logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Fatalitate, atât poate DNA, să prindă hoţii abia după 10-12 ani de la comiterea infracţiunilor. Bine şi mai târziu, decât deloc, dar…Nu cumva când e lăsat pe mai târziu, e prea târziu? Cam aşa pare noua făcătură de justiţie, marca DNA, cu punerea sub control judiciar a foştilor miniştri Dan Nica, Adriana Ţicău şi Alexandru Atanasiu. Primii doi la Comunicaţii, ultimul la Educaţie, sunt urmăriţi penal sub control judiciar pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.
Potrivit DNA, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de Silvia Adriana Ţicău, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2003 — iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie — decembrie 2004, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
După obţinerea avizului favorabil din partea Preşedintelui României, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale a următorilor inculpaţi:
NICA DAN, ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în perioada 2000 – iulie 2004, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
ATHANASIU ALEXANDRU, ministru al educaţiei şi cercetării în perioada 2003-2005, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
ŢICĂU SILVIA ADRIANA, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada 2003 – iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie – decembrie 2004, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. De asemenea, faţă de inculpaţii NICA DAN şi ATHANASIU ALEXANDRU s-a dispus şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Nica Dan şi Athanasiu Alexandru trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul ATHANASIU ALEXANDRU, trebuie să respecte şi obligaţia de a nu depăşi teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală competent. Inculpaţilor Athanasiu Alexandru şi Nica Dan li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpaţilor Athanasiu Alexandru, Nica Dan şi Ţicău Silvia Adriana li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Şi dacă şi această urmărire penală cade în derizoriul  anticorupţiei româneşti, unde făptaşii nici nu întorc banii şi nici nu stau prea mult la mititica, se cheamă că avem un DNA incompetent şi amatoricesc? Sau ghidonat să apară că România are standard de trai mic, căci are corupţie mare?

 

 

 

SV 16 - decembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...