logoImpact EST nr. 827 - 13.07.2020

Unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi au fost invitate la un concurs de colectare selectivă a deşeurilor, pe care autorităţile intenţionează să îl organizeze în perioada 12 februarie 2018 – 15 iunie 2018. Concursul, intitulat „Fii activ – Colectează Selectiv!”, se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi.
Conform calendarului propus de autorităţi, grădiniţele, şcolile şi liceele care doresc să intre în competiţie s-au putut înscrie în perioada 1 februarie – 9 februarie.
„Fiecare clasă înscrisă din fiecare unitate de învăţământ participantă organizează acţiuni de colectare a deşeurilor reciclabile (hârtie/carton, plastic/PET, sticlă). Deşeurile colectate selectiv vor fi preluate de către Ecosal după un grafic stabilit de comun acord cu organizatorul. Pentru deşeurile predate, unităţile de învăţământ vor primi bonuri în care se va menţiona cantitatea predată. Se calculează cantitatea de deşeuri reciclabile colectate. În acţiunile de colectare selectivă pot fi implicaţi şi părinţii elevilor sau comunitatea locală. Clasamentul final se calculează ca valoare totală estimată în funcţie de cantitatea de deşeuri reciclabile colectată şi tipul acestora. Valoarea totală va fi calculată per unitate de învăţământ şi per elev. La finalul concursului, organizatorul va acorda unităţilor de învăţământ premii în funcţie de valoarea deşeurilor reciclate colectate per elev”, se arată în proiectul de hotărâre.

Premii de zeci de mii de lei

Municipalitatea va oferi nu mai puţin de nouă premii, la finalul concursului, de peste 100.000 de lei. Cine se va clasa pe locul I va fi premiat cu 25.000 de lei, pe locul al II-lea – 22.500 de lei, iar pe locul al III-lea – 20.000 de lei. Premiul pentru menţiunea I va fi de 15.000 de lei, pentru menţiunea a II-a – de 12.500 de lei, pentru a III-a – 10.000 de lei, pentru a IV-a – de 7.500 de lei, pentru a V-a – de 5.000 de lei, iar pentru cea de-a şasea menţiune – de 2.500 de lei.
Unităţile de învăţământ vor putea să investească banii exclusiv pentru dotarea claselor cu mobilier, tehnică de calcul sau alte instrumente necesare elevilor.

(R.I.) 2 - martie - 2018

Lasa un raspuns


De ce vor rămâne r

Statul român s-a decis să fie un anti-Robin Hood, adică ...

Ambiţii estivale

Politehnica Iaşi şi, mai ales, Dinamo Bucureşti, nu mai vor ...

Să-i cunoaştem pe

Păi, să lăsăm lehamitea deoparte şi să cunoaştem...o parte dintre ...