logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Valoarea obrazului subţire: 679.985,50 lei!

foto: Brînză Mihai

Cu atât a considerat fostul director general al societăţii, Brînză Mihai, că trebuie răsplătit pentru destituirea sa din postul de „general” al Galfinband, cu 78 zile înainte de expirarea mandatului. Deşi mulţi au ajuns la concluzia că fostul director general Mihai Brînză a dus la dezastru societatea, ajutat în mare măsură de ceilalţi doi membri CA, Tîru Luminiţa şi Bunu Antonel, acesta nu prea consideră că ar fi vinovat. Schimbat din funcţia de director general în 16 ianuarie 2018 şi numit director general adjunct, asta cu doar 78 zile înainte de expirarea mandatului, respectiv 4 aprilie 2018, omul s-a considerat profund afectat şi umilit de această situaţie. Ca atare acesta s-a adresat instanţei şi a solicitat înscrierea în tabelul definitiv de creanţe a debitoarei Galfinband SA Galaţi. Culmea este că instanţa i-a aprobat cererea (dosar nr. 1481/121/2018/a3 Tribunalul Galaţi), suma acceptată de instanţă fiind una stupefiantă: 679.985 lei!!! Cum a reuşit acesta să convingă instanţa nu ştim, dar să fii răsplătit cu o asemenea sumă pentru dezastrul făcut la firma păstorită ca director general pare ireal.

Solicitare argumentată cu …iz penal!

Aşa s-ar părea că se prezintă situaţia conform informaţiilor prezentate de noua conducere a societăţii. Dom’ director general, demis în 16 ianuarie 2018, şi-a tras cu mânuţa sa, a doua zi după demitere, pur şi simplu un contract de mandat cu nr. 855/17.01.2018, în care şi-a prevăzut la Art. 5 litera d, că Societatea se obligă următoarele: „în cazul revocării fără just temei, să plătească suma de 50.000 (cincizeci mii) euro cu titlu de daune interese precum şi toate drepturile băneşti brute, cu titlu de sume nete, până la finalul mandatului, o singură dată, la momentul revocării”.
Cu contractul de mandat amintit, contrasemnat de colegii săi de la Galfinband şi de pretutindeni, Bunu Antonel Cristi şi Tîru Luminiţa, după aproape un an de adâncă chibzuială, a trecut la atac: vrea bănişori pentru nedreapta revocare şi ofensa fără de margini adusă. Un lucru este cert: a reuşit să se înscrie pe lista creditorilor societăţii cu suma fabuloasă la care am făcut referire.
Un aspect ce l-a deranjat pe domnul director general şi l-a determinat să se adreseze instanţei a fost şi „tupeul” noii conduceri de a-i solicita să predea maşinuţa pe care şi-a cumpărat-o cu de la sine aprobare, din banii falimentarei Galfinband, cu modesta sumă de 122.315 lei, un mic jeep VOLKSWAGEN TIGUAN. Cum a ajuns instanţa să accepte pretenţiile petentului Brînză Mihai cu acel fluturaş, întocmit cu mânuţa sa, pentru suma de 679.985 lei, echivalentul a 144.677 euro, nu am aflat încă, dar vom afla.

Scurt remember pentru pretenţiile fabuloase

Reamintim domnului Brînză Mihai că societatea Galfinband SA Galaţi este în insolvenţă din octombrie 2018(dosar nr. 1481/121/2018), dată la care Tribunalul Galaţi a admis cererea creditoarei Amplo SA Ploieşti, aceasta având de recuperat suma de 5.450.021,44 lei. La masa credală mai figurează cu sume mari câteva societăţi, SC New Company Recycling SRL (1.553.677,50 lei!!!), SC Metalica SA Oradea (180.521,98 lei), SC Rosteel Invest SRL (209.365,87 lei). Culmea este că domnul Brînză Mihai a fost atât în conducerea societăţii Amplo SA cât şi la Metalica SA Oradea.
Intrarea în faliment este opera celui care a păstorit societatea după bunul plac, în favoarea sa şi a acoliţilor săi, şi care l-au propulsat în funcţia atât de îndrăgită de acesta, de director general. Culmea este că societăţii Galfinband SA i s-a cerut intrarea în insolvenţă chiar de firma păstorită de acelaşi Brînză Mihai, firmă ce la rându-i trage ponoasele şi acum după acelaşi domn director.

foto: Chelu Cătălin, Mihai Brînză şi Constantinescu Gabriel la sediul Rostramo SA

Made by Brînză Mihai: 1 kilogram fier vechi =750 lei!

