci, ăăăă, costul uciderii unui câine este de 15 euro pentru un animal. Asta înseamnă că cele 2 milioane de exemplare care ar trebui ucise prin noua lege ar constitui o afacere de 300 de milioane de euro. Dacă ne uităm ce zice organizaţia Helping Animals, bilanţul cheltuielilor cu câinii maidanezi în Bucureşti, pe un interval de vreo 7 ani e de 9 milioane de euro pentru a omorî 144.000 de câini. La Galaţi, „reţeta” rulajului de câini din stradă la padoc şi înapoi e de circa 1 milion de lei pe an, dar reţeta taxei de câine e de circa două milioane, avantaj sifonarea, clientelismul şi parandărătul. De ceva timp avem în funcţie împuternicitul primarului pentru eutanasieri, dar avem zero eutanasieri, că e campanie, ce naiba, doar n-o să se de-a cu injecţia letală în câini tocmai acum, când duduie baza electorală. La alţii se poate, la Galaţi, oraşul imbecililor de administraţie, nu.

În Statele Unite ale Americii, orice câine găsit pe stradă şi care nu este revendicat de nimeni timp de trei zile, chiar dacă teoretic are un stăpân pentru că are la gât un element de identificare, este eutanasiat. În urmă cu trei ani, Curtea Suprema a statului California a dat o hotărâre prin care a mărit termenul la 5 zile. Aproximativ 3 – 4 milioane de câini şi pisici sunt eutanasiaţi în adăposturile din SUA, în fiecare an. De asemenea, în cele mai multe state este permisă împuşcarea oricărui câine care intră pe o proprietate personală. Barbari, criminali, nenorociţi…

Marea Britanie este una dintre ţările care abordează cu cea mai mare seriozitate protecţia animalelor.Majoritatea familiilor au un animal de companie, iar pisicile şi câinii vagabonzi atât de comuni în ţările din estul şi sudul Europei, aproape că nu există. Câinii maidanezi care sunt găsiţi totuşi pe străzi sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă în şapte zile nu sunt revendicaţi, sunt fie daţi spre adopţie, fie eutanasiaţi. Potrivit unui raport al Dog Trust, unul dintre cele mai importante ONG-uri care se ocupă de câinii din Marea Britanie, din 96.892 de câini maidanezi adunaţi de pe străzi, au fost eutanasiaţi doar 6.710 (7%). Urmeazăăăăă!

27 - mai - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...