logoImpact EST nr. 860 - 06.03.2021
  • Hopa! Viaţa liberă are şi mentenanţă. Adică o pagină albă pe care scrie „Mentenanta Ne pare rau pentru intrerupere. Revenim in curand!— Echipa Viata Libera Galati”. Măi să fie! Este prima mentenanţă pe care o face în direct şi la o oră de vârf un ziar stăpânit de un ins nefericit care se numeşte „patron de presă”. Aşa se încheie viaţa oricărui organ de presă liberă (şi de viaţă liberă), încăpută pe mâna unui mogulaş laş? Într-o pagină albă?
  • Hopa! Ăsta da articol de presă! E scris în „Antidotul” de scriitorul de senzaţii personale şi grosiere Iulian Grosu. Tema, chiar lipsea din temele de fundament ale presei libere de inhibiţii şi ipocrizii din oraşul dezinhibatului Primar Stan. S-o trecem la cronicăreala momentului, căci e o contribuţie de elită de tip „alienarea poporului Dan Diaconescu, din momentul în care cu Chebac şi Picu în frunte se chiteşte spre victorii aculturale tot mai multe”. Ia să vedem splendoarea de articol! „Bărbatul anului 2015 va fi poponar sau nu va fi deloc. Casele de modă din Paris, New York sau Milano propun pentru sezonul primăvară-vară 2015 nişte ţinute de-ţi vine să umbli dezbrăcat pentru tot restul vieţii, asta dacă eşti bărbat. Faza cu adevărat tare este că astfel de colecţii nu se adresează doar homosexualilor, aşa cum am fi tentaţi să credem. Nu, fraţilor, marii designeri de cacao de prin Paris sau Milano au conceput aceste ţinute pentru toţi bărbaţii, inclusiv pentru cei însuraţi. Eu stau şi mă întreb ce bărbat întreg la minte s-ar îmbărca cu fustă-pantalon şi ar umbla cu umerii dezgoliţi precum o starletă în călduri? Şi-atunci, dacă răspunsul ar fi “nici un bărbat nu s-ar îmbrăca vreodată cu aşa ceva”, stai şi te întrebi pentru cine naiba creează aceşti designeri astfel de ţinute. Adică, ei chiar trăiesc din biznisul ăsta sau doar ies pe piaţă cu nişte haine (pret-a-porter, haute-couture, plm)  pe care nu o să le îmbrace nici dracu, oricît ar fi el de negru?”
  • Cemai spun şoferii de pe papucii din Piaţa IC Frimu când stau la palavre în aşteptarea unui client numa bun de jefuit de bani? Cică doamna Primar Stan are funcţie de director la Apă Canal a luiGelu Stan. Cu purtătorii de cuvânt de azi de la Apă Canal şi de la Primăria Stan nu poţi să verifici nimic şi nimeni nici nu verifică, căci de ce să-I doară capul? Pentru 1000 de lei pe lună nici nu merită de fapt. Aşa că să fie doamna primăreasă sănătoasă, pe o funcţie de director (economic, tehnic, de producţie etc) grasă!
  • Ce mişto e să te uiţi pe articolele vechi scrise de Anca Leminte. De exemplu unul care cică ne răspunde de ce-a plecat primarul Marius Stan la Viena prin ianuarie 2015. Oficial, s-a dusp entru a participa la conferinţa internaţională ”Consolidarea dimensiunii urbane în regiunea Dunării”, care a fost la Primăria din Viena, în perioada 26-27 ianuarie. Evenimentul face parte din agenda anuală a Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, organism la care municipiul Galaţi a aderat în anul 2012, la iniţiativa lui Marius Stan. Organizatorii, Platforma Urbană pe Regiunea Dunării reprezentând oraşele Viena şi Ulm, Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, Asociaţia Oraşelor din Austria şi Capitolul Prioritar 10 „Capacitate Instituţională şi Cooperare” din Strategia UE pentru Regiunea Dunării au anunţat ca subiect general „Întărirea dimensiunii urbane a regiunii Dunării”. În cadrul lucrărilor conferinţei, la secţiunea ce va dezbate Strategia UE privind regiunea Dunării, primarul Marius Stan va prezenta proiectul subtraversării Dunării pe la Galaţi, în perspectiva înscrierii acestui proiect în strategia viitoare a Uniunii Europene privind dezvoltarea urbană a Regiunii Dunării. Totodată, primarul Marius Stan va avea discuţii cu oficialii Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene privind mecanismele de atragere a unor fonduri europene pentru consolidarea falezei Dunării la Galaţi. ”Cât de ţicnită să fie această ieşire a primarului Stan, pentru urbanizarea satului rural numit Galaţi? Cam cât maxima manelistică emanată cu aceeaşi ocazie: „Nu mor caii când vor câinii”. Caii mănâncă, boii trag, dar cine sunt câinii, domn Primar? Au şi organigramă?

 

CroniCariul de serViciu 15 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...