logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Băieţii de la DGA-Structura Judeţeană Antifraudă Galaţi nu-şi pot trăi din plin satisfacţia de a mai găbji câte un corupt… mic sau … mijlociu, căci degrabă apare câte un „sifon” din rândul miliţienilor, procurorilor…prochilor…căci, nu-i aşa, orice acţiune a poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie, Structura Judeţeană Antifraudă Galaţi, condusă cu mandat deplin de către comisarul şef Doru Leonte, se poate iniţia doar sub coordonarea şi sub mandatul unui procuror.
Acum, răsunetul acţiunii din 1 februarie 2018, soldat cu 67 de percheziţii, cu 43 de mandate de aducere, şi cu şase arestări preventive, privind fraudarea cu 1,4 milioane de lei a fondurilor publice ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi (CJAS), este pe cale să se ducă iar şi iar în derizoriu, căci există „sifonari” printre organele unei acţiuni care a mobilizat 120 de poliţişti şi de jandarmi.

Dosar penal de fraudă informatică şi din asigurări

Odată cu declanşarea acţiunii de amplasare care au vizat 67 de mandate de percheziţie şi punerea în executare a două mandate de aducere, din cele 43 dispuse de procurorul de caz, au picat în culpă şi doi poliţişti bănuiţi că de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Ei au furnizat către doi dintre inculpaţi date şi informaţii cu privire la cercetările ce se efectuează într-un dosar penal, precum şi informaţii cu numele şi domiciliile martorilor care vor fi audiaţi în cauză. Mai mult, ulterior aceştia au intervenit pe lângă martorii audiaţi să dea declaraţii mincinoase. Cam acesta este, în esenţă, comunicatul DGA-SJA Galaţi.

Grupul infracţional e acuzat că a sustras 1,4 milioane de lei

Hora aceasta organizată pe raza municipiului Tecuci este bănuită că, prin acte fictive, a fraudat sistemul de asigurări de sănătate (în timp ce ăştia de aici erau complici sau dormeau pe saltelele cu bani provenite şi din salarii) cu „infima” sumă de 1,4 milioane de lei, într-un an, faptele fiind comise în anul fiscal 2016-2017.
Aflaţi în horă, care poate fi denumită lejer grup infracţional organizat (nu-i aşa domnu’ apărător ales, av. Gigel?!), patronii unor firme de îngrijire bătrâni şi bolnavi la domiciliu, au decontat prin funcţionarii CJAS Galaţi servicii medicale neprestate.
Firmele se numesc SC Sormed SRL – deconturi cu sprijinul funcţionarilor „necorupţi” ai casei 900.000 lei, Medicas Nicordsed SRL- 340.000 lei şi Helite Health Clinic SRL – restul sumelor.
Sigur că decontarea unor servicii medicale fictive nu se putea face decât cu complicitatea jmekerilor de la butoanele CJAS Galaţi.
Doar că Mihaela Docan, preşedintele staţiunii de odihnă şi înavuţire, declară că acolo e linişte şi pace, că nu s-au ridicat sisteme informatice, iar persoanele bănuite sunt… una la pensie, una în concediu de odihnă şi una.. la şcoala de fete, ca steagurile.

Munţi de bani la percheziţii

Prin desfăşurarea masivă de forţe s-au făcut descinderi şi percheziţii la cabinete de medici de familie, la firmele şi persoanele implicate, încât au fost ridicate şi puse sub sechestru asigurător pe lângă sisteme informatice, şi următoarele sume de bani: 196.000 lei, circa 4.700 euro, peste 900 USD şi 100 lire sterline. Printre persoanele arestate pentru 30 de zile se numără preotul Vasile Jalbă, căruia Arhiepiscopia „Dunării de Jos” i-a retras dreptul de a sluji până la o decizie definitivă a instanţei, soţia lui Ecaterina, profesor de literatură română, Gh. Stratan, Mioara Ţocu, Lucian Hagiu şi Anca Iacoboaie. Şi dacă aici structurile nu evită să dea nume o fac pe mutele când vine vorba despre SISTEM, adică despre numele celor 2 poliţişti care au „sifonat” date legate de desfăşurarea anchetei.
Vom reveni.

Grig IONESCU 9 - februarie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF