logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Lovitura magistrală dată de către ofiţerii specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-Secţia Judeţeană Anticorupţie Galaţi (SJA) este doar un început, un scurt capăt de aţă din ghemul uriaş al intereselor care roiesc în jurul banilor din sistemul public al asigurărilor de sănătate, parazitat prin spitalele publice, dar şi prin tot felul de găselniţe medicalo-sociale constituite de găşti de persoane provenite din sistemul saniar, or care lucrează în sistem, din rândul clerului (ca să dea greutate şi…dumnezeire…) din învăţământ… Desigur, toţi animaţi de acelaşi scop: de a parazita banul public, prin complicii din CJAS Galaţi, în detrimentul bolnavilor incurabil, ale căror dosare sunt amânate la aprobarea finanţării până când nici Dumnezeu nu mai are ce face.
Asta-i capătul prins de către specialiştii SJA Galaţi, dar este nevoie de o anchetă penală solidă încât rechizitoriul procurorilor să nu poată fi demolat cu dispreţ de către foşti procurori refugiaţi în avocatură sau de către judecători.
Dar să intrăm pe fond, să vedem cine sunt cei şase arestaţi preventiv, în această afacere dă Tecuci cu muştar dat de DGA-SJA Galaţi, şi cine sunt acţionarii celor trei firme private care au ţepuit banii publici din asigurările de sănătate.

SORMED SRL: maica Ţocu, ex-director economic al Spitalului Tecuci

Din ce a fost descoperit până acum ca fraudă de către poliţişti şi de către procurori (doar 1,4 milioane de lei), 900.000 au intrat în guşa SC Sormed SRL Tecuci. Conform datelor din spaţiul public, firma aparţine fostei directoare economice a Spitalului Municipal „Anton Circu” din Tecuci. De altfel, clădirea în care firma activează este situată pe strada Gloriei nr. 31, în apropierea spitalului de stat ai căror bolnavi sunt dirijaţi fix spre farmacia centrului Sormed, dotat şi cu cabinete şi cu laboratoare de investigaţii, căci, nu-i aşa, ce nu poate sistemul de stat la care cotizăm obligatoriu, poate sistemul privat, populat cu oameni proveniţi din sistemul de stat, sau încă aflaţi în el.
Aşadar, firma a fost înfiinţată în 2007, dar în plin a început să meargă abia din 2011, când a atins o cifră de afaceri de 1,2 milioane de lei. În ultimul an fiscal încheiat (2016), cifra de afaceri a fost de 1,56 milioane de lei, iar profitul net de 105.000 lei, cu un record de 17 salariaţi!
Practica folosită de maica-maşteră Mioara Ţocu a fost aceea de decontare frauduloasă pentru servicii de îngrijiri paleative ale unor bolnavi incurabili aflaţi în stadii terminale ale bolii, cu vârste între 34 şi 65 de ani, precizează surse apropiate anchetei.

Hopa-hopa, e patron şi taica popa! Nu la Biserică, ci la Elite Health

Lăcomia preotului Vasile Jalbă, retras de la slujire în Biserică de către Arhiepiscopia „Dunării de Jos” până la definitivarea deciziei instanţei de judecată (el era preot paroh la Biserica „Sfinţii Împăraţi” din Tecuci), e ca un cui bătut în talpa credinţei. Mai ales că griji mari nu-l apasă, copiii fiind aranjaţi pe aici sau prin Spania, iar coana presbitară e profesoară de română la o şcoală generală din Tecuci, pe care a şi directorit-o. Aşadar, firma Elite Health Clinic SRL aparţine soţilor Vasile şi Ecaterina Jalbă, iar prin ea s-au decontat dosare de asistenţă medicală fictive în valoare de 155.000 de lei, conform primelor cercetări. Sediul central al firmei este pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 129, iar punctul de lucru pentru îngrijirea bolnavilor este sistuat pe aceeaşi stradă centrală, la nr. 134.

Medicas Nicortec şi asistentul Hagiu-gladiolă!

Conform anchetatorilor, prin SC Medicas Nicortec SRL Nicoreşti, s-au făcut decontări de dosare fictive din bugetul public al CJAS Galaţi (unde cică nu-s complici, că cică-s plecaţi în concediu de odihnă şi tratamente, sau s-au înălţat la pensie!) în sumă de 340.000 de lei. Firma aparţine lui Lucian Hagiu, asistent medical la Spitalul Municipal „Anton Cincu din Tecuci, şi Anca Iacoboaie. Sediul social al firmei este în comuna Nicoreşti, dar punctul de lucru e în buricul târgului Tecuci, adică pe celebra stradă 1 Decembrie 1918, ntr. 116, pe-aproape de familia Jalbă…

Lista arestaţilor preventiv

Cei şase arestaţi preventiv sunt: Mioara Ţocu, Lucian Hagiu, Anca-Marinela Iacoboaie, Vasile Jalbă, Ecaterina Jalbă şi Georgeta Stratan.
Ei sunt acuzaţi cam de aceleaşi fapte care se rezumă prin săvârşirea de infracţiuni de fraudă informatică în formă continuă, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt date publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru alţii de bani sau alte foloase în mod necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri şi uz de fals…, iar unii dintre ei sunt acuzaţi şi de influenţarea declaraţiilor. Schema de operare era una simplă. Conform anchetatorilor, dosarele cu pacienţi fictivi erau depuse de către inculpaţii din cele trei firme care aveau contracte cu CJAS Galaţi, la biroul CJAS unde erau rapid primite şi aprobate spre decontare de către funcţionarii casei cu PRIORITATE, în timp ce pacienţilor-asiguraţi care aveau dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu le erau refuzate dosarele de către aceeaşi funcţionari ticăloşiţi şi deocamdată doar…corupţi!
Degeaba le măreşti la lichelele din sistem salariile, căci ele tot te vor călca în picioare în ce priveşte drepturile tale ca pacient care îi plăteşti salariul şi tot ce consumă el la instituţia de stat în cele opt ore de program, timp în care dă dovadă de crimă în serie batjocorindu-i pe bolnavii cărora le respinge dosarele de asistenţă medicală la domiciliu, chiar dacă diagnosticul sever, de multe ori al unor boli incurabile, impun o urgentă îngrijire la domiciliu.
Dar, vorba comentatorilor din mediul public online…cum naiba să-şi facă presbitera-profă de română la generală, Cati Jalbă cumpărăturile la Paris, dacă nu din banii bolnavilor, atâta timp cât Paris nu-i o stradă de lux prin Tecuci, ci chiar locul în care până şi borfaşii vorbesc franceza!
Cât despre asistentul asistentelor…Lucian Hagiu, ce să vezi, el e iubit de doctorii din spitalul de stat „Anton Cincu” pentru iscusinţa lui de plantator de…gladiole în halat de asistente!
Am rămas cu Miorica Ţocu, cea care nu de mult timp era miezul trebii femeieşti cât timp a călărit spitalul de stat din Tecuci ca director economic. Cică de fiara Mioară nu trecea aici o achiziţie, nici o angajare fără voia ei ca de la Banu Ghica!
Vom reveni odată cu lansarea în instanţă a rechizitoriului.

A consemnat Gelu CIORICI 16 - februarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...