logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

În depozitul Vămii, procurorii au găsit doar trei cartoane cu ţigări! • Câţi ani le trebuie la trei – cinci inşi să fure 2.588 de baxuri cu ţigări, care de abia încap în două TIRURI jumătate? • Cantitatea rămasă doar în acte înseamnă 129.400 de cartuşe, adică 25.880.000 de ţigarete! •Banii încasaţi, în trei-cinci inşi (!!!) înseamnă 13 milioane de lei, un pachet de ţigări la negru costând 10 lei!

Cea mai groasă perdea de fum trasă de autorităţile blegite sau şi complice la astfel de tunuri date în VĂMI şi în POLIŢIILE DE FRONTIERĂ, privind alimentarea continuă şi constantă a pieţei negre cu ţigări netimbrate, adică neaccizate, adică nefiscalizate, adică de contrabandă, a fost produsă în laboratoarele celor plătiţi regeşte să diminueze fenomenul, miercuri, 22 august 2018, fix în Republicuţa Galaţi!
Pentru a înţelege noi fenomenul, încât să îl putem explica cititorilor Impact-est, pe care îi salutăm cu prietenie odată cu reapariţia de după pauza de patru săptămâni, în care am dat concediu salariaţilor şi colaboratorilor, am avut nevoie de zile întregi de documentări, discuţii încrucişate, uneori controversate, de păreri ale multor zeci de persoane avizate, de apelare la comunicate şi la unele articole ale colegilor noştri de presă, de comparaţii, de muncă, de îndrăzneală şi de asumare profesională, fără a emite vreo clipă pretenţia că am aflat totul că tot ce spunem este literă de lege care suportă recurs sau apel, darămite replici şi reveniri.
Este uluitor că în acest caz – furt – tun dat depozitelor VĂMII GALAŢI şi ale POLIŢIEI DE FRONTIERĂ GALAŢI, din care au dispărut 2.588 de baxuri de ţigări (un bax are 50 de cartoane, ştiţi bine cei care fumaţi), marfă care încape în două TIRURI şi jumătate (!), sunt implicate doar CINCI PERSOANE, din care DOAR TREI au fost reţinute/ arestate: DOI VAMEŞI şi un şef al depozitului de confiscări al Poliţiei de Frontieră Galaţi, un fel de acar Păun, veţi vedea.
Ca de obicei, din schemă lipseşte REGINA! Pe lângă ea, celelalte piese de bază. Căci este imposibil să furi pe rupte, dirijând doar în cinci, atâta amar de timp, aproape 130.000 de cartuşe de ţigări, direct în REŢEAUA NEAGRĂ, fără ca NIMENI să nu observe că în pârlitele de depozite ajung doar documentele de confiscare, predarea-primirea DOAR SCRIPTICĂ a aproape 26 de milioane de ţigarete, precum şi DISTRUGEREA acestora, LA FEL DE SCRIPTICĂ.
Sigur că cei din serviciile secrete ale Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, procurorii şi ofiţerii judiciarişti ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism – Structura Teritorială Galaţi, SRI-ul care ACOPERĂ (ofiţereşte) vameşii, ofiţerii din Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cei din Biroul de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie din cele şase judeţe subordonate vamal Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, structură a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, întinsă şi ea pe aceleaşi şase judeţe, AU ŞTIUT că nu iese fum fără să fumezi aproape 26 milioane de ţigarete, oricât l-ai trage în piept.
Răbdare şi tutun (că în depozite au mai fost găsite doar vreo trei cartuşe, din vreo 130.000!), căci de-abia de acum urmează batjocura şi uluiala.

Comunicat al IPJ Galaţi, pentru ziaristul de apă dulce şi cititorul – guvid!

„AU CONTRAFĂCUT DECIZII PENALE ALE INSTANŢEI ŞI LE-AU FOLOSIT PENTRU ACTIVITĂŢI DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE INDISPONIBILIZATE
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu sprijinul Biroului Operaţiuni Speciale Galaţi au pus în executare 10 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals intelectual şi abuz în serviciu, toate în formă continuată.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – 2018, doi funcţionari din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi ar fi folosit mai multe adrese emise de instituţia din care fac parte, precum şi fotocopii ale unor decizii penale pronunţate de instanţele gălăţene, contrafăcute prin inserarea unor menţiuni necorespunzătoare adevărului şi, în baza acestora, ar fi solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi predarea cantităţilor de ţigări indisponibilizate de organele de poliţie în mai multe dosare penale de contrabandă.
Astfel, persoanele în cauză ar fi determinat un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi să le predea cantitatea de 340 baxuri ţigarete de contrabandă, contrar dispoziţiilor legale cuprinse în Codul Fiscal şi în Codul de Procedură Penală.
Totodată, în urma activităţilor de cercetare penală efectuate, s-a constatat o lipsă în gestiunea unui lucrător din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galaţi, de 2.448 baxuri ţigarete, poliţiştii continuând verificările în vederea identificării destinaţiei bunurilor, a stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a completării probatoriului în acest sens.
Trei persoane au fost reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestora.“
Ei, vă place cum sună comunicatul furnizat populimii prin presa noastră îngenuncheată şi cenzurată economic? Se spune în comunicat ca vameşii au solicitat să li se predea 340 de baxuri de ţigări unui poliţist din cadrul IPJ! Păi ce rol are IPJ în piesă, atâta timp cât ţigările confiscate sunt duse (pe draku!), funcţie de cine confiscă, fie în depozitul de 30 mp al Vămii Galaţi, fie în depozitul Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cum, vameşul şef Iovu nu şi-a plătit postul?

Aaaa, deci aşa s-ar putea explica implicarea masivă a manglirii de 13 milioane de lei din ţigări confiscate! Sigur, postul de şef de Vamă în Zona Liberă Galaţi, nu costă chiar atât, dar cred că gura lui Marian Iovu nu a fumat singură vreo 26 de milioane de ţigarete.
Dar, să trecem la amintiri cu şi despre vameşi, pentru a înţelege ce s-a întâmplat înainte de acest caz, în cel pe care îl investigăm acum, cât şi în cele ce vor urma. Căci contrabanda cu ţigări va fi stopată odată cu corupţia, adică niciodată, atâta timp cât banii proveniţi din ea alimentează vârfurile Puterii din statul român. Adică ea, corupţia, e de neoprit în ţări sărăcite de către politruci.

Se făcea că acum patru ani, Mihai Bucur (foto), directorul eternalizat al Direcţiei Regionale Vamale Galaţi (adică pe judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Galaţi), îl planta pe Marian Iovu şef adjunct al Vămii din Zona Liberă Galaţi, asta pentru a-l şicana şi supraveghea pe incomodul şef de vamă, Nicolae Muşat.
Sigur că Muşat ocupa în continuare biroul destinat şefului Vămii ZLG, iar “săracul” Iov(u) mobilează biroul destinat adjunctului.
Cele două încăperi, pentru cei care aţi fost prin ZLG, ştiţi bine că sunt despărţite de o alta destinată secretariatului.
Cei doi se suspicionau în aşa hal, încât nu mai aveau încredere nici în aparatele de cafea, aşa că fiecare şi-a luat câte unul în birou. Lui Iovu îi era în fişa postului spionarea, supravegherea ciclopică a lui Muşat. În noiembrie 2016, Muşat a fost operat la Bucureşti iar anul l-a petrecut mai mult prin spitale şi concedii medicale, uşurându-i în felul ăsta misiunea lui Iovu, care, practice, exercita atribuţiuni de şef plin. Venind şi vârsta peste boală, Muşat se pensionează în februarie 2017, moment super ca Marian Iovu să devină şef de Vamă în ZLG, titular şi în documente, adică îndatorat oficial!
Marian Iovu, mare iubitor şi utilizator de motoare (păşeşte de parcă are mereu între picioare un bidiviu), şi-a văzut visul întreg în luna lui februarie 2017, toţi vameşii rămânând uimiţi de o aşa ascensiune la “spionul” Iovu, invidiindu-l dar şi întrebându-se de unde va lua el atâta bănet pentru a-şi plăti locul…

Din ţigările confiscate au ajuns în depozit câteva baxuri cu ţigări, şi alea dispărând

V-am spus o parte din povestea vameşului şef Marian Iovu (foto), pentru a înţelege cine şi de ce fură aproape tot ce se confiscă din mărfurile de contrabandă.
Acum, din cei cinci cercetaţi în afacerea dispariţiei a 2.588 de baxuri de ţigări confiscate, doar trei au fost arestaţi: Marian Iovu, şef Vamă ZLG, Sorin Niţă, şef tură în Vama Galaţi (Giurgiuleşti) şi poliţistul de frontieră Veselin, gestionarul depozitului Poliţiei de Frontieră, unde au ajuns cele aproape trei tiruri cu ţigări.
Depozitul pentru produse confiscate al Vămii Galaţi are circa 30 mp, iar aici mai sunt înghesuite şi diferite echipamente ale vameşilor. Mult loc ocupă şi paznicul depozitului, căci are măsuţa şi scaunul fix în uşa încăperii. Deci este clar că aici încape cel mult jumătate de tir cu ţigări, şi alea îndesate, nicidecum să încapă două tiruri jumate cu ţigări, băi guvizilor de apă dulce!, aşa cum ne tratează cei care populează instituţiile abilitate ale statului. Aici, şi în depozitul Poliţiei de Frontieră Galaţi ajungeau numai hârtiile de la confiscări, iar ţigările luau drumul filierelor de contrabandă ştiute, să ne fie clar! În subsolul de unde au dispărut ţigări de contrabandă în valoare de 13 milioane de lei au ajuns doar câteva baxuri, dar au dispărut şi alea…în consumul curent…

Două surse de confiscări: Vama şi Poliţia de Frontieră

Mărfurile de contrabandă confiscate provin în depozite din două surse de confiscare: de la vameşi şi de la poliţiştii de frontieră. Confiscările făcute de către vameşi sunt predate şi depozitate în depozitul Vămii Galaţi, iar cele confiscate de către poliţiştii de frontieră ajung în depozitul P.F. Galaţi. Ţigările sunt predate de către Poliţia de Frontieră, cu ACTE, pentru distrugere, fabricii de ţigarete Pârscov, judeţul Buzău, folosită de către organele fiscale din această zonă de sud-est.
Dar această predare directă a ţigărilor confiscate, pentru distrugere, se poate face numai în baza unor hotărâri judecătoreşti privind confiscarea, hotărâri care, conform comunicatului IPJ, au fost falsificate, alături de alte documente, pentru a face să dispară în buzunarele şefilor aproape trei tiruri de ţigări!
Deci, este clar ca vaca faptul că ţigările nu au ajuns niciodată în vamă, în depozitul mic al acesteia, căci nici nu ar fi încăput şi căci alta este procedura legală, pe care v-am explicat-o.

Iunie 2018, un mic precedent de doar 4.100 de pachete cu ţigări!

Băi, autorităţi jmekere şi parte din voi mânjite şi dedulcite la beneficiile mărfurilor de contrabancă confiscate, dar rar şi în proporţie infimă distruse, restul plecând direct pe reţelele controlate de voi, pentru comercializarea pe piaţa neagră, nu ne mai tot aburiţi şi MUIŢI ca pe PSD cu astfel de comunicate anoste care în loc să spună, ASCUND mereu şi mereu adevăruri şi fapte.
Iată, vă prezentăm un articol de presă al colegului Costel Grângan, apărut în cotidianul Adevărul din 13 iunie 2018.

„Cum au reuşit vameşii să distrugă doar în acte mii de pachete de ţigări de contrabandă confiscate. Marfa se întorcea pe piaţa neagră.

Ţigările ar fi trebuit distruse într-un malaxor din incinta fabricii.

Doi vameşi din Galaţi (angajaţi ai Direcţiei Regionale Vamale) sunt urmăriţi penal după ce ar fi fabricat un proces-verbal de distrugere a 4.100 de pachete de ţigări ce fuseseră confiscate de la o societate din Buzău. Direcţia Generală Anticorupţie urmează să stabilească gradul de complicitate al acestora şi în alte cauze similare, în care se suspectează că s-a procedat la fel.
O anchetă declanşată de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a reuşit să scoată la lumină un mecanism de corupţie despre care s-a vorbit foarte mult, dar pentru care, până acum, nu au existat dovezi. Mai exact este vorba despre afacerile tenebroase cu bunurile de contrabandă confiscate şi, teoretic, distruse de către angajaţii direcţiilor regionale vamale (instituţii subordonate Fiscului). Chiar dacă pe unele canale media au apărut încă de acum câţiva ani speculaţii cu privire la faptul că se fac afaceri necurate în zona comisiilor care supervizează distrugerea ţigărilor de contrabandă, autorităţile au negat categoric că ar exista aşa ceva. Asta până zilele acestea, când s-a dovedit că fenomenul este cât se poate de real şi că o parte dintre mărfurile de contrabandă sunt „distruse” doar pe hârtie şi se întorc apoi pe piaţa neagră.

Contrabandă cu repetiţie

Ancheta a pornit de la o sesizare primită de DGA la începtul lui 2018, cu privire la faptul că la fabrica de ţigări din Pîrscov (Buzău) – unitate folosită de organele fiscale din sud-estul ţării pentru a distruge ţigările de contrabandă confiscate – se fac „manevre” cu marfa, în sensul că este sustrasă şi repusă în circulaţie pe piaţa neagră. Verificările preliminare au dus la concluzia că afacerea era aranjată de o serie de angajaţi ai fabricii împreună cu agenţii de poliţie însoţitori ai transporturilor. Drept urmare, în 8 iunie 2018, angajaţii DGA au filat un astfel de transport, care conţinea câteva zeci de mii de pachete de ţigări şi era însoţit de agentul de poliţie Lucian Ştefan, şeful de post din localitatea Unguriu. Acesta a fost prins în flagrant pe când primea, sub formă de mită, 500 de pachete de ţigări, dintr-un total de 4.100 de pachete sustrase din trasportul ce era dus la distrugere. S-a stabilit că restul de 3.600 de pachete urmau să ajungă la doi angajaţi însărcinaţi cu distrugerea mărfii de contrabandă, aceştia fiind în complicitate cu doi inspectori ai Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, care aveau sarcina să întocmească acte de constatare a distrugerii cu date false. „Conform suspiciunii, în procesele-verbale încheiate cu această ocazie, comisia atesta distrugerea întregii cantităţi de ţigări de contrabandă, deşi în realitate nu se întâmpla acest fapt”, a precizat DGA.

Poliţistul a fost arestat, ancheta continuă

În urma flagrantului, agentul de poliţie Lucian Ştefan a fost reţinut, apoi a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul avea o vechime de 26 de ani în Poliţie şi mai avea doar un an până la pensionare. În acelaşi timp, DGA a pus în mişcare urmărirea penală împotriva celor doi mituitori, care au fost puşi de procurori sub control judiciar pentru 60 de zile. „Bomba” a venit însă de-abia pe 12 iunie, când procurorii au anunţat că au pus în mişcare o acţiune penală şi împotriva celor doi angajaţi vamali care au menţionat în procesele-verbale că a fost distrusă întreaga cantitate de ţigări. Există suspiciunea că „scenariul” nu este la prima „reprezentaţie” şi că filiera a mai fost folosită pentru a alimenta cu ţigări de contrabandă piaţa neagră din sud-estul României. Atât Inspectoratul de Poliţie al judeţului Buzău, cât şi Direcţia Regională a Finaţelor Publice Galaţi (de care ţin vameşii anchetaţi penal) au declanşat anchete interne pentru a stabili amploarea fenomenului.”
De necomentat, nu? Totul este clar ca vaca, iar „suspiciunile” autorului din finalul articolului denotă că este un gazetar experimentat, dovada că ce trebuia să se întample s-a întâmplat şi se va mai întâmpla, fiind chiar ancheta jurnalistică de faţă!

Iovu şi ex-şeful lui „Doi şi-un sfert”, „bolnavi” de motoare şi de spionită!

Cei din lumea vameşilor se arată uimiţi-nedumeriţi cum de este ţinut Marian Iovu în funcţia de şef al Vămii ZLG, fără să fi avut, în 2017, bani să-şi plătească postul. Tot din astfel de surse apropiate aflăm că Iovu îi este mai mult decât loial lui Mihai Bucur, directorul vămilor pe şase judeţe. Practic, este un buton, un executant perfect al lui Bucur. Căci şi el a semnat documentele falsificate.
Adică scădeau ţigările confiscate de către vameşi, le transferau în depozitul Poliţiei de Frontieră Galaţi, dar nici cei din depozitul Vămii Galaţi şi nici cei ai depozitului PF Galaţi nu se încărcau cu ţigările. Te cruceşti şi te întrebi, cât de proşti puteau fi cei implicaţi, încât să fure din propria gestiune?! Viteza de blătuire şi de plasare în reţeaua vânzării la negru a ţigărilor era cu mult mai mare decât cea cu care puteau ei să producă acte. Furau atâta de mult şi de des, încât nu mai aveau timp să producă şi documente!
Spatele lui Iovu era (este) asigurat, căci el nu fura doar pentru sine, el se dedica, precum în “dansez pentru tine”, REGINĂ & Co!
Unul dintre marii prieteni ai lui Iovu (pe lângă sus-ţinătorul său, Bucur, era (este) Radu Croitoru, fost şef la „Doi şi-un sfert” Galaţi, fosta structură de spionaj a Poliţiei, devenită DGIPI, pe ei legându-i şi pasiunea pentru motoare şi motociclism. În cazul unei astfel de susţineri, putem spune că el controla REGINA, că el este şeful lui Bucur, atâta timp cât avea/ are în spate un serviciu secret. Practic, Iovu era cel care furniza FILTRAT DE DGIPI, fosta “Doi şi-un sfert”, copii după actele de confiscare şi discuţiile şi aranjamentele dintre vameşi, filiera reţelelor pe care plecau ţigările confiscate şi de aia, presupunem, se temea şi Mihai Bucur, încât îl ţinea pe post de bibelou şef în Vama Zonei Libere Galaţi.
Radu Croitoru, pretinul de motoare şi de şpionită al lui Marian Iovu, a fost debarcat de la şefia SIPI Galaţi în 2012, locul lui fiind dedicat lui Cătălin Panaite. El s-a pensionat la 39 de ani cu 120% din salariul brut. Adică are în mână peste 10.000 de lei noi! El este şi finul de cununie al deputatului Marius Mărgărit, omul de la “apărare”. În timpul liber dat de pensionare, Croitoru îl “consiliează” pe prietenul Iovu în reţele, căci el acum ar prăşi pe la SIE, apărând ţara, adică plimbându-se în afara ei pe banii noştri.

O pistă pentru DIICOT: vameşul şef Niţă!

Cum am mai spus, unul dintre cei trei arestaţi este Sorin Niţă, vameş-şef de tură în Vama Galaţi (Giurgiuleşti), ceilalţi doi fiind Marian Iovu şi poliţistul de frontieră Veselin. Sursele noastre îl dau pe Niţă ca fiind căzut ca musca în lapte în această nelegalitate, căci el a semnat toate documentele de intrare şi ieşire a ţigărilor confiscate, precum şi stocul de magazie. Cine şi de ce i-a sucit mâna la spate, ştiindu-se despre el că este un profesionist care respectă legea şi că nu este amestecat în nici un fel de găşti? Procurorii şi ofiţerii judiciarişti ai DIICOT-ST Galaţi, care anchetează furtul anului, ar trebui să afle dacă a fost forţat să semneze documentele neconforme cu realitatea, şi cine le-a forţat.
Căci este aproape de neimaginat cum de în depozitul P.F. Galaţi au fost găsite, în loc de 130.000 de cartoane de ţigări, doar vreo trei, adică circa 2600 de baxuri (aproape trei tiruri) volatilizându-se deodată, cum tâmpeneşte şi la plesneală, pentru a ne aburi, comunică indivizii din fruntea IPJ Galaţi, care dau comunicate, ca şi alde labă tristă din Primărie, numai presei pe care o agreează ei.

Ca să-l protejăm pe Dragomir, îl săltăm pe acarul Vaselin!

Acest ultim paragraf va încheia destructurarea perdelei de fum trasă de autorităţile complice la tunul dat ţigărilor confiscate pentru a le introduce direct în reţeaua pieţei negre a ţigărilor, înălţând evaziunea fiscală la rang de normalitate în Republicuţa Galaţi.
Aşadar, gestiunea ţigărilor confiscate se află în subordinea Biroului Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, din cadrul Poliţiei de Frontieră Galaţi, subordonată Inspectoratului Regional al Poliţiei de Frontieră Iaşi.
După cum am mai spus, la depozitul de ţigări confiscate este/era şef poliţistul Vaselin, cel arestat. El este un nimeni, ca şi numele! Dar şeful lui şi al structurii din P.F. Galaţi este Ciprian Dragomir.
Bifurcarea sa socio-profesională sună cam aşa: desigur, este finul lui naşu, care era (a fost până acum vreo două luni de zile) şef al Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate din cadrul IJP Galaţi, şi, doi, este un bun colaborator al DIICOT-ST Galaţi, mai ales în perioada de vârf a şefiei procurorului Sorin Cărare, având chiar perioade de detaşare, profesional vorbind, la această instituţie de parchet. Care a fost motivarea readucerii la P.F. Galaţi? Păi pentru felul în care gestionează informaţiile: stocându-le, sau aruncându-le în spaţiul de lucru la frontieră, sau la DIICOT, putând astfel influenţa luarea deciziilor importante privind traficul de ţigări (şi nu numai). Şi mai e un aspect important: fiind acreditat, deţinător de certificat ORNIS, este obligatoriu un bun colaborator al SRI.
Suntem convinşi că şi semnăturile lui sunt pe documentele de intrări ale tirurilor cu ţigări în depozitul aflat în subordinea structurii pe care o conduce în cadrul P.F. Galaţi. Cum de el este atât de protejat, mă, ţinând cont că toată acţiunea a fost efectuată de către specialiştii din DIICOT-ST Galaţi şi de către ofiţeri ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Galaţi? Şi, mai ales, cum de această mega-lovitură financiară, dată etapă cu etapă în ultimul an şi ceva, a fost destructurată abia acum, după ce au căzut, la jumătatea lui iunie, doi vameşi ai Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, în afacerea confiscării a 4.100 de pachete de ţigări de la o firmă din Buzău?
Ei bine, subiectul nu a fost epuizat, nu putem avea o astfel de satisfacţie. Dar, cu ajutorul vostru, al cititorilor mult mai deştepţi şi mai bine informaţi, de la care aşteptăm completări, vom continua.
De asemenea, cei care sunt implicaţi în acest caz pot veni cu propriul lor punct de vedere, căci ni-l vom însuşi, publicându-l.

Gelu CIORICI 31 - august - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...