logoImpact EST nr. 858 - 24.02.2021
  • Sergiu Dumitrescu, alintat cu mare dichis Bolovanul Popii, a fost mulţumit cu premiul municipiului Galaţi. Premiul a fost acordat pe șestache, amiaza, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, când s-a dispus ceremonia de decernare a premiilor. Se zice că premiile Galaţilor sunt pentru a recompensa meritele personajelor locale de prestigiu. Eee, dacă s-a vorbit de prestigiu și valoare, gândul organizatorilor s-a dus pe loc la prestigiosul valoros Sergiu Dumitrescu. Păi, cum altfel? Pus director la centru de către ÎPS Costică Crăciun a doua oară, Sergiu rămâne probabil speranţa ultimă a ocultei de partid de la Culte și Patrimoniu,  că va fi din nou director, și chiar mai mult decât atât. Evident, lângă superlativa Mariana Buruiană, intrată deja în dispozitiv de ceva timp. Se fac, deci, pregătiri pentru un redivivus de proiect cu tradiţii în ale răchităriei? Păi, de ce nu? Unde a mers un buf de 80 000 de euro, merge și altul de 100 000. Parcă ce mai este suta de mii astăzi! Păi, Pânzarul a costat 400 000 de euroi, și a plutit câteva luni, iar trăsurile au costat 400 de milioane vechi, și n-au mers nici o zi, la naiba!
  • Un antropolog le-a propus un joc, unor copii dintr-un trib african. A pus un coș plin cu fructe lângă un copac și le-a spus că cel care va ajunge primul va câștiga toate fructele. Când a dat startul pentru alergare, toţi copiii s-au luat de mână și au alergat împreună, apoi s-au așezat să se bucure de premiu. Când i-a întrebat de ce au alergat așa, din moment ce unul singur ar fi putut câștiga toate fructele, i-au răspuns: Ubuntu*… Cum ar fi putut fi unul dintre noi fericit, dacă toţi ceilalţi ar fi fost triști? * Ubuntu – un cuvânt vechi african, concept-bază a culturii Xhosa, însemnând „omenie faţă de ceilalţi semeni ai noștri)”.  Se poate traduce prin „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toţi”….Ehe, e grea altruiala pe negândite!
  • Ticu Ciobotaru, jurnalist de România liberă pe descoperite și anonim pe acoperite la PresaGalaţi.ro a executat o comandă exact înainte de alegerile de Bacalbașa. A scris despre amarnicul USL-ist că e turnător securist. Îl mânjea, odată cu alţi executori de comenzi politice, fără acoperire în documente autentice, fără să fi existat un certificat probator  CNSAS. A fost trimis la judecată, și judecata a zis că are să-i dea lui Bacalbașa daune de 100 de milioane lei vechi și 30 de milioane cheltuieli de judecată. Fraţilor, presa e liberă, dar nu chiar într-atât încât să fii ca un boschetar dependent de aurolacul bugetar, și să te spurci la ceva hașiș securist.
  • Ce mișto e la camapanie cu pedeleii! Cică reuniţi la Biroul Judeţean, pedeleii șucăriţi au luat la …ulă pe primarul de Tg Bujor, că – l bănuiesc de pactizare cu USL-ii. Ras, tuns, frezat, băiatul de cabinet al lui Lificiu, gata retras din funcţiile de partid, Laurenţiu Gâdei se întreabă naiv, pe bune: „Cum naiba să fiu exclus de de către un preşedinte exclus în urmă cu ceva timp? PDL a devenit o grădiniţă a oamenilor mari (…) Aştept ca această grădiniţă să se maturizeze.” Dar staţi să vedeţi ce comentarii sunt la știruca asta: „Resmeriţă, cum erai când ai fost la locale, tu membru PDL șef de campanie a lui Maciucenco, contracandidat PDL? Tu care ai bătut pe la ușile lui Funeriu, pe la Forţa Civică, să fii uns președinte?! Sau sunteţi la concursul „care-i mai trădător dintre noi? Şi ziaristule, votul nu a fost în unanimitate. Şi zii lui Doruleţ, căruia îi e rușine să- și scrie prenumele pe bannere, să-ţi comunice și gradul „de cultură” al BPJ ului, de ex. replicile între Gelu Țăranu şi Uzumtoma.

 

CroniCariul de serViciu 7 - decembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg