logoImpact EST nr. 890 - 22.10.2021

Zilele trecute aflarăm o veste puţin surprinzătoare şi nu prea: se convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Transtec SA Tecuci în data de 12 august 2019, în Brăila (?), str. Şcolilor, nr. 53, judeţ Brăila, având la ordinea de zi:
1- Aprobarea dizolvării societăţii şi lichidării Transtec SA.
2- Numirea în calitate de lichidator a MG Expert S.P.R.L Galaţi, cu sediul în Galaţi str. Nicolae Bălcescu nr. 26, bloc A3, ap. 6.
Respectiva convocare a fost făcută de către consiliul de administraţie al societăţii, întrunit în data de 4 iulie, ca urmare a solicitării acţionarului Asset Invest SA. Pentru cei ce nu cunosc povestea, Transtec SA Tecuci este fosta Autobază 6 Tecuci, pusă în funcţiune în anul 1965, cu profil de prestare de servicii în domeniul transportului de marfă şi persoane, aceasta devenind prin HG nr. 1264/08.12.1990, S.A-ul de astăzi. Aflată la intrarea în oraşul Tecuci, deţinând ceva hectare de teren, bine situat, clădiri de câteva mii de metri pătraţi, multe autovehicule şi utilaje, societatea a stârnit interesul unor investitori „strategici”, printre care şi Chelu Cătălin, personaj ce s-a dovedit groparul unei mari părţi a industriei din Tecuci. După decesul acestuia, pachetul majoritar de 49,85% a ajuns în anul 2015 la firma Constantin Relative Investment SRL Bucureşti, aparţinând gălăţeanului Ştefan Constantin, un personaj cunoscut în Galaţi pentru anumite afaceri dubioase, apropiat în ultimii ani de viaţă a răposatului Cătălin Chelu de grupul de interese al acestuia. Un al doilea mare acţionar al Transtec SA este Asset Invest SA (filială a Grupului S.I.F. Moldova, având 99,99% din capitalul social) ce deţine 41% din acţiunile societăţii. Cum s-a ajuns la această situaţie de a se stinge lumina şi a se trage obloanele? Destul de simplu, dacă studiem ultimul bilanţ al societăţii, respectiv cel de la 31 decembrie 2018. Conform documentului, societatea nu mai avea decât doi salariaţi, în speţă un administrator, Ştefan Constantin, şi un director economic, Alexe Elena Bianca. Terenul şi clădirile societăţii au fost înstrăinate de către consiliul de administraţie către o firmă privată din Tecuci, singura activitate ce se mai desfăsura fiind aceea de inspecţii tehnice periodice, franciză încheiată cu Registrul Auto Român. Activitatea respectivă a încetat în 29 august 2018, fapt determinat de înstrăinarea terenului şi a clădirii.
Motivaţia administratorului referitor la vânzarea tuturor activelor este pur şi simplu halucinantă: „Întrucât activitatea desfăşurată de TRANSTEC SA, respectiv inspecţii tehnice periodice, nu realiza venituri care să acopere minimul de cheltuieli, respectiv venituri în baza cărora să îşi acopere datoriile, a fost necesară valorificarea activelor, menţionate mai sus, prin vânzare în vederea achitării datoriilor faţă de A.N.A.F. , taxe şi impozite, salariaţi şi furnizori. Activele au fost valorificate prin vânzare, conform Hotărârii AGEA nr.1 din 11.08.2017 către societatea Andra Comexim SRL Tecuci cu un preţ total de 1.795.000 lei”.
Cam aşa arată motivul pentru care Ştefan Constantin a terminat cu toate activele societăţii. Suprafaţa de teren vândută, aflată aproape de „buricul târgului”, însuma 21.600 m.p., iar clădirile vreo 2.625 m.p., acestea fiind situate în str.1 Decembrie 1918.
Această situaţie este mai rar întâlnită la o societate deţinută public, privatizată prin aşa zisa Cuponiadă. În jurul acestei hotărâri s-au iscat multe discuţii, practic această hotărâre fiind luată în mod suspect de firma preşedintelui CA, Ştefan Constantin, iar în ce priveste motivaţiile prezentate, acestea nu prea stau în picioare. Multe discuţii s-au iscat şi în privinţa cumpărătorului şi a sumei vânzării. Problema merită aprofundată şi vom reveni cu informaţii în ce priveşte condiţiile acestei tranzacţii şi misterul din spatele acesteia.

Soluţia salvatoare pentru Transtec: o rulotă bine dotată!

Oricum, este demn de reţinut un aspect hilar, dar care sigur va înfuria pe mulţi din bieţii acţionari cuponari, simpli spectatori la această tranzacţie cel puţin suspectă: de ce s-a stabilit în AGA Ordinară din 8 aprilie 2019 un plan de investiţii pentru anul respectiv, şi anume achiziţionarea de mobilier în valoare de 20.000 lei ? Păi unde s-ar mai putea pune acesta, domnule administrator? Corect, faţă de situaţia pe care aţi creat-o, ar fi fost să prevedeţi în planul de investiţii o rulotă, dotată cu grup sanitar şi aer condiţionat. Ce ştim la această dată este faptul că salariaţii societăţii, doi la număr, administratorul şi directorul, s-au mutat din august 2018 la sediul SC Braiconf SA Brăila, loc în care se va desfăşura şi şedinţa din 12 august 2019.
Un lucru este clar: sigur se va vota dizolvarea, respectiv lichidarea; interesantă ar fi şi propunerea făcută în ce priveşte lichidatorul: MG Expert S.P.R.L. Galaţi, al cărui şef este o persoană binecunoscută d-nului Ştefan Constantin – Giosan Mihai, cel care l-a mai „lichidat” şi cu alte ocazii. Ne-au fost transmise informaţii despre multe nereguli privind această tranzacţie, cine, ce, şi în ce condiţii s-a făcut. Vom reveni cu detalii într-un număr viitor.

Leo IANCULESCU 12 - iulie - 2019

7 Responses so far.

 1. Stoian spune:

  La 31 decembrie 2014, deci înainte ca acest păcălici numit Ştefan Constantin să pătrundă prin potlogării în acţionariatul Transtec Tecuci, societatea nu avea datorii la bugetul statului sau la bugetul local, nu avea bunuri sub sechestru, nu avea bunuri ipotecate, deci o situaţie care putea conduce la pwerformanţă după ce societatea devenise liberă să-I zicem aşa după decesul lui Chelu. Ce a făcut acest Ştefan Constantin? A făcut ce ştia el cel mai bine, să păcălească pe toţi, să falimenteze, să escrocheza, adică ce a făcut de cînd s-a apucat de coţcării, pentru el asa zise afaceri.
  Nu uitaţi ce a făcut cu bieţii oameni păcăliţi la Vînători.

 2. s.p. spune:

  Acest individ trebuie urgent sesizat organelor de cercetare penală la nivel înalt, la DIICOT Bucuresti, pentru ce a făcut la Transtec. De cum s-a văzut sef la Transtec a si început tîlhăriile financiare. Vedeţi cum au crescut rapid datoriile societăţii imediat ce a ajuns acest individ la conducere. La 31 decembrie 2014 datoriile erau 31.000lei iar după venirea lui Stefan au crescut datoriile la 31 decembrie 2017 la 290.000lei. Asta cred că spune totul despre ce face acest individ pe unde este implicat. Vedeţi toate societăţile care le-a înfiinţat. Toate măgăriile le face cu Dumitrache Silviu Bogdan, acestia făcînd vreo 20 de societăţi în Bucuresti cu care derulează tepe după tepe.

 3. b.c. spune:

  Planul mîrşav cu Transtec SA a fost gîndit din 2014, cu Ala şi Constantinescu.
  Atunci s-a infiltrat pe filieră Andra Comexim SRL Tecuci, s-a pregătit ploile pentru ca societatea să ajungă la Stefan pe relaţia Ala-Andra Comexim-Vertigo Trading.
  Luaţi Monitorul oficial 5984/30.09.2014 şi o să vedeţi filiera şi încurcătura acte trimise la M. Oficial. Cei de la SIF Moldova fac pe nevinovaţii de ce s-a întîmplat la Transtec aşa cum au făcut mereu, dar ştiu ei cum s-a ajuns în această situaţie. Ce a urmat ulterior a fost o bagatelă, jocul s-a făcut cu Florea Marius.

 4. Camelia spune:

  Se face prea multă agitaţie pentru că Stefan vinde muribundul Transtec, adus de Chelu şi cei din jurul său de mult în starea respectvă. S-a uitat brusc ce a făcut Chelu la Transtec, la CIT Tecuci, la Vitimas, cum a pus economia din Tecuci pe chituci. Au curaj să mârâie ceva cei din gasca lui Chelu despre Stefan? De ce stau cu coada între picioare? Osanale când încep să-i facă? Ei ştiu că-I groasă la fundul lor şi încearcă să abată atenţia către Stefan la acest moment.

 5. anonim spune:

  Staţia Peco a vândut-o tot acest Stefan Constantin? Ştiţi unde a ajuns şi cu ce sumă? Parcă la vremea respectivă acest Stefan era pe alte meleaguri.

 6. Ionel S. spune:

  Acest Ştefan este un păcălici, ca să nu folosesc un cuvînt mai dur. N-a avut el de unde să plătească acţiunile de la Transtec. Toată viaţa copchilul ăsta a păcălit pe toţi din jurul lui, mai rar specimen ca ăsta. La ce am auzit că a făcut în ultima vreme după ce s-a pus mare administrator la Electroarges şi la firmele la care aceasta deţine participaţii de control, sigur i se înfundă acum. Ar cam fi cazul să plătească pentru toate potlogăriile din Galaţi.

 7. Diana spune:

  Costy, nu uita! Pentru noi, tu eşti Chelu 2, da la puterea minus 22!
  Geaba faci tu zeci de societăţi într-un an, cu mami şi cu Bogdan, pute de la 100 metri ce vrei să imiţi. Nu ai şanse băiete!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg