logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

Surpriza din comunicatul Electroargeş!
Săptămâna trecută, Ştefan Constantin, preşedintele C.A. Electroargeş SA, a informat acţionarii firmei şi pe eventualii investitori că s-a petrecut un eveniment important în firmă: Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în litigiul firmelor Constantin Relative Investments SRL Bucureşti, Benjamins United SRL Bucureşti şi a lui Ştefan Constantin personal, cu Autoritatea de Supraveghere Financiară. Litigiul, ce a făcut obiectul dosarului nr.7576/2/2018 de la Curtea de Apel Bucureşti, viza obligaţia firmei Constantin Relative Investments SRL Bucureşti de a efectua ofertă publică de preluare obligatorie la Electroargeş SA, precum şi amenda de 51.000 lei dată de A.S.F. lui Ştefan. În comunicatul publicat pe 9 mai 2019 pe site-ul societăţii Electroargeş SA, preşedintele C.A-ului, Ştefan Constantin, anunţa lapidar:
„Consiliul de Administraţie Electroargeş SA aduce la cunoştinţă acţionarilor şi potenţialilor investitori că prin Hotărârea nr.1624/02.05.2019, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea Deciziei nr. 293/28.02.2018 emisă de A.S.F., faţă de:
– Obligaţia acţionarului Investments Constantin SRL de a derula oferta publică de preluare obligatorie Electroargeş SA (art. 5-6 din Decizie);
– Amendarea domnului Ştefan Constantin cu suma de 51.000lei (art. 1 din Decizie).
De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca oferta publică de preluare obligatorie Electroargeş SA (art. 5 din Decizie) să fie derulată în termen de 15 zile de la data ridicării indisponibilizării (sechestrului asigurator).”
Acest anunţ ne arată că domnul Ştefan Constantin, cât şi firmele sale implicate în acţionariatul Electroargeş SA, a înregistrat un succes, cel puţin pe moment, în bătălia cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, în sensul că a fost degrevat de obligaţia de a derula ofertă publică de preluare obligatorie Electroargeş SA ca urmare a deciziei sus-menţionate şi l-a exonerat pe domnul Ştefan Constantin de amenda de 51.000 lei. Este o victorie deosebită pe moment, dar această realizare poate deveni egală cu zero dacă ţinem cont de suspansul existent într-o altă bătălie a cărei soartă va fi desluşită pe 15 mai, prin decizia dată de Curtea de Apel Galaţi.

Curtea de Apel Galaţi, decizie crucială într-o bătălie încrâncenată
Luna mai 2019 a oferit şi mai are de oferit surprize şi mult suspans în bătălia pe o parte din averea fabuloasă a lui Chelu, respectiv acţiunile de la Electroargeş SA.
De surpriză am vorbit, suspansul este menţinut până la aflarea verdictului Curţii de Apel Galaţi în dosarul 2897/121/2017a1* din 15 mai 2019, dosar în care se va stabili definitiv dacă firma Bran Oil SA, aflată în procedură de faliment, va avea câştig de cauză şi în apel, în ce priveşte returnarea a 16.000.000 acţiuni Electroargeş SA de la Constantin Relative Investments SRL Bucureşti, firma lui Ştefan Constantin. Trebuie menţionat că un rol deosebit în falimentarea firmei Bran Oil SA Galaţi cât şi pentru tranzacţia păguboasă cu aceste acţiuni l-a avut lipsa de experienţă managerială a moldovencei Ala Procopenco, care deţine peste 95% din acţiunile acestei firme, în care a fost şi administrator. Vă reamintim că acest litigiu privind acţiunile sus-menţionate durează de ceva timp, instanţa de judecată a dat pe fond de două ori câştig de cauză falimentarei Bran Oil SA Galaţi, urmând ca în acest ultim apel să se decidă irevocabil cine are câştig de cauză. Verdictul instanţei de apel va avea implicaţii deosebite în lupta pentru putere, pentru conducerea unei firme deosebite, perla Imperiului Chelu, asta datorită faptului că cele 16.000.000 acţiuni reprezintă 22,93% din capitalul social al Electroargeş SA. Momentan, Ştefan Constantin este boss-ul la Electroargeş, deţinând 37,72% din acţiunile Electroargeş prin cele două firme, Constantin Relative Investments SRL Bucureşti – 36,83% şi Benjamins United – 0,89%, procent ce îi permite să fie factor important de decizie în această societate. Pierderea celor 16.000.000 acţiuni, ce reprezintă 22,93%, ar însemna o lovitură năucitoare pentru acesta şi va stârni un război teribil pentru supremaţia în Electroargeş SA. Mai mult ca sigur se vor face diverse alianţe, bătălia va fi aprigă, combatanţii vor apela la toate tertipurile, vor fi acuze grave de o parte şi de alta, şantaj cu divulgarea secretelor din spatele evidenţelor etc. Ceva secrete au fost dezvăluite de Ştefan Constantin anul trecut, prin raportul devastator privind fraudele grupării Chelu în patrimoniul firmei Electroargeş SA, dar în spatele ,,uşilor (evidenţelor) larg închise” se ascund fraude mult mai mari decât s-ar putea crede. Acest lucru nu ne miră, având în vedere că asta a fost şi este practica în societăţile în care s-a implicat gruparea Chelu. În ediţia on-line a ziarului vă vom prezenta decizia instanţei, ce va fi comunicată probabil pe 16 mai, şi care va stârni jihadul la firma argeşeană. Vă ţinem la curent.

Leo Ianculescu 17 - mai - 2019

9 Responses so far.

 1. Angela spune:

  Acest Constantin Ştefan, cunoscut în Galaţi ca un ţepar de clasă, nu ştiu cum a reuşit să acapareze atâtea acţiuni la Electroarges şi să preia controlul la societăţile la care Electroarges deţine controlul. Omul ăsta a lăsat o groază de oameni cu buzele umflate.
  Cine dezleagă misterul acestui individ? Ce se ascunde?

 2. Roxana spune:

  Costy este un ţepar, nu se poate să ajungă să nu plătească pentru toate măgăriile făcute de el cu mama sa Dorina, cu sora sa vitregă Irina, cu toată pleiada lor de societăţi create special pentru ţepe. Luaţi dosarul de faliment de la Mailoo şi-o să vedeţi ce a făcut. Studiaţi bilanţurile şi să vedeţi ce datorii uriaşe are pe firme şi atunci cum a reuşit să pătrundă într-o societate de genul acestui colos. Ceva este în neregulă, în spate cred că sunt anumite persoane suspuse. Sper să iasă la iveală cît mai curînd ce se ascunde în spatele acestuia şi să răspundă cu familionul pentru tot.

 3. Stanciu spune:

  Măi, nea Leo, ai promis că ne ţii la curent cu soluţia dosarului ăla cu suspansul. Hai că le zic eu la oameni: s-a judecat chestia cu cererea de suspendare a executării, s-a respins şi i-a dat băietului înapoi garanţia de 35.820lei. Pentru judecata pe fond cauzei s-a dat termen 5 iunie 2019. Eşti dator o bere.

 4. Angela spune:

  Revin pentru că am o nedumerire: am butonat pe site-ul Tribunalului Galaţi şi am căutat să văd dosarul privind atât de comentatul faliment al firmei Mailoo dar nu găsit decăt vreo 4 litigii muncă din 2009, suspendate de la primul termen pentru că societatea ar fi în procedură faliment, iar apoi sunt date ca perimate? Dar dosarul cu falimentul unde este? Eram curioasă să văd câte persoane sunt înscrise la masa credală pentru că citind comentariile la articolele apărute în presă şi chiar răspunsul lui Ştefan, rămâi perplex. Care este adevărul, fabulează ăia care au zis că au fost păcăliţi sau el este o victimă inocentă a lor?

 5. Bălan spune:

  Acest Stefan Constantin să nu-l subapreciaţi, că rău faceţi. El s-a şcolit pe lângă mafioţii lui Chelu, l-au băgat în treabă şi acum le-a dat-o cum se spune peste botic.
  Având pe Dorina alături de el(mama) o femeie unsă cu toate alifiile, pe Irinuca(sora vitregă), au conceput şi ei o schemă ca a celor din gaşca lui Cătălin, dar la o scară redusă. Vedeţi firmele nenumărate din serialul Mailoo şi cele din serialul Vertigo cum le-a tot schimbat acţionarii, adresele, etc., şcolit bine Costy. Cu firmele din Bucureşti făcute la grămadă este altă treabă, s-ar părea că la parale multe schema mai complicată şi mai galonată.Treaba este că el a jucat la cacealma în stil mare şi a luat potul cel mare la Electroargeş. La mulţi ar trebui să le fie frică: unde-i banul este putere şi relaţie, nu orice relaţie, de aia cu barosanii, cu galonaţii, cu steluţe şi multe altele. Banii deschid uşi, trag obloane(la dosare) şi cînd intrii la seiful cu secrete şi ai informaţiile care trebuie, începi să le închizi gura la mulţi. V-aţi gîndit de ce nu mârâie nimic Gavrilă, Tudor şi cei din gaşca lui Cătălin? A intrat băiatul printr-o golănie în schemă, da acum are omul cu ce să-i pună la punct pe toţi pentru furturile făcute ani la rând, a intrat în sistem şi îi cam joacă cu cărţile făcute de ei. Se vedem ce o să iasă cu dosarul ăsta. Nu ştiu exact detalii din dosar, da treburile sunt încâlcite. Sunt sigur că dacă iese din joc, rămâne omul cu destul material pe el. Orice ar fi, va ieşi tămbălău mare, căci tipul tupeist rău.

 6. M.P. spune:

  Iată oamenii ce au fost prin preajma lui în ultimii ani(băgaţi în societăţi), poate vă spun ceva aceste nume: Zisu Robert, Dumitrache Silviu Bogdan, Silinescu Bogdan, Vasilache Valentin Marius, Ursu Marian, Robea Mircea, Angelescu Alexandru, Poteră Ionuţ, Ancerenco Mihai, Roman Adrian, Munteanu Codrin, Stefan Ana-Maria, Diac Ioana, Giurgi Camelia, Ursu Oana, Vasilachi Violeta, Bujoreanu Dumitru, Ungurea Marin, Ovidiu Bălan, Petre Ignat, Vlad Ciprian. Cine vrea să priceapă unde se întinde tipul, puneţi osul la treabă. Valabil şi pentru autorul articolului. O să vă mai dau ceva repere dacă vă interesează subiectul Ştefan Constantin(Costy) şi cam care este treaba cu el.

 7. Letiţia spune:

  Îşi mai aduce aminte măreţul d-nul Ştefan Constantin, director general de peste tot şi pretutindeni, de ţaca de peste 40.000 euro de la Argus SA Constanţa? De contractul 5168/31.08.2012 cînd i s-a livrat ulei Sorica către firma sa City Oil SRL Galaţi în valoare de 143.662lei şi de emiterea unui Biletul la ordin fără acoperire îşi mai aduce puţintel aminte? S-a mai recuperat vreun leu? Nu. Cu relaţiile create în sistemul judiciar a tărăgănat executarea silită, a făcut ce a făcut şi din nou obţine o soluţie de ..perimare pentru creditor, în cazul de faţă firma Argus SA Constanţa. Ghiciţi cine ea semnat contractul de vînzare şi a dispus livrarea către Stefan: Constantinescu Gabriel ,,duşmanul lui” de care se zice că s-ar război la Electroargeş. Abureală de doi lei, au fost şi sunt mână în mână şi la această dată.

 8. Ştefania spune:

  Dacă tot a început să se spună în sfîrşit adevăruru despre potlogăriile acestui individ, să vă spun de şmechereala făcută la Plase Pescăresti SA Galaţi tot de o firmă a lui simpaticul nostru Costy, prin firma Vertigo SRL, care a încasat peste 110.000lei pentru zahăr livrat la firma iubitei lui Ala, de fapt la firma ei Bohotin SA Iaşi. Care a fost legătura dintre Plase Pescăresti şi Bohotin-ul lui Ala? Cred că aţi putea să scrieţi o groază de lucruri despre acest om, care ştie să aburească pe toată lumea, fiind totuşi un personaj de un anumit gen, dar cu care n-ar trebui să ai de a face..

 9. C.C. spune:

  În cazul acestui Ştefan Constantin se poate vorbi fără tăgadă de constituire a unui grup infracţional.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...