Aşa s-a ajuns să valoreze un kilogram de fier vechi de câteva zeci de ori mai scump ca aurul, conform schemelor concepute de înţelegerea ascunsă multora.
Despre această coţcărie cu SC New Company Recycling SRL, care a adus un prejudiciu de peste 1,5 milioane lei Galfinbandului, am mai scris cândva ; acum am reuşit să intrăm în posesia unor înscrisuri care ne dezvăluie planul malefic, cu bătaie lungă, de extorcare de lichidităţi a Galfinband. Marea tărăşenie a fost pusă la cale în 2011, când Galfinband SA şi Rostramo SA Târgu Jiu, ambele aflate sub controlul grupării Chelu, au căzut la o „înţelegere”, respectiv ca primele două să livreze o cantitate de deşeu de fier pentru un preţ unitar plătit numai uneia din ele (!!!), respectiv către Rostramo SA Târgu Jiu. Cum o fi gândit domnul Brînză să livreze ceva, un produs, o marfă către o firmă şi încasarea să se facă de o altă firmă, rămâne un mister. Firma Rostramo SA a încheiat cu New Company Recycling SRL un contract de vânzare-cumpărare deşeuri feroase, înregistrat sub nr.19/10.01.2012, pentru cantitatea de 3.990 tone deşeuri metalice la valoarea de 3.000.000 lei. Cum a ajuns să fie implicată firma gălăţeană Galfinband SA din Galaţi într-o astfel de maşinaţie pe meleagurile gorjene nu prea ştim dar cei implicaţi ştiu foarte bine. De precizat că anterior contractului de vânzare-cumpărare amintit, Galfinbandul a încheiat cu New Company Recycling SRL un contract de garanţie cu livrare de mărfuri nr.2335/13.12.2011. Ulterior încheierii celor două contracte, s-au cântărit bunurile achiziţionate de la Rostramo SA, rezultând o diferenţă de cantitate de 2.071,57 tone. În conformitate cu dispoziţiile contractuale, SC New Company Recycling SRL a notificat garantul vânzător Galfinband SA despre diferenţa cantitativă cu notificarea nr.927/14.05.2012 şi notificarea nr.1037/07.06.2012. Coincidenţă sau nu, la data respectivă, la Rostramo SA, director general era Munteanu Cătălin, personaj de poveste în cadrul grupării Chelu, deci din aceeiaşi tabără ca şi Brînză Mihai, cu precizarea că acesta din urmă, fusese administrator şi la Rostramo SA cu un an înainte. Având toate atuurile unui contract „beton”, SC New Company Recycling SRL a reuşit să obţină în instanţă obligarea Galfinbad SA de a plăti suma de 1.553.677.50 lei şi să se înscrie la masa credală irevocabil. Cam acestea ar fi meritele acestui domn care şi-a preţuit activitatea la suma de 679.985.50 lei!
La final, putem spune că acţionarii Galfinbad SA Galaţi sunt fericiţi: suma de mai sus este o bagatelă faţă de pierderile raportate de acest domn ca director general al Galfinband SA. Ar mai fi ceva de reţinut: domnului Brînză i-a fost făcută o plângere penală pentru cele consemnate în acest material şi multe altele. Aşteptăm reacţia autorităţilor.

A consemnat, Leo IANCULESCU 7 - februarie - 2020

4 Responses so far.

 1. Alin spune:

  Brînză Mihai a fost persoana responsabilă de multe escrocherii din cei ce fac parte din gaşca lui Chelu. Acest individ este persoana vinovată de situaţia gravă în care s-a ajuns la această societate. El trebuie să răspundă penal, să se recupereze prejudiciile create societăţii din vina sa. Cum este posibil să semneze un act ca acela cu livrarea de fier vechi tocmai pe la Severin, la o firmă anume, asta împreună cu alta firmă din zona a lui Chelu, da banii să ajungă la firma cealaltă? Atunci pentru ce să se facă această livrare tocmai la capătul ţării fără încasarea unui ban, asta înseamnă pagubă foarte mare la Galfinband. El trebuie să plătească această sumă pusă în spinarea Galfinband.

 2. C.D. spune:

  Chestia asta cu suma asta fabuloasă acordată lui Brînză este o făcătură a celor ce s-au instalat la conducere, adică prietenul său Constantinescu prin personajele de faţadă, alde Smadu. La fel a fost şi când l-au dat jos pe Stadoleanu, apoi i-au dat cîteva miliarde pentru tăcere, căci tăcerea e de aur. Brînză şi Constantinescu au fost mînă în mînă de la începuturi şi jaf au făcut peste tot unde au colaborat.

 3. Rodica Târgovişte spune:

  Acest individ, sub masca unui tip de treabă, ascunde un adevărat mafiot, o persoană implicată în mari fraude. A fost director la noi, la Mecanica Rotes, a avut un dosar penal înregistrat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie sub nr. 138.525 în 2005, împreună cu Cătălin Chelu. Brînză Mihai avea un salariu de 14.750 lei şi mai lua vreo 30.000 lei lunar pentru benzină, care se înregistrau în conturi speciale pentru a li se pierde urma. Acest om a făcut şi la noi o escrocherie cu fier vechi dar de proporţii uriaşe. El s-a ocupat personal de tăierea a sute de utilaje şi mijloace fixe de la Secţia de Construcţii Metalice Teiş. Zeci de autocamioane au fost încărcate cu fier vechi, în acte se înscriau cantităţi infime. După reclamaţia de la poliţie a dispărut registrul de intrări-ieşiri, ba a avut tupeul să însceneze furtul a cîtorva zeci de tone din incinta fabrici, punînd nişte amărîţi de paznici să plătească diverse sume. Poate îşi aminteşte acest individ de cele 90.000.000 de lei daţi ca sponzorizare către asociaţia lui Chelu de la Galaţi,, Asociaţia Dăruieşte,,, vînzarea secţiei de la Teiuş cu o sumă derizorie către firma din Vîlcea unde era director Munteanu Cătălin, dar era plătit şi de la noi ca jurist consult. Imediat după vînzarea ascestei secţii, cele 5 miliarde au fost luate din cont de către Chelu Cătălin cu avizul lui Brînză, toate acestea avănd loc în perioada 1-15.12.2004.Vă pot trimite copii după toate aceste ordine de plată. Personajul din poza pe care o prezentaţi, acel Constantinescu Gabriel, era la cataramă cu Brînză, fiind omul prezent în fabrică zi de zi şi ameninţa salariaţii ca să le vîndă acţiunile. Tot acest Constantinescu, a decontat şi el sume foarte mari de bani. Mai mult acesta a venit cu căteva zeci de tablouri printr-o firmă din Galaţi, SC CLOSEART SRL Galaţi, facturînd 250 tablouri la un preţ de 8.000.000 lei de tablou, factura 5475457 din 15.12.2005, delegat Constantinescu Gabriel BI , GL nr. 049760. Suma totală facturată a fost de 2.380.000.000 de lei. Pentru ce trebuiau 250 tablouri fabricii, dar unde sînt? Să dai 2,3 miliarde pentru ce domnule Brînză. Pentru ce acest Brînză a acceptat cumpărarea de tot felul de ciurucuri de la prietenul său Constantinescu, curele, relee, spirale ruginite şi alte gunoaie de acest gen, conform unor facturi pe firmele Expalnet Galaţi, fact. 5475521/15.12.2004 în valoare de 481.950.00 lei, Vrox SRL Galaţi, fact.1211755, val. 2.399.040.000 lei( reţineţi 2,39 miliarde??), SC Ligia SRL Rîmnicu Vâlcea fact. 1519056/1.09.2004 pentru 230.000.000 lei, SC Travelart SRL Galaţi 3.336.000.000 de lei şi lista poate continua.Aş putea să vă scriu zeci de aspecte de acest gen, dar spaţiul este prea mic. Poate îşi aminteşte Brînză şi prietenul lui ce au făcut cu Macaraua Capră, unde au dus-o, că ştiu pe cine voiau să de vina. Presa din TîRGOVIŞTE au cumpărat-o probabil, de nu au mai scris nimic. Toţi au fost în cîrdăşie cu directoarea economică Erculescu Florica, cea care le semna orice. Acum văd că pe fabrică ea este mare director şi face legea cu fratele lui Constantinescu. Vă pot trimite o sumedenie de acte despre fraudele comise de acest individ. Ce a făcut Poliţia pînă acum, nimic. Banii vorbesc, le tărăgănează pînă uită toţi. Sper ca la Galaţi să aibă mai mult succes acţionarii ce l-au sesizat pe acest individ.

 4. Leonte spune:

  Brînză Mihai a fost artizanul unor escrocherii uriaşe şi la Vulturul Comarnic pe care la fel a adus-o în prag faliment, încetarea activităţii, desfacerea contractelor de muncă a tuturor salaraţilor, asta după ce a jefuit-o de sume uriaşe. Acest individ se pare că este specialist în fier vechi, pentru că a tăiat utilaje uriaşe, de sute de tone fără a se evidenţia ce cantitaţi s-au dus la firmele de colectare şi ce bani s-au încasat. Împreună cu unul Mihalcea Petru din Galaţi au delapidat suma de 200.000 euro pentru o achiziţie a unui hotel şi banii le-au rămas lor. Au făcut aranjamentul cu hotelul Suceava prin care le-au intrat lor în buzunar 500.000 euro, dar Vulturul a pierdut 1.000.000. euro. Constantinescu Gabriel de care se tot vorbeşte, a fost director şi la această firmă şi este complice la toate aceste potlogării. Prejudiciile create la această firmă au fost de peste 10 milioane euro. De ce nu păţesc nimic? Cine sînt cei care îşi iau dreptul?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...