logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021
  • Mereu am vrut să nu credem ce se spune mereu prin Noul Galaţi: Stan e un Primar mult mai prost decât primarii Vechiului Galaţi. Oricât am vrea, nu putem să nu. Nu ne mai lăsăm iarăşi pradă furiei şi smulsului de păr din cap, că am chelit de tot şi ultimele noastre şanse în generaţia de tineri din Noua Primărie -Tincuţa Vrabie, Silviu Bacalum, Adrian Bucur etc. s-au dus dracului.Ei lucrează în sistem „ciocu mic” şi se ciocoiesc de la o zi la alta, noi stăm şi ne uităm cum se duce dracului Noul Galaţi. La cronica de azi băgăm un amănunt atât de mic pentru o Primărie, dar atât de uriaş pentru un oraş ca Galaţii-se dă cu vopsea albastră peste rugina gardului imbecil care ţine oamenii din Galaţi să nu se arunce în Dunăre. Vopsea peste rugină-asta trebuie să facă Baca cu gardul Grădinii Botanice, asta trebuie să dea Grosu peste gardul Parcului Cloşca (imbecilă denumire), căci asta este politica azi-vopsea peste rugină.
  • Fostul Primar Nicolae umblă în târlici şi trening pe stradă, şi ţiganii îi fură obiecte din casă. Atât îndrăznim să scriem, serviciilor Primăriei le-ar fi de ajuns ca să se sesiseze din oficiu. Ce o fi acela oficiu?, se întreabă, desigur, şefii serviciilor numiţi politic. Sigur că da, este chestia aia unde se pregăteşte cafeaua pentru cele opt ore de chin administrativ, ca să curgă salariile lor nesimţite.
  • Toată lumea iese din termoficarea centralizată şi se duce către reţeaua electrică sau cea de gaze. Ce mişto să ai alternativă! Nţţţ! spune alternativ şi reţeliştii monopolişti de la gaze, canci! spun şi monopoliştii de la curent. E răspuns oficial de la Electrica: reţeaua electrică nu face faţă dacă va fi folosită şi pentru încălzirea locuinţelor. Cum aşa? Simplu, prefectul Dorin Otrocol a cerut celor de la Electrica şi Romgaz să spună pe şleau ce fac pacienţii comunitari dacă bagă la refuz gazul sau priza. Cei de la Electrica au răspuns repede: ne ardem dacă forţaţi ştecherele. „Trecerea la varianta de încălzire a locuinţelor pe utilizarea energiei electrice va afecta, în primul rînd, instalaţiile electrice interioare (de apartament) ale consumatorilor, care nu sînt dimensionate pentru a suporta acest exces de putere absorbită. Se cere amplificarea puterii din posturile de transformare, prin înlocuirea transformatoarelor de distribuţie existente cu altele de puteri mai mari, înlocuirea actualilor feederi subterani de medie tensiune (pentru creştere de secţiune)” etc. zice Electrica sub semnătura directorului Cezar Cristian. Să fie o invitaţie a consumatorilor captivi şi prinşi cu degetele în uşă să scurme mai adânc în buzunare şi să facă investiţiile Electrica? Precedente există destule, aşa că îi bănuim.
  • Marius Stan e şi preşedinte de Club al Mării Negre. Asta îi mai lipsea ca să se împlinească, ca personaj al unor vremuri de căcat, în care Galaţii stau scufundaţi până în gât. O fi o chestie de patriotism, nu? Cităm un critic al pozei de final, cu multă fericire ipocrită „Pod ioc, cinema ioc, sediu nou al Primariei ioc, stadion Champions League ioc, tunel ioc, sediu pentru Colegiul Cuza ioc, parcări civilizate ioc, Apaterm faliment. Păi nu-i de râs ? Festivalul scrumbiei şi canci deszăpezire. Primaria nu are sediu, Casa Căsătoriilor este un parter ridicol de bloc, pe o stradă în reabilitare veşnică, sala aplauzelor prelungite se tot construieşte din 1989 şi primarul vrea să facă tunel! La fel cum s-a făcut podul peste Dunăre, zona metropolitană, aeroportul şi alte basme inventate de politicienii mincinoşi. Primarul nostru, conform Constituţiei nu este ilegal în funcţie, pe motiv de traseism? Din câte ştiu, legal trebuie să avem alegeri anticipate pentru primărie. Mă poate lamuri un jurist ?” Togan, sigur nu!
CroniCariul de serViciu 22 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...