logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Ion Banu (foto) este economist de profesie şi administrator special al grupului de firme AGROMEC SA Berheci. Cazul său, căci da, OMUL BANU a devenit un CAZ, este unul public, de manual, fiid expus pe larg, pe lângă Impact-est, şi în România liberă şi în Adevărul. El a fost adus în această situaţie de către SISTEMUL intereselor din jurul JUSTIŢIEI. Fiindcă nu s-a lăsat strivit ca un gândac de hora intereselor în care s-au prins toţi jmekerii de miliţieni, procurori şi judecători din Tecuci şi Galaţi, care au fabricat din fiul lui, Bogdan Banu, un autor de accident rutier soldat cu doi morţi (era în 2010, iar detaliile le puteţi citi în arhiva online a www.impact-est.ro, tastând numele „banu”).
De atunci, tatăl său, adică Ion Banu, este lovit din toate părţile de SISTEMUL ticăloşit, fix în zona intereselor economice ale firmelor sale, ale fratelui său şi ale fiului lui.
În ediţia de faţă ne vom axa pe cererea sa de strămutare a unui proces de la Tribunalul Galaţi oriunde în ţară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fixând ca termen pentru soluţionare data de 04.10.2019.

Finanţele vor circa 2,5 milioane de lei

Obiectul dosarului 8972/121/2012 de pe rolul Tribunalului Galaţi pentru care Ion Banu a cerut strămutare la ÎCCJ, este cel al contestaţiei împotriva Tabelului Definitiv de Creanţe publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă (BPI) din 14.02.2018.
Aşadar în anul 2003 a fost acea secetă cumplită care i-a afectat absolut toate culturile agricole înfiinţate în toamnă şi în primăvară pe terenurile agricole ale grupului de firme Agromec Berheci SA.
Şi firmei Agromec Berheci SA şi celorlalte firme din grup, calamitate naturală le-a fost recunoscută şi printr-o hotărâre judecătorească irevocabilă a Curţii de Apel Galaţi, care a statuat asta prin Decizia nr. 1335/2009, completată şi adăugată prin încheierea din 15.04.2010. Iată ce prevedea aceasta, aşa cum ne-a relatat petentul nostru: „Constată existenţa cazului de forţă majoră, EXONERATOR de răspundere pentru perioada 2003 la zi (adică 15.04.2010 – n.a.), pentru întreaga activitate a reclamantei SC AGROMEC BERHECI SA şi a firmelor de grup”, adică şi a firmelor SC AGRIBAN SRL, SC IANYSOIL SRL şi SC Agriban srl, TOATE ADMINISTRATE DE Ion Banu.
Dar statul, prin ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi, prin inspectorii ei, ignoră o hotărâre judecătorească irevocabilă şi vrea bani de la grupul de firme AGROMEC BERHECI SA, dincolo de existenţa cazului de forţă majoră prin care firmele sunt exonerate de răspundere în perioada 2003-2010. Aşadar, AJFP Galaţi îşi vrea creanţa de 2.441.609 lei, cu care s-a înscris în Tabelul Definitiv de Creanţe, publicat în BPI. Dar, se pare că pentru juriştii prăfuiţi din ANAF-AJFP Galaţi nu există puterea lucrului judecat, ei visând mereu şi mereu stimulente din sumele datorate statului şi recuperate de la debitori.
Iar pe lângă constatarea cazului de forţă majoră, în Decizia Curţii de Apel Galaţi se mai spune, cităm: „precum şi asupra opozabilităţii acestei decizii faţă de orice relaţie contractuală pe care firma mamă, SC Agromec Berheci SA şi firmele de grup le-au avut cu partenerii publici cât şi privaţi în perioada 2003-15.04.2010.”
Şi, la fel ca statul, prin AJFP Galaţi, se aruncă la cerut bani şi BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA înscrisă cu o creanţă de 515.281,57 lei, precum şi persoana fizică Freifrau Aurora von Flondor, înscrisă cu o creanţă de 1.192.406,28 lei.

Ion Banu: creanţele sunt, de fapt, şi prescrise!

Ion Banu, dar şi fratele lui, Dumitru Banu, administrator al firmei din grup, SC IANYSOIL SRL Berheci, ne-au declarat că judecătorul Rodica Miron (acum pensionată – n.a.) a admis că aceste creanţe sunt perimate, prescrise şi tardiv înregistrate!
Iată ce mai observă petentul nostru privind halul în care şi-au făcut treaba lefegii din ANAF-AJFP Galaţi- Serviciul Fiscal Municipal Tecuci, cităm: „Creanţa AJFP Galaţi înscrisă în tabelul creditorilor la SC Agromec Berheci SA în suma de 2.441.609 lei s-a făcut după ce anterior înregistrării acestei sume societatea noastră obţinuse hotărâri judecătoreşti irevocabile prin care s-a statuat ca SC Agromec Berheci SA are de achitat suma de 872.525 lei după data de 15.04.2015 aşa cum s-a decis prin sentinţa civilă nr.596/11.06.2014 pronunţată de Tribunalul Galaţi, rămasă irevocabilă prin decizia civilă nr.320/24.10.2014 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi în baza unui raport de expertiză judiciară fiscală validat de instanţele de judecată.”

Litigiul grupului de firme Agromec şi fiscul din Tecuci datează din 2003!

Toţi au sărit în cârca familiei Banu de parcă aceştia ar fi fost nişte criminali în serie sau cine ştie ce interlopi şi le-au distrus şi trecutul şi prezentul şi viitorul. Fiscul doarme pe el dar vrea bani peste lege, firmele de asigurări la care au fost asigurate toate culturile agricole înfiinţate se fac că plouă şi pe calamitatea naturală numită secetă… iar Ion Banu şi toţi membrii familiei sale sunt prinşi în hora acestor interese obscure şi hărţuiţi cu legi încălcate grosolan, interesul dictând dincolo de evidenţe şi de legalitate. Iată şi culturile asigurate în 2002 şi 2003: rapiţă – 319 hectare, orz – 60 ha, grâu – 719 ha, toate calamitate în proporţie de 100%, pentru care Guvernul României a acordat despăgubiri, floarea soarelui – 799 ha, pentru care acelaşi Guvern nu a mai acordat nici un fel de despăgubire.
Petentul nostru ne mai relatează că toate poliţele de asigurare au fost încheiate cu o singură firmă al cărei nume nu îl vom pomeni, iar persoanele care au semnat toate procesele verbale de constatare şi evaluare a daunelor pentru toate cele patru culturi SUNT ACELEAŞI: şi de la firma de asigurări şi de la Ministerul Agriculturii şi de la Ministerul Finanţelor. Şi atunci, cum, mă, de nu ştie stânga ce face dreapta şi vă faceţi că plouă în plină calamitate de secetă?!
Cum de vă jucaţi voi cu pixul tăind de la plată suma de 5.193.500 de lei, despăgubire pentru suprafaţa de 799 ha cultivată cu floarea soarelui pe care toţi cei în drept au constatat şi semnat că a fost calamitată în proporţie de 100%? Păi dacă grupul de firme Agromec Berheci şi-ar fi primit aceşti bani, nu este clar că v-ar fi putut şi plăti creanţele acelea tardiv în scrise în tabloul creditorilor?
Dar CINEVA vrea şi distrugerea economică a acestui grup de firme.
Ion Banu ne relatează că SC Agromec Berheci SA avea încheiată o convenţie ca Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi, cu nr. 58/2003, prin care a solicitat ca suma încasată din această despăgubire (de 5.193.500 de lei) să fie virată în contul statului din DGFP, ca sume datorate de către Agromec Berheci, aceasta urmând să încaseze ce mai rămâne abia după ce se îndestula statul.
Se ajunge la o instanţă a Curţii de Apel Galaţi cu această speţă, dar aici acţiunea este “buşită” ca nefondată.

În loc de încheiere: barbutul justiţiei

„Împotriva sentinţei nr.52/15.05.2007 SC Agromec Berheci SA a făcut recurs la ÎCCJ Bucureşti, iar Curtea Supremă prin decizia nr.2002/20.05.2008 (fila nr.62), admite recursul şi trimite dosarul la Tribunalul Galaţi Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal pentru soluţionare aratând că “este evident că prin efectul compensarii datoriilor reciproce ale părţilor poate rezulta o diminuare considerabilă (sub limita de 500.000 lei) a creanţei bugetare sau chiar stingerea totală a acelor datorii.
Din perspectiva efectelor Decizii nr. 2002/2008 pronunţată de către Curtea Supremă de Justiţie se observă caracterul irevocabil al acesteia şi pe cale de consecinţă efectele se produc. Altfel spus, de la data de 20.05.2008 se impunea necesitatea efectuării compensării între cele două entităţi, DGFP Galaţi şi Agromec Berheci.

Curtea de Apel Galaţi la data de 17.12.2009 pronunţă Decizia nr.1335/3009 prin care instanţa de judecată constată că SC Agromec Berheci SA este exonerată de la plata oricăror sume de bani faţă de Ministerul Finantelor Publice, acest lucru datorându-se atitudinii culpabile a pârâtei care «a procedat la rezilierea unilaterală a Convenţiei de eşalonare, fără însă să analizeze şi cazul de forţă majoră».

În cererea de lămurire şi completare a dispozitivului Deciziei civile nr. 1335/17.12.2009, societatea noastră a depus instanţei de judecată documente prin care am arătat că activitatea SC Agromec Berheci SA a fost blocată în totalitate de către DGFP Galaţi depunând în acest sens documente justificative. “
Vom reveni cu senzaţionala schemă în care a fost desenată hora intereselor din Republicuţele Tecuci şi Galaţi, care au sufocat întreaga familie a lui Ion Banu.
Ne recitim tocmai joi, 29 august.

Gelu CIORICI 29 - iulie - 2019

One Response so far.

  1. A.C. spune:

    Asta este ţara în care trăim. Marii mafioţi, cei ce fac afaceri cu statul pentru sume fabuloase nu au treabă cu justiţia, cu băncile, cu finanţele. Tot cel ce se străduie să facă ceva să prducă ceva, fiind de bună credinţă, se loveşte de o groază de nedreptăţi din parte instituţiilor statului. Greu vom remedia această situaţie, cred că nu prea sînt speranţe pentru oamenii de bună credinţă. Mafia a ajuns la putere în toate domeniile.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...