logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

AGA Ordinară şi Extraordinară din 27-28 aprilie 2020 – amânată.

 

De la suspendare drept vot, la suspendare de… şedinţă!

Asta s-a întâmplat, conform celor publicate pe site-ul Electroargeş SA în data de 24 aprilie 2020, privind AGA Ordinară şi Extraordinară convocate pentru 27-28 aprilie 2020, şedinţe care au fost amânate pentru o dată ulterioară care va fi adusă la cunoştinţa acţionarilor. Cum s-a ajuns la această situaţie inedită? Toată această situaţie a fost generată de o sentinţă dată de Tribunalul Specializat Argeş în dosarul 120/1259/2020, decizie care tulbură apele, oricum învolburate, în acţionariatul Electroargeş. Iată cum sună respectiva sentinţă:

“Admite cererea- Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii formulării cererii. Respinge excepţia autorităţii de lucru judecat. Respinge excepţia puterii de lucru judecat. Respinge excepţia lipsei de interes a reclamantei. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a societăţii ELECTROARGEŞ SA. Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta BRAN OIL SA – în faliment, prin lichidator judiciar CITR FILIALA GALAŢI SPRL, cu sediul procesual ales la Cabinet Individual de Avocat Radu Voloagă, în contradictoriu cu pârâtele ELECTROARGEŞ SA şi INVESTMENTS CONSTANTIN SRL. Dispune suspendarea, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Electroargeş SA din data de 27.04.2020, ora 10.00 şi în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Electroargeş SA din data de 28.04.2020, ora 11.00, a drepturilor de vot aferente unui număr de 16.000.000 acţiuni emise de Electroargeş SA, reprezentând un procent de 22,93% din totalul acţiunilor emise, acţiuni care sunt proprietatea reclamantei BRAN OIL SA, dar în prezent figurează înscrise în Registrul Acţionarilor ţinut de Depozitarul Central, în contul pârâtei INVESTMENTS CONSTANTIN SRL. Obligă pe pârâta INVESTMENTS CONSTANTIN SRL să plătească reclamantei suma de 20 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare pentru toate părţile, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Specializat Argeş. Pronunţată în conformitate cu dispoziţiile art.396 alin. (2) din Codul de procedură civilă, astăzi, 24.04.2020.

Document: Hotarâre 205/2020  24.04.2020,,

Concluzionând, această decizie suspendă drepturile de vot aferente unui număr de 16.000.000 acţiuni emise de Electroargeş, reprezentând 22,93% din acţiunile emise de aceasta, ceea ce înseamnă pierderea controlului în cadrul emitentului de către SC Investments Constantin SRL, firmă deţinută de gălăţeanul Ştefan Constantin, care deţinea 36,83% din acţiunile Electroargeş, acesta fiind şi preşedintele Consiliului de administraţie al acestei firme. Fără votul aferent celor 16.000.000 acţiuni suspendate, reprezentând 22,93% din acţiunile Electroargeş SA, firma lui Ştefan Constantin, SC Investments Constantin SRL Bucureşti, rămâne cu doar cu 9.699.543 acţiuni, reprezentând 13,90% din capitalul social al Electroargeş. La ce conduce această situaţie? Înlăturarea de la conducerea Electroargeş SA a lui Ştefan Constantin de către ,,veşnicii” săi rivali, gruparea Chelu şi Tudor Dumitru. Pentru a tergiversa debarcarea de la conducerea Electroargeş, Ştefan Constantin a convocat o şedinţă CA în 24 aprilie 2020 şi prin Hotărârea Extraordinară a Consiliului de Administraţie a dispus amânarea şedinţelor AGA ordinară şi Extraordinară din 27/28 aprilie 2020. O situaţie inedită, neaşteptată, ceva ce nu s-a mai întâmplat din cele cunoscute de subsemnatul în istoria acestei societăţi şi nu numai. Ştefan Constantin, după ce a condus cu mână forte din 2015 şi până la această dată frâiele Electroargeş SA, va fi cu siguranţă debarcat din consiliul de administraţie împreună cu celelalte firme ce îi aparţin, Investments Constantin SRL Bucureşti şi Benjamins United SRL Bucureşti. Mai mult ca sigur se va declanşa un război teribil între foştii administratori, între acţionari, vor fi aduse acuze grave de ambele părţi.

Vă ţinem la curent cu această bătălie în care sunt implicaţi gălăţenii noştri.

Leo IANCULESCU 11 - mai - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...