logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Gina-Ignat_sursaÎn urma monitorizării Impact-est de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), am fost contactaţi telefonic joi, 8 octombrie, de către reprezentantul acestei instituţii, judecător Dana Pantazi, pentru a ne comunica din partea magistratului Marius Badea Tudose, preşedintele CSM, că acesta s-a autosesizat în ce priveşte prezentarea în săptămânalul Impact a faptelor judecătoarei Gina Ignat, motiv pentru care a dispus sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru Judecători din cadrul CSM. În urma cercetărilor, aceasta urmează să propună sancţiuni împotriva acestei judecătoare de la Curtea de Apel Galaţi. Vă reamintim că în calitatea sa de membru al Colegiului de Conducere a Curţii de Apel şi de purtător de cuvânt al instituţiei s-a antepronunţat public în ce priveşte tragicul accident de la Mihăileşti, soldat cu 18 morţi şi 13 răniţi. Iată ce a spus public magistratul, înainte ca instanţa C.Ap. Galaţi să se pronunţe: „Este probabil ca Curtea de Apel să desfiinţeze Hotărârea Tribunalului (Vrancea – n.a.). Presupun că va urma condamnarea inculpaţilor şi confirmarea sentinţei primei instanţe”.

Prin Decizia nr. 130 din 03.03.2008 instanţa s-a pronunţat, adică a menţinut sentinţa de condamnare dată de prima instanţă, prin care vinovatul (patronul firmei de transport – n.a.) a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Din aceste motive, CEDO a amendat statul Român – adică pe judecătoarea Gina Ignat cu suma de 3.600 de euro, sumă care trebuie recuperată de către MFP de la magistrat. Căci cei din sistem, care maculează JUSTIŢIA prin conduita lor nelegală şi nedemnă, trebuie să plătească pentru faptele lor, nu doar să primească, cu largă colegialitate, sute de milioane de lei pentru a-şi repara onoarea de foşti jurişti de CAP, pătrunşi politic în sistem, având creiere de oaie. Dar nu va mai trece mult şi vom nu vom mai TĂCEA despre grupul infracţional constituit în jurul unui judecător – oaie, grup pe care un vajnic procuror l-a tratat cu NUP din colegialitate, atâta timp cât fie şi un singur element reprezintă un neadevăr în rezoluţia dată.

În sfârşit, CEDO a statuat, printre altele, în cazul Gina Ignat: „A încurajat opinia publică să creadă în vinovăţia reclamantului”, (patronul care s-a adresat CEDO – n.a.)

Redacţia Impact 16 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...