logoImpact EST nr. 893 - 30.11.2021

Se pare că ziua de marţi nu a fost şi nu este o zi prea bună pentru unul din protagoniştii luptei pe averea răposatului Chelu, respectiv pentru firma Constantine Relative Investement SRL Bucureşti, societate la care acţionar majoritar este contraversatul Ştefan Constantin, hulit de unii, dar lăudat de alţii pentru lovitura dată celor din gruparea Chelu.

Un lucru este cert: marţi 2 aprilie 2019, Tribunalul a dat o mare lovitură pentru firma bucureşteană sus-amintită. După îndelungi amânări şi tergiversări s-a dat verdictul:

Admite acţiunea formulată de SCP PDA Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar al debitoarei SC Bran Oil SA. Anulează operaţiunea de vânzare-cumpărare încheiată în perioada 18.08.2015-21.08.2015 între SC Bran Oil SA, în calitate de vânzător, şi Constantin Relative Investment SRL, în calitate de cumpărător, având ca obiect 16.000.000 acţiuni emise de Electroargeş SA. Anulează contractele de împrumut nr. 20/20.08.2015 şi nr. 21/01.08.2015 încheiate între Bran Oil SA şi Capital City CO SRL. Obligă pârâta Constantin Relative Investment SRL să restituie acţiunile reclamantei. Respinge cererea reconvenţională formulată de Constantin Relative Investment SRL ca nefondată. Cu apel în 7 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 02.04.2019. Document: Hotarâre  132/2019  02.04.2019”

Această scurtă şi lapidară hotărâre, dacă va fi definitivă, va provoca modificări majore în bătălia pe averea uriaşă a răposatului Chelu. Aspectul demn de reţinut al acestei hotărâri din dosarul 2.897/121/2017a1* este acela că a fost dată în rejudecare ; dosarul iniţial cu numărul 2897/121/2017a1 în Tribunalul Galaţi s-a pronunţat pe fond în 19 martie 2018 şi a dat exact acelaşi verdict. Cum-necum, Constantine Relative Investement SRL Bucureşti a reuşit anul trecut să obţină în apel să se facă o nouă judecată, mai exact o rejudecare, fapt care (într-un final) s-a împlinit prin hotărârea dată pe 2 aprilie 2019, completul desemnat pronunţându-se la fel ca şi în 2018 : a dat câştig de cauză SCP PDA Insolvency SPRL, administrator desemnat în dosarul de faliment al SC BRAN OIL. Adevărat este că mai există calea apelului dar, dacă ţinem cont că două instanţe de fond s-au pronunţat similar, speranţa unui apel favorabil este redusă.

Aplicarea acestei sentinţe, în condiţiile în care va rămâne definitivă, va produce o schimbare majoră în structura acţionariatului SC Electroargeş SA Curtea de Argeş, consecinţele vor avea un impact devastator pentru unii, fabulos şi neaşteptat pentru alţii.

Ceva este bine de ştiut şi de reţinut din cele petrecute prin perla Imperiului Chelu, în speţă Electroargeş SA, asta în perioada când acest controversat domn Ştefan Constantin s-a instalat la conducerea firmei – şi anume că această societate-fanion a cunoscut o perioadă de linişte, după turbulenţele iscate ani la rând, că s-a instalat o altă atmosferă în rândul salariaţilor, s-au produs modificări favorabile în ce priveşte managementul, relaţiile cu cu terţii şi cu principalul beneficiar extern. Se pare că acest Ştefan Constantin a pornit o acţiune de atragere la răspundere a celor din gruparea Chelu, care ani la rând a căpuşat şi prejudiciat Electroargeşul cu sume fabuloase. Mai mult, noua conducere a avut realizări interesante şi în domeniul achiziţiilor, reuşind să obţină controlul absolut la firma de confecţii de mare renume SC Braincof SA Brăila, a achiziţionat un pachet de peste 42% la fabrica de mobilă din Rădăuţi (firmă adusă în pragul falimentului de gruparea Chelu, deşi avea – şi are – un uriaş potenţial, producţia acesteia mergând la export în proporţie de peste 90%).

Se pare, aşadar, că la Electroargeş s-a produs o schimbare majoră în perioada în care a fost şi este păstorită de acest domn super controversat. Rămâne de văzut când se va face apel şi care va fi verdictul final. Oricum vor fi vremuri tulburi. Vă ţinem la curent cu ce va urma şi vom reveni cu dezvăluiri incendiare despre Bran Oil SA din Galaţi, despre misterele din spatele acestei societăţi a grupării Chelu, cum a fost înfiinţată, cine au fost acţionarii, cum a ajuns la apogeu şi cum a fost adusă în faliment.

Leo IANCULESCU 5 - aprilie - 2019

9 Responses so far.

 1. S.P. spune:

  Multe se spun despre acest Stefan Constantin, dar se pare că prin ce a făcut la Electroarges i-a enervat la culme pe cei din gasca lui Chelu care au văzut că au pierdut uriaşa vacuţă la care au muls ani la rând. Are acest tip un fel de a fi mai deosebit faţă de cei din vechea gardă şi asta i-a deranjat la culme pe mulţi.

 2. Camelia spune:

  Sunt distruşi toţi din gaşca lui Chelu că le-a luat caimacul Stefan Constantin. A cumpărat omul acţiuni la diverse societăţi, normal să-i tragă la răspundere pentru jaful făcut. Pe unde trece se vede un altfel de suflu, nu ca acei aşa zişi afacerişti de doi lei, marionetele lui Chelu, instalaţi la conducere prin diverse societăţi,băieţi isteţi cu facultăţi făcute la şcoala hoţiei. Când o să pice Constantinescu vor ieşi la iveală toate măgăriile.

 3. Gepeto spune:

  Dragă Camelia esti cumva îndrăgostită de Stefan Constantin sau mai bine zis Costi, cunoscut în lumea bună a femeiustilor? Probabil nu stii ce hram poartă acest individ. De profesie este tepar ca să stii. Tot ce are se datorează prostiei făcute de Ala căreia acest individ i-a sucit minţile. Aşa că las-o mai moale.

 4. Călin spune:

  Am fost salariat şi acţionar la Electroarges pînă în 2013 şi pot spune că am fost la data respectivă bucuros că am vîndut acţiunile pentru că începuse jaful după venire la conducere a oamenilor lui Chelu Cătălin. Acum regret, nu am ştiut că o să vină cineva care să îndrepte lucrurile, să mulţumescă muncitorii şi acţionarii să schimbe fata fabricii. Am fost anul trecut pe la fabrică şi am rămas trăznit, curăţenie, modernizare, altceva. Dacă acest Stefan este cel ce conduce în ultima vreme şi după care se pare că tînjesc femeile, bravo lui. Viaţa lui privată cu femeile, că le mai trage clapa, treaba lui, să fie sănătos.

 5. A.L spune:

  Trag tare toţi în acest Ştefan, dar nu vorbeşte nimeni de Constantinescu Gabriel cel care a fost mîna dreaptă a lui Chelu şi care l-a trădat şi furat pe la spate cum nu s-a mai văzut. Întrebarea este cum de acest individ nu are dosare penale la Galaţi dar în alte judeţe are destule belele şi chIar are pe la Piteşti un mare dosar pentu jaful şi potlogăriile de la fabrica de mobilă de acolo. Acest individ ar trebui tras la raspundere pentru marile potlogării făcute de Chelu. Cine stie, ştie dar acest individ la furat pe Chelu de sume fabuloase care acum se văd investite în diverse furaciuni. DIICOT mai există sau este pentru infractori de 2 lei?

 6. Alin spune:

  Constantinescu Gabriel, cel despre care toţi spun că l-a furat pe Cătălin, a creat în jurul lui o adevarată reţea prin care şi-a asigurat după moartea lui Cătălin controlul asupra tuturor marionetelor puse de el în diverse societăţi. Sume uriaşe a vehiculat acest individ, sume luate prin diverse tertipuri în numele sefului dar care întrun final au ajuns la el. Mai bine aţi scrie despre grupul creat de acest individ, de modul în care a trecut sume uriase pe numele nevestei lui, Golovatii Mihaela mare miss de prin Moldova, vila în care stă e trecută pe numele mamei ei etc. S-a spus că datorează la fisc peste un milion de euro dar nu se încasează de la el nimic pentru că figurează că nare bunuiri, asta pentru că a trecut totul pe numele celor din familie. Bine de aflat ar fi si de fratesu George, de firma Geochis, ce golănii a făcut. Asta da material de scris şi nu de acest Stefănaş, un fustangiu se pare după cum spun mulţi. Vedeţi cum şi-a tras Mecanica din Tîrgovişte, Alturul, Gafinbandul, fabrica de mobilă din Rădăuţi, Panificaţia din Roman, jaf mare a conceput acest individ. Acest om îi controlează la această dată pe toţi oamenii din gasca veche a lui Cătălin.

 7. Vasile spune:

  Acest avant a-l lui constantine este relativ” ca si numele uneia dintre societati este un hot ordinar

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...