logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Despre tragicul accident de circulaţie petrecut în toamna anului 2016, pe strada Brăilei, chiar în faţa sediului Poliţiei Judeţului Galaţi, am scris la vremea respectivă.
În după amiaza zilei de 24 septembrie 2016, fiul cel mare al răposatului Cătălin Chelu a fost autorul unui grav accident de circulaţie în urma căruia Căpraru Laurenţiu, în vârstă de 31 ani, a încetat din viaţă din cauza impactului violent cu un bolid de lux condus cu o viteză exagerat de mare de către Cătălin junior. În urma cercetărilor efectuate în respectiva cauză, dosarul a fost trimis în instanţă, respectiv la Judecătoria Galaţi, dosar nr. 9344/233/2019 din mai 2019, având ca obiect ucidere din culpă. După 17 termene, ultimul în 4 februarie 2021, s-a ajuns la discuţii contradictorii între părţi privind probelor existente la dosarul cauzei.

Proba video şi testul toxicologic

Disputa, între avocaţii celor două părţi, vizează aceste două probe, o parte considerându-le ca fiind importante, cealaltă ca fiind neelocvente. Proba video, folosită la expertiza criminalistică privind accidentul, în speţă copia de pe cardul de memorie al camerei de supraveghere, ridică anumite suspiciuni privind modalitatea copierii. Proba toxicologică ce se face şoferilor în astfel de evenimente reprezintă o altă problemă, aceasta neexistând la dosar. Dilema ar fi dacă s-a făcut sau nu, şi dacă există efectiv. Expertiza criminalistică făcută iniţial nu a mulţumit familia celui decedat, instanţa aprobând o nouă expertiză. În ambele expertize s-a consemnat că o probă, respectiv imaginile video privind deplasarea bolidului pe strada Brăilei, inclusiv impactul devastator, au o mică problemă: deplasarea până la semaforul din intersecţia groazei, reprezintă o înregistrare pe DVD direct de pe cardul de memorie al camerei de supraveghere video din zonă, iar imaginile de la intersecţie până la impact, sunt înregistrate de pe un monitor, filmate cu un telefon mobil. Surprinzătoare este data înregistrării copiei imaginilor video avute în vedere de experţi: 09.05.2019, ora 19.05.04!! De aici şi disputa între părţi privind această probă prezentată experţilor, folosită pentru determinarea mai precisă a vitezei de deplasare a bolidului. Instanţa a ţinut cont de doleanţele părţilor şi pentru a nu exista suspiciuni privind corectitudinea expertizelor, a dispus un supliment de expertiză. Suntem curioşi ce va rezulta din suplimentul de expertiză, dacă va apărea proba toxicologică, dar la final, indiferent de rezultat, oricare ar fi sentinţa pronunţată în dosar, un fapt este cert: dramă pentru ambele familii.

Leo IANCULESCU 12 - februarie - 2021

2 Responses so far.

  1. Marin spune:

    Dosarul a avut un termen joia aceasta pe 11 februarie 2021, şi se pare că se cam muşamalizează, brusc a rămas în pronunţare. Banii mulţi fac legea, se pare, în această ţară.

  2. P.S. spune:

    Din păcate, din cauza unui derbedeu drogat o familie a fost distrusă. Sigur datorită banilor nu s-a făcut o cercetare corectă. Se încearcă varianta mortu-i vinovat. O ruşine.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...