logoImpact EST nr. 821 - 02.06.2020

Da, doamnelor şi domnilor justiţiabili, mai ales cei care aţi avut de-a face cu vajnicul procuror Floriiin Oancea. El este un bun cunoscător al cărţii, dar nu la fel de bine stă la disciplina „morala profesiei”.
La sfârşitul lunii octombrie el a participat la examenul de promovare în grad şi în rang profesional. Adică de la procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, la rangul de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ). Media generală obţinută de don’Florin a fost de 9,90, aceasta plasându-l în capul listei acestei competiţii. Dar aceeaşi medie au obţinut-o încă alţi opt competitori de-ai procurorului „Ariel”.
Şi culmea este că toţi cei nouă clasaţi pe primul loc au obţinut fix aceleaşi note, atât la examenul teoretic (9,80), cât şi la examenul practic (10.00).
Materia de concurs a fost aceeaşi, adică drept penal, unde este tare ca-n ranchiună şi-n dantură şi ex-procurorul Ghiţă Ivan.
Sigur că-l felicităm pe maestrul protocoalelor şi relaţiilor, pentru această avansare…înainte! Dar să nu-şi uite faptele profesionale cu care a făcut dâră în spaţiul public, unde îşi expune acum ultima ispravă de 9,90. Iar noi, aici la Impact-est i le-am relevat cu obiectivitate.
Căci el controlează ca un „tătic” Tecuciul cu toate comunele de jur împrejurul lui, până în haturile cu vecinii de judeţe şi de Prut.
Aici, în zona Munteniului, el este plin de rude prin alianţă şi prin botezat şi năşit fără număr, încât toată poliţienimea tecuceană îi este neam într-un fel sau altul.
Păi numai mesele de la Restaurantul Matrix din Tecuci dacă ar vorbi, brusc şi-ar aminti domnul procuror Florin Oancea, cel cu rang de procuror PÎCCJ acum, de morala profesională, cât şi de cea umană.

Gelu CIORICI 8 - noiembrie - 2019

Lasa un raspuns


Ecosal râneşte dup

Educaţia se mai poate doar cu ciomagul amenzilor În afară de ...

Din categoria „Ori

Şi ca să nu rămână mai fraieri decât cei care ...

Mingea cu mâner

Linguşitorii se detestă între ei. Se acuză reciproc de servilism. ...

Pâinea noastră, ce

De la Dragoş Frumosu, preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară, ascultare!   Situaţia ...

Anunţ imobiliar

Vând Casă comuna Rediu, sat Plevna, judeţul Galaţi, cu teren ...