logoImpact EST nr. 792 - 22.10.2019

http://impact-est.ro/wp-content/uploads/banner.jpg

Păi ce, sportul din România, în general şi mai ales fotbalul, în special, sunt lucruri serioase?
Şi acum o caracterizare a neseriozităţii.
Neserios este omul care ia lucrurile grave cu uşurinţă şi lucrurile uşoare, cu greutate, care expediază cu frivolitate, superficialitate, lipsă de răspundere şi inconştienţă chestiuni profunde ale existenţei umane. E un tip comun, de circulaţie anodină. De altfel, aflarea în treabă la români, despre care Petre Ţuţea afirma că este un fel de meserie, înseamnă să nu stai o clipă, să porţi veşnic un sentiment de gravitate pe chip, să nu laşi nici pe alţii în pace, dar nici tu să nu faci nimic. Ideea acestei rubrici nu a venit aşa „hodoronc-tronc”, ea fiindu-mi sugerată de bunul meu prieten, care este redactorul şef al acestei publicaţii. Cu toate acestea, dacă aş şti cine a inventat şi pronunţat pentru prima dată această expresie, i-aş trimite flori în fiecare zi. Pentru că, dacă se pot face rubrici mai mari sau mai mici, mai importante sau mai banale despre toate nimicurile, de ce „hodoronc-tronc” să nu se poată scrie o atare rubrică şi despre sport?
Am ajuns la această concluzie, aş putea spune kafkiană, fiindcă de multe ori am asistat la fenomene incredibile. De exemplu, cum un cal de rasă a fost botezat cu naşi autorizaţi, măgar. Şi imediat gândul m-a dus– curios, nu? – la bălăcăritele noastre federaţii sportive. Şi cu deosebire la cea de fotbal, fiei ţărâna uşoară. Sper să nu supăr anumite servicii, care în mod sigur au dat şi ele o mână – cam cât o cupă de buldozer – de ajutor.
Curios că aceste aşa zise federaţii au şi nişte şefi, care pentru veniturile grase pe pălărie de scaun ocupat, văzând pomana fără popă, aleargă în neştire după potcoave de cai morţi, cine ştie, poate reanimează şi mârţoaga noastră, poreclită fotbal.
Prin urmare, gândindu-mă că prin cele debitate mai sus, mi-am făurit o căciulă de tablă zincată, în limita posibilităţilor probabile sau chiar posibile, să demarez această rubrică, prin care voi încerca să aduc noutăţi, ştiri, idei, concluzii, păreri şi aspiraţii de chibiţ. Singurul lucru pe care sigur nu-l pot înfăptui, ar fi să ajut fotbalul nostru să iasă în lume cu capul sus. În jos l-am văzut destul.

DIP - DIP 24 - mai - 2019

Lasa un raspuns


Ghiţă Ivan penetre

Da, ex-procurorul şef al DNA-ST Galaţi şi ex-procuror de demisol, ...

BOGDAN RODEANU

Deputat de Galaţi Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ...

Mihai Şora, moşnea

Săptămîna trecută, poate miercuri, poate joi spre seară, la o ...