logoImpact EST nr. 830 - 11.08.2020

În data de 6 iunie 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a solicitat Statului Român să justifice, să explice în mod credibil şi rezonabil de ce Justiţia acestui stat l-a ţinut arestat pe avocatul Mihail Boldea timp de 18 luni.
Iată şi traducerea acestei solicitări exprese, ca urmare a faptului că avocatul Boldea s-a adresat CEDO cu o plângere pentru că justiţia statului nostru a făcut abuz de ORICE pentru ca lunga perioadă a arestării unui inculpat, încă nejudecat, să pară învăluită de legalitate.

Măsura nu este susţinută de motive suficiente!

„Cererea se referă la detenţia preventivă a reclamantului privind suspiciunea de infracţiuni legate de corupţie, între 27 martie 2012 şi 22 noiembrie 2013. Reclamantul se plânge, în temeiul articolului 5 al. 3 din Convenţie, că măsura a durat nejustificat de mult şi nu a fost susţinută de motive suficiente din partea instanţelor naţionale. De asemenea, el se plânge că autorităţile naţionale competente nu au manifestat – diligenţă deosebită – în desfăşurarea procedurilor, întrucât instanţele au început audierea inculpaţilor în aprilie 2013, la mai mult de zece luni de la emiterea acuzaţiei şi au amânat sesiunile, ori pentru nerespectarea prezenţei în instanţă a inculpaţilor în custodie”.
Nimic de adăugat, decât că pentru procurorii care au instrumentat dosarul de „corupţie”, cât şi judecătorii instanţelor care se fac vinovaţi pentru această situaţie imputabilă lor, RĂSPUNDE Statul Român, adică noi toţi, căci noi vom plăti cu multe zeci de mii de euro faptul că inculpatul Mihail Boldea a fost ţinut în detenţie timp de 18 luni de zile. Desigur, vom vedea, Statul Român, prin Ministerul Justiţiei, nu va putea remite explicaţii credibile şi acoperite de Lege, interpelării pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a adresat-o.

Gelu CIORICI 29 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


Dispută explozivă

Ştefan Constantin a rămas boss la Electroargeş Marţi, 4 august 2020, ...

Tranzacţie spectacu

Familia Mînjineanu a dat lovitura Conform datelor de pe site-ul Bursei ...

Prof.univ.dr. Dumitr

Referitor la pandemia generată de coronavirus, prof. univ. dr. Dumitru ...