logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021
  • Cocoş îl toarnă pe Blaga, Gabriel Sandu îl denunţă pe Pinalti, Pinalti îl demască pe Boc, Udrea îi dă în gât pe toţi, toţi împărţeau şpăgile din EADS şi Microsoft …şi vedem o Justiţie precară, de cacealma, cu procurori de trei parale, care vor să facă din republica procurorilor o dictatură a delatorilor. Cele două puncte tari ale „meseriaşilor! din parchete sunt ascultători de telefoane şi fac transcrieri la delaţiuni. Păi, şi pentru atât de puţin trebuie să fii Dumnezeu pe pământ? Dacă Dumnezeu a fost stalinist, atunci da.
  • Băilă a anunţat că îl dă afară pe Costel Crângan din funcţia de redactor şef. Mda… Şi pentru această ştire, ne fu dat să citim un ştraif patetic pe facebook: „Astăzi am trăit, cred, una dintre cele mai triste zile din intreaga mea existenta. De fapt, ca sa fiu obiectiv, ziua asta este incununarea coşmarului pe care l-am parcurs in ultimele 7 luni. Până in august 2014 m-am simtit mereu binecuvintat. Atins de magia norocului. Invincibil. Au fost suficiente 7 luni de incercari grele pentru ca viata sa mi se schimbe radical si sa basculez in tabara celor loviti perpetuu de ghinion. Perdant de serviciu…. Insa exista si o jumătate plina a paharului. Măcar am aflat care este cel mai mare defect al meu: naivitatea de a crede ca daca esti onest cu ceilalti vei primi la schimb acelasi lucru…”Hm! Ăsta da curaj! Să fii eroul unei laşităţi extreme, de a nu folosi nume şi situaţii concrete, cum ar fi cea apărută oleacă mai târziu, relatată de Iulian Grosu: ”… patronul Băilă a jucat destul de dur, spunîndu-i pe şleau lui Crângan, de faţă cu alte persoane din ziar, că îl aşteaptă să îşi prezinte demisia din funcţia de redactor şef. La care Crângan a replicat la fel de dur: “Eu demisia nu mi-o dau! Dă-mă tu afară dacă poţi”. Aşa mai merge. Dar numai la pachet cu altă întrebare neverosimilă, pe care cică ar fi pus-o Primarul inimilor de porc sacrificaţi a treia zi de după Crăciun: “E, şi aţi reuşit pînă la urmă să scăpaţi de Crângan?” Top of Form
  • Se întâmplă şi ceva societate civilă pe Domnească. La Casa Ethos –Serfioti, pusă la bunăvedere de patronul Marcel Capriş, a fost pusă în operă Seara„ Galaţiul cosmopolit al anilor 20”. Galaţiul de început de secol XX s-a lăsat redescoperit cu ceva din atmosfera sa de atunci în noua Casă Serfioti-Ethos Cafe de pe Domnească, cu casele de poveste, primele maşini şi costumele timpului, într-o reconstituire literar-artistică pusă în spectacol de Fundaţia “Împreună” Galaţi, Asociaţia „Galaţi, Oraşul Meu”şi asociaţia „Magister XXI”. E un prim, dar apăsat pas, spre calea regală a transformării str. Domnească în pasaj pietonal. Măi primare de municipiu, bagă la capul de minge.
  • Nu am conceput o mică istorie a tembelismului la Galaţi, dar se cere singură, prin faptele de mare golăneală şi juleală municipală ce se pun cruciş şi curmeziş pe oriunde în oraş. Ultima ispravă e cea cu tunelul din dulapi de brad tras de jurîmprejurul Casei Gheorghiu, de pe Domnească 24. E o mare imbecilitate a timpurilor de ruşine pe care le trăim. Vasăzică, în loc să fie asigurată clădirea împotriva atacurilor ţiganilor, cu nişte grilaje sau panouri din zidărie, care puteau fi eventual din cărămizile recuperate de la casele demolate cu voie de la Primărie, se face un tunel din material scump, dar se lasă deschise toate intrările în clădire. Evident, pentru ca demolarea tacită să continue, iar pietonul tembel să nu se accidenteze şi să mai dea ocazia presei de Domnească să scrie nişte materiale mângâios-mânioase.
CroniCariul de serViciu 27 - februarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...