logoImpact EST nr. 889 - 19.10.2021

În această ,,frumoasă” căsuţă ani buni au figurat 19 societăţi comerciale ca având sediul social, respectiv strada Dogăriei nr. 133. Din aceste 19 societăţi, 18 sunt SRL-uri şi una este un SA. Întâmplător sau nu, toate aceste societăţi au aparţinut lui Cătălin Chelu. Iată care sunt aceste societăţi comerciale şi care este soarta acestora la acest moment: MIDITANK (radiata: fuziune prin absorbtie), MEVICON (funcţiune), ESTATEX (fuziune prin contopire), COMINET (radiata: fuziune prin absorbtie), EDENSO (radiata: fuziune prin absorbtie), LEXTOP (radiata: fuziune prin absorbtie), TUCAR (radiata: fuziune prin absorbtie), TINIMAX (radiata: fuziune prin absorbtie), PRODEMY (fuziune prin contopire), COCON (radiată), IGREC (radiată), MONOFIRM (radiata: fuziune prin absorbtie), MONDOSCOP (radiata: fuziune prin absorbtie), CONASCOP (radiată), PRINSCOP (radiată), TROMERO (radiata: fuziune prin absorbtie), CONEXTRACT (radiata: fuziune prin absorbtie), PAINTLINE (radiată) şi LIBRON CONSULTING SA. Din datele pe care le-am obţinut doar una mai figurează la această adresă, respectiv SC LIBRON CONSULTING SA, la apartamentul 3??. Asociaţii acestor societăţi au fost la cea mai mare parte din ele: Chelu Cătălin 8, Rimar Doina 5, Rimar Cezar 2, Constantinescu Gabriel 5, Grigore Aurel 3, administrate in majoritatea lor de Gabriel Constantinescu şi Chirilă Gheorghe. Clădirea aceasta este în această stare cam de vreo 20 de ani, poza fiind făcută în anul 2005. Una din frământările noastre ar fi cum se descurcau bieţii angajaţi la vreme de iarnă. Şi ar mai fi o problemă : inspectorii financiari când făceau vreo verificare, o făceau la parter sau la etaj?
O achiziţie cu inima curată!
Cine sunt fericiţii proprietari ai acestei vile superbe? Poate n-o să credeţi, dar aceasta a fost cumpărată în anul 2004 cu doar 11.736.370.860 de lei de un grup de 10 ONG-uri, toate înfiinţate de Chelu Cătălin, a căror denumire te face să lăcrimezi. Iată denumirea lor şi participaţia fiecăreia : SPRE VIITOR 1.370.356.940 lei, PENTRU UN NOU ÎNCEPUT 538.000.000 lei, UN SFAT BUN 1.235.076.360 lei, BUCURIA 1.305.704.240 lei, ÎMPLINIREA 1.505.500.000 lei, STEAUA CĂLĂUZITOARE 1.426.729.350 lei, PRIETENII TĂI 1.333.929.420 lei, DĂRUIEŞTE 1.376.145.880 lei,
INIMĂ CURATĂ 1.437.928.670 lei, TU EŞTI VIITORUL 207.000.000 lei.
De unde au avut atâta bănet aceste ONG-uri şi cum şi-au repartizat spaţiul cumpărat cu imensa sumă este o altă problemă. Istoricul acestei clădiri? Acest imobil a fost cumpărat de Chelu Cătălin iniţial, cu o sumă modică în 1999, reevaluat la 440.920.000 lei în 2002 când a fost adusă ca aport în natură de el la SC CONY SAT SA. În 2003 acesta a fost vândut către ONG-urile sus-amintite cu suma de 11.736.370.860 de lei. Ce se ascunde în spatele uşilor larg închise şi ce zvonuri se aud din spatele geamurilor acestei clădiri? Aspecte interesante pentru fiscul gălăţean şi alte instituţii abilitate în astfel de tranzacţii suspecte, şi de ce nu chiar şi pentru noi, cetăţenii de rând. Vom reveni cu detalii.

Analistul de serviciu 10 - noiembrie - 2017

5 Responses so far.

 1. T.I. spune:

  Dacă asa arată de ani de zile cum putea fi populată? Fiscul dacă a făcut verificări la aceste societăţi, chiar sunt curios dacă a urcat şi la etaj. Hai că pute treaba şi cu clădirea şi cu societăţile acestor indivizi.

 2. Sebastian spune:

  Ce fel de ONG-uri sînt astea care au atîţia bani şi cumpără o ruină?
  Aici e vorba de altceva. De unde au asemenea sume astfel de societăţi şi care este menirea lor? Scrieţi că aceste firme au ca asociaţi pe Chelu, pe Rimar Doina mamă-sa şi pe Rimar Cezar taică-su. Ce este în spatele acestor firme caritabile?

 3. Ionicel spune:

  Treaba este simplă nea Sebastian. Aceste ONG-uri primesc donaţii de la anumite firme şi apoi bani în loc să fie folosiţi pentru scopul declarat de binefacere sunt deturnaţi către anumite buzunare prin tranzacţii fictive sau pentru achiziţii pe sume fabuloase a unor gunoie de genul prezentat. Interesant este de unde provin banii, cine sunt cei care au donat sumele respective.

 4. onea spune:

  Totul este o mare escrocherie marca Chelu Catalin. Acesta a înfiinţat aceste ONG-uri având în mare parte ca asociaţi pe el, pe mama lui, Rimar Doina, pe Rimar Cezar, care nu este tatăl său ci doar soţul mamei lui. Chelu a dirijat donarea unor sume mari de bani de la firme din Galaţi şi din ţară, firme la care acesta a cumparat diverse pachete de acţiuni, a pus la conducere oameni din gaşca lui, indivizi care au sifonat sume uriaşe către firmele lui Chelu şi inclusiv către aceste ONG-uri. Vedeţi sutele de milioane care au plecat de la firme din Galaţi ca Galgros, Galatex, Fricom etc. sau din ţară ca Mecanica Rotes, Saco Slobozia, Vulturul Prahova etc. Totul este o escrocherie de proporţii. Banii au ajuns la familia Chelu. Ce a făcut poliţia, fiscul ani la rînd? Unde sunt dosarele de care vorbea Fătuloiu la televizor acum cîţiva ani? Complicitatea cu instituţiile statului este evidentă.

 5. Anonim spune:

  Am lucrat la ELDA-INVEST cândva. Prin 2004-2005 Chelu a cumpărat pe numele ONG-urilor la care faceţi referire acţiuni de peste 5 miliarde lei, care apoi au fost vîndute către alte societăţi la care Chelu avea acţiuni şi a obţinut peste 15 miliarde lei care au ajuns frumuşel tot la el în buzunar. Simplu ca bună ziua. Venise un control care a constatat aceste măgării, dar aşa cum a venit aşa a plecat. Un control la sînge la ELDA-INVEST şi la CITY INVEST va demasca tot mecanismul fraudelor făcute de Chelu. Este vorba de sume uriaşe de sute de milioane de euro. Are cineva interes să se afle adevărul şi uriaşele fraude? Se pare că nu.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg