logoImpact EST nr. 899 - 22.01.2022

IA BORDURA, NA BORDURA

Ştiaţi că noile borduri înalte de jumătate de metru, şi care se montează la greu, pe unde vrei, şi pe unde nu vrei, au doar aproximativ doi centimetri de beton la suprafaţă, iar în interior sunt umplute cu nisip?
Păi dacă vechile borduri care erau confecţionate din granit, erau schimbate precum dinţii de lapte la copii, actualele cam cât credeţi că vor dura? Dar să nu fim cârcotaşi!
La oamenii ăia nu vă gândiţi? Trebuie să „mănâncă” şi gura lor ceva.
Alo, primăria, n-am dreptate?

MÂNĂREALĂ POLITICĂ

Am aflat din anumite surse demne de încredere – gândesc eu – că unele partide politice pretind bani de la membrii lor, pentru a-şi rezolva anumite probleme. Şi dacă tot li s-a pus pata pe prăpădiţii care îşi fac o amărâtă de nuntă, un botez, cât despre înmormântări, voia la domnul, nu era oare cazul ca ANAF-ul lui IONUŢ MIŞA să vadă şi ce-i cu aceşti bani?
Pe care eu i-aş boteza necontabilizaţi, neimpozitaţi şi etc…
Ca să nu mai spun că partidele parlamentare primesc bani cârca de la guvernul P.S.D-ist.

VOM IMPORTA OPAIŢE?

Considerând că ştiaţi dar că asta nu vă încălzeşte cu nimic, problema iluminatului public nocturn în cartierele Galaţiului este, dar nu se vede.
Aşa că, ferească sfântul pe individul cu pantalonii rupţi în cur, să-l năpădească vreo problemă stringentă, la lăsarea serii, că-i jale.
Becurile pentru iluminat, pe lângă că au sticla afumată, sunt rare şi nesemnificative.
În atare condiţii, cartierele devin roiul boschetarilor, a beţivilor şi a câinilor maidanezi. N-ar fi corect dacă nu aş evidenţia şi densitatea „bombelor” insalubre şi, încă de la intrare, cu un pronunţat iz pestilenţial, unde la lumina chioară a unor becuri de voltaj mic, anumiţi indivizi beau rachiu ieftin, fumează şi joacă babaroaze.

B.O.R.-ule, PROBLEME MĂ?

Departe de mine gândul că pot pune la îndoială încrederea omului de rând în pronia cerească, în creatorul suprem, în sfânta treime, într-un cuvânt divinitatea. Adept al ortodoxismului, cred în Dumnezeu cu toată fiinţa.
Problema este faptul că enoriaşii sinceri şi cinstiţi care au început să privească cu neîncredere în biserica noastră tradiţională, se datorează unor anumiţi preoţi, care sunt mai mult salariaţii bisericii.
Şi asta pentru că aceştia s-au „umplut” de politică, amestecând credinţa cu minciuna, de lumea nu mai înţelege nimic. Un alt factor de derută ar fi ranchiuna, dar mai ales, lăcomia.
Când credinciosul naiv vede cum cresc fără irigaţie vile, maşini bengoase, conturi prin bănci, toate aparţinând salariaţilor B.O.R.-aţi în sutane, sau când aceştia amestecă religia cu afacerile oneroase ajungând în instanţe sau pe ecranele televizoarelor ca infractorii, ce mai poate gândi enoriaşul?
Sfinţilor părinţi, aţi uitat un citat din biblie care ne învaţă că mai degrabă va încăpea cămila prin urechile acului, decât bogatul în împărăţia cerului!
Amin.

DIP - DIP 2 - noiembrie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...