logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 512 din 17 decembrie 2020 privind indexarea impozitelor și taxelor locale începând cu anul 2021, calculul comparativ privind impozitul mijloacelor de transport pentru anii 2020-2021 este după cum urmează:

În ceea ce privește numărul mașinilor pe categorii (centimetri cubi), situația se prezintă astfel:

Pentru anul 2021, în cazul mijloacelor de transport hibride, reducerea prevăzută la art. 470 alin. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare se  stabileşte la  95 %; de exemplu, pentru un mijloc de transport cu capacitate cilindrică de 1997 cm3, impozitul de plată este de 15 lei, în urma aplicării reducerii de 95% (impozitul neredus fiind de 296 lei). Conform art.469, alin. (1), lit.n din Lege anr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, ”nu se datorează impozit pe mijloacele de transport pentru autovehicule acționate electric”.

Bonificația se acordă contribuabililor persoane fizice și persoane juridice, dacă achită impozitele locale, aferente anului 2021, până la data de 31.03.2021, după cum urmează:

 • Pentru contribuabili persoane fizice:
  • În cazul impozitului de clădiri – 10%;
  • În cazul impozitului pe teren – 10%;
  • În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%.

 

 • Pentru contribuabili persoane juridice:
  • În cazul impozitului de clădiri – 3%;
  • În cazul impozitului pe mijlocul de transport – 10%.

 

Pentru a evita aglomerația la ghișee, contribuabilii – persoane fizice, pot folosi platforma online ghișeul.ro. Cetățenii pot intra în posesia ID-ul și parolei alocate, prin intermediul poștei electronice, trimițând la adresa de e-mail o cerere și copia actului de identitate al titularului de rol fiscal, scanate și atașate, fiscalitate@primariagalati.ro. Persoanele interesate de această modalitate de plată pot solicita Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale, datele de acces pentru plata on-line a taxelor și impozitelor.

Plata online, prin www.ghiseul.ro, are următoarele avantaje:

–  Confort, rapiditate și independență geografică și temporală (posibilitatea achitării impozitelor şi taxelor locale oricând și oriunde);

– Site securizat la înalte standarde privind tranzacționarea pe bază de carduri bancare;

–  Evitarea aglomerației la ghișeele instituției;

– Ecomomisirea de timp, ca urmare a eliminării timpului de deplasare la ghișeele instituției;

– Modalitate facilă de eliberare a utilizatorului si a parolei de acces;

– Comision zero pentru tranzacțiile efectuate, acesta fiind suportate de către Primăria municipiului Galați.

(G.C) 12 - ianuarie - 2021

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg