logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Odată cu retragerea competenţelor manageriale ale lui Ribo Bruno din ArcelorMittal Galaţi (AMG), şi cu schimbarea gărzii la vârf cu nume româneşti, şefii din eşaloanele doi şi trei au început jihadul economic împotriva unor firme contractoare de servicii şi produse, fiind înlocuite cu alte firme agreate de către binomul IVAZ-BULBOACĂ! Metoda e simplă. Contractorul nou, care ştie repede tabla împărţirii, primeşte informaţii din contractele în vigoare încheiate cu alte firme şi, „pentru cinci bani, zece bani/ajutaţi-i pe golani!”, harşti tăiere de cantităţi contractate!

Contract de depozitare deşeuri periculoase atribuit fără autorizaţie de mediu

Până la perfectarea vânzării Combinatului Sidex Galaţi de către proprietarul ArcelorMittal, o haită numeroasă s-a apucat de sfâşiat care şi de unde apucă din tot ce-i mai dulce şi îndestulător pentru ei.
Începem acest lung serial relatându-vă prin câteva exemple concrete la ce se dedă şefa Serviciului Achiziţii din AMG, Carmen-Bianca Ivaz, în binom cu un alt şef din acelaşi serviciu, Alecu Bulboacă.
Contractele aflate în derulare dinainte de schimbările de la vârful AMG au rămas valabile, dar diminuate cantitativ şi valoric. Iată, firmei MOLDIONIC SRL Galaţi i-a fost luată o parte din contract şi dată pe tarabă firmei GENDAV SRL Galaţi. Contractul se referă la activitatea de depozitare a deşeurilor periculoase, în condiţiile în care GENDAV a fost cadorisită mai înainte ca această firmă să deţină autorizaţie specială de mediu, aşa cum preved legile în materie. De rezolvarea pe de dinainte s-a ocupat personal domnița IVAZ. Ea a gestionat şi înainte şi acum toate contractele de depozitare şi de exploatare a deşeurilor periculoase, mărturie fiind contractele cu firmele Phoenix SLAG şi a indienilor de la Grand Smith, singurele agreate să exploateze bogăţiile feroase şi neferoase din munţii artificiali numiţi HALDA DE ZGURĂ. Nu mai e zare de utilaj cu spate de procuror, poliţist sau politician în munții auriferi dintre Şendreni şi Sidex!
Bianca IVAZ este artizana multor contracte de depozitare şi de exploatare a deşeurilor periculoase, asupra cărora vom reveni pe larg în ediţiile viitoare.

Bulboacă i love Manolache&Co!

În scenă, dar neapărat în coordonare cu şefă-sa IVAZ, se aruncă precum broasca-n beton şi nea Alecu Bulboacă!
Un exemplu minor, dar major: firmei GREST Construct SRL îi este luat un contract de plasare forţă de muncă în Laminorul de Tablă Groasă, în favoarea patronului firmei EUMAN SRL, Eugen Manolache. Metoda este o DIFERENŢĂ INFIMĂ de preţ, marcă înregistrată made în Alecu Bulboacă&Co. Nu a contat pentru el şi pentru tovarășa de binom că firma EUMAN (şi altele din grupul Manolache&Co) este blacklistată în AMG în mai multe rânduri.

Tensiuni transmise furnizorilor şi subordonaţilor

Prin aceste metode ale binomului I&B s-au creat tensiuni fantastice şi neîncredere în partenerul AMG, întrucât B. IVAZ şi A. BULBOACĂ le inventează neconformităţi pentru a le putea lua sau diminua contractele. Aceeaşi atmosferă o propagă cei doi şi în rândul subordonaţilor, consecinţa fiind că unii dintre ei, cu experienţă, vor să plece unde vor vedea cu ochii.
Dar foarte important este, însă, ce va urma, pentru că ştim cine va câştiga licitaţia de la MINEST MAHMUDIA. Ştim înainte de a se desfăşura licitaţia propriu-zisă, întrucât IVAZ şi compania vorbesc în visele lor de mărire!

Gelu CIORICI 29 - iunie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...