logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Bătălia pe averea uriaşă a fostului magnat Chelu se menţine la cote înalte şi în anul 2019. În 4 ianuarie 2019 Tribunalul Galaţi s-a pronunţat în dosarul 2897/121/2017/a1* asupra excepţiilor invocate de părţi şi a stabilit un nou termen în 14 februarie 2019 pentru continuarea judecăţii. Precizăm că acest dosar are ca obiect „anulare acte frauduloase” şi este de fapt o rejudecare pe fond. Iniţial, respectivul litigiu având acest obiect s-a judecat în cadrul dosarului 2897/121/2017/a1 Tribunalul Galaţi, având aceleaşi părţi şi în anul 2018. Pentru aducere aminte, vă informam în anul ce a trecut despre o sentinţă spectaculoasă a Tribunalului Galaţi în dosarul nr. 2897/121/2017/a1, respectiv cea din 19 martie 2018, prin care se anulau nişte contracte de împrumut între Bran Oil SA Galaţi şi Capital City Co SRL Bucureşti şi care obliga societatea Constantine Relative Investement SRL Bucureşti să restituie 16.000.000 acţiuni deţinute la Electroargeş către reclamanta Bran Oil SA. Respectiva tranzacţie a fost făcută în 2015, an în care grupul Chelu a pierdut controlul asupra Electroargeşului. Tranzacţia viza vânzarea a 16 milioane de acţiuni şi a fost făcută între societatea gălăţeană Bran Oil SA, societate înfiinţată de Chelu Cătălin, şi societatea bucureşteană Constantine Relative Investement SRL, societate aparţinând lui Ştefan Constantin, un apropiat al grupului Chelu. Cele 16.000.000 acţiuni reprezentau 22,93% din capitalul Electroargeş, procent care adunat la alte procente deţinute de firma bucureşteană Constantine Relative Investement SRL, a făcut ca aceasta să devină acţionar principal al perlei „Imperiului Chelu”. Sentinţa respectivă, dacă ar fi fost definitivă şi pusă în aplicare, ar fi avut un impact uriaş în ce priveşte bătălia pe averea lui Chelu. De ce? Simplu! Firma bucureşteană amintită, Constantine Relative Investement SRL, ar fi pierdut controlul Electroargeş SA Curtea de Argeş, precum şi a numeroaselor societăţi controlate de aceasta. Lovitura ar fi fost devastatoare pentru firma bucureşteană şi o realizare fabuloasă pentru societatea gălăţeană Bran Oil SA, societate aparţinând aceluiaşi grup Chelu şi care se află în procedură de faliment. Abilul Ştefan Constantin a reuşit ca în apel să obţină rejudecarea cauzei şi astfel s-a format dosarul nr. 2897/121/2017/a1* de la Tribunalul Galaţi de care am spus că se va judeca pe fond în acest an şi care devine punctul de atracţie în marea bătălie pe moştenirea lui Chelu. Miza este uriaşă: dacă socotim puţin vedem că în spatele unor banale cifre şi procente se ascund interese la înalte niveluri şi sume fabuloase ce depăşesc probabil 1 miliard de euro. Cum-necum, Tribunalul Galaţi a devenit arbitru într-o bătălie fabuloasă. Vă ţinem la curent cu ce va urma.

Leo IANCULESCU 11 - ianuarie - 2019

7 Responses so far.

 1. Mirel spune:

  Ce este cu linistea asta suspectă a autorităţilor privind pe acest mafiot asa zis decedat? A intrat vreo unul din ăstia la puscărie? Toţi sunt liberi, au averi fabuloase, stau în vile barosane, merg numai cu masini fiţoase, datorii probabil că au la greu la fisc. Fiscul este pentru amărăstenii care stau la coadă la Romarta pe ger să plătească dările. Mai fac si o economie de un pol, doi. Abureală mare în ţara asta. Vorbiţi de niste sume de parcă sunteţi în filme americane. Unde este poliţia, procurorii? Vai de amărîtul care fură vreun telefon, vreo scîndură de gard. La zdup imediat. Furi milioane, bine mersi. Asta e ţara ceam clădit după Ceasescu.

 2. Ana spune:

  Bine le-ar face acest Stefan Constantin să le dea lovitura acestor mafioti din jurul lui Chelu. Toată averea asta uriasă e făcută prin furăciune şi trebuia să fie confiscată şi la puscărie cu acesti excroci

 3. Tudose spune:

  Doamnă Ana, se pare că nu prea ştiţi cum stau treburile privind pe acest Stefan Constantin.Acesta este un mafiot mai tînăr, mai cu relaţii şi cu tupeu maxim. Este gălăţean dacă nu ştiţi, este cel care a dat ţeapă la mulţi oameni cu vilele de la Vînători prin firma Mailo Construct. Dacă citeaţi mai bine ziarele aţi fi auzit de ţepele acestui individ tupeist. Prin firma Constantin Relative Investement a sustras o mare parte din averea copiilor lui Chelu, prostind-o pe Ala care l-a făcut mare şi tare prin prostia ei. Acum este pe cai mare fiind sprijinit Angela Ciurea fost procuror DIICOT, ce legături are cu alde Silinescu şi Gherbovan. Sunt multe prea multe de spus, sper ca să se afle despre mafia din spatele acestui Constantin Stefan.

 4. sebi spune:

  Dacă vă trimit un material despre toate măgăriile acestui Stefan Constantin oare le publicaţi? Aţi văzut printre altele cam ce clădire şi-a tras pe furiş pe Bălcescu? Aveţi idee cam ce sume a băgat şi de unde sunt banii?
  Cum oare sunt persoane care îl văd ca salvatorul Electroargeşului nu înţeleg. Mai degrabă va fi groparul acestei societăţi şi a multura altora.

 5. Balac V spune:

  Este o chestiune de timp ca saracia asta de Costi care e zmeu peste noapte,sa ajunga dupa gratii inclusiv eu i-am facut denunt cu inscrisuri probe!!

 6. Diaconu spune:

  Acest Stefan Constantin trebuie sa plateasca nota de plata pentru tot in ani la facultate!!!
  Este frustrant ca un japcar si țepar sa-si bata joc de averea acestui om care este in pamant de 4 ani Dumnezeu este sus..si Ala Procopenco si Stefan Constantin nu veti fi iertati de soarta celui ce a trudit si sa chinuit la propriu “macinandu-si viata”in stres..
  Eu ii stiu viata lui pas cu pas si cum a construit picatura cu picatura ce a-ti distrus voi doi de cand a murit el..ganditi-va ca KARMA chiar exista!!!

 7. Mardare spune:

  Dacă acesti domni sustin că au cunostintă de fărădelegile acestui Stefan Constantin nu inteleg de ce nu le fac publice, chiar prin ziarul acesta care dupa cum văd a prezentat orice opinie.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF