logoImpact EST nr. 860 - 05.03.2021

Chestia asta de observație primitivă a vieții în oraşul aflat la cheremul unor indivizi care fac ce fac pentru că sunt lăsați să poată, a făcut-o zilele trecute unul dintre oamenii care au putut, dar n-au făcut să nu se poată. Şi acum, iată, se întâmplă din nou şi se va întâmpla şi în următorul mandat în care Partidul şi oamenii lui de primitivism administrativ (de exemplu cei de la Apă Canal) fac ce le place cel mai mult – să-şi bată joc de oamenii care sunt nevoiți să le dea salarii pentru batjocura comunitară generală. Carevasăzică, Nicuşor Ciumacenco, la una dintre conferințele sale de opozant al Regimului Stan a văzut cum se întâmplă: spatiile verzi au parte de apă zilnic, în vreme ce pentru mii de oameni, majoritatea cu plățile la utilități achitate la zi, s-a decis sistarea furnizării apei. Să cităm ce spune, căci gura înfumuratului resemnat adevăr grăieşte. „Pentru a uda florile sau gazonul se consumă zeci de tone de apă zilnic, în vreme ce pentru câteva mii de oameni nu s-a găsit decât o cisternă care trece preț de câteva minute, prin zona lor. Cisterna de la care toți, inclusiv cei aflați atunci la serviciu sau bătrânii neputincioşi, ar trebui să-şi ia apă pentru băut, gătit, spălarea familiei, a vaselor, rufelor, igiena casei şi pentru funcționarea toaletelor.

Nu este doar umilitor, ci de-a dreptul criminal să obligi bătrânii să-şi care zilnic zeci de litri de apă pentru a putea supraviețui la un mod care nu mai este de mult decent. Nu trebuie neglijat nici focarul de infecție care se poate crea în zonele unde nu există apă curentă şi unde oamenii riscă îmbolnăviri grave (de exemplu, in România, mortalitatea cauzată de diareea infecțioasă este de patru ori mai mare decât în Bulgaria şi de două ori mai mare decat în Ungaria).

În aceste condiții, considerăm că se impune reluarea, măcar cu program, a furnizării de apă rece în zonele unde aceasta a fost oprită. În prezent consilierii locali ai PNL lucrează la o hotărâre de Consiliu Local prin care să se prevadă ca furnizarea apei reci să nu mai fie niciodată sistată în totalitate, în cazul asociațiilor de locatari cu debite, ci să se recurgă la o furnizare limitată. Astfel, propunem ca apa sa fie oferită măcar de două ori pe săptămână, timp de şase ore, în intervalul orar 18 – 24.

Cât priveşte eventuale costuri suplimentare generate în cazul în care unii beneficiari nu ar plăti, acestea pot fi cu uşurință suportate din bugetul Consiliului Local. Nu trebuie uitat că în nici un an actuala conducere nu a reuşit să cheltuiască zeci de milioane de lei, din bugetul destinat dezvoltării oraşului. Asadar, o mică parte din banii necheltuiți ar putea avea drept destinație o acțiune ce ține în primul rând de supraviețuirea şi sănătatea câtorva mii de gălățeni. Daca ne permitem să cheltuim bani pentru udarea plantelor sau funcționarea fântânilor arteziene, cu siguranță că găsim bani şi pentru apa destinată supraviețuirii oamenilor.”

 

Co-Preşedinte Organizația Municipală PNL Galați,

Nicuşor CIUMACENCO

19 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